Wilson Ultra 100 V3.0 getest

De nieuwe Wilson Ultra 100 V3.0 getest! Dit racket herbergt een nogal stevige dosis power, maar combineert dit met verbeterd comfort en stabiliteit!

Getest racket:

Merk: Wilson
Model: Ultra 100 V3.0
Bladmaat: 100 sq/inch
Gewicht: 300 gr
Balans: 32.0 cm
Bespanpatroon: 16×19
Lengte: 27 inch
RA: 73
Beam: 24.5/26/23.5 mm
Bespanning: Diadem Flash 17 op 23/22 kg

De Wilson Ultra 100 V3.0 is nu verkrijgbaar in onze webshop inclusief gratis bespanning naar keuze!

Tester:

Naam: Mike
Speelsterkte: 4/4
Type speler: wat klassiekere speler, vlakke groundstrokes, genereert zelf niet heel veel spin. In het verleden schouderproblemen gehad.
Rackethistorie speler: o.a. Head Ti Fire, Babolat Pure Drive, Prince EXO3 Rebel Team, Wilson Steam 100 BLX2, Head Graphene Radical MP, Prince Textreme Warrior 107, Diadem Elevate 98.

Testscores Wilson Ultra 100 V3.0:

Power: 9
Controle: 7
Spin: 8
Comfort: 7.5
Wendbaarheid: 7.5
Touch: 7

Baseline:

Vanaf het eerste balcontact voelde dit racket veel comfortabeler dan de RA van 73 doet vermoeden. De Ultra 100 V3.0 is een behoorlijk stijf racket, wat ook zorgt voor de explosieve (gratis) power. Echter, en gelukkig, voelt het racket helemaal niet zo stijf aan. Dat het racket nogal veel power herbergt, werd me snel duidelijk. Onbewust ging ik mijn forehand greep wat dieper pakken, om de ballen wat extra rotatie mee te geven. Dit is ook wel nodig om de power van dit racket te kunnen controleren. Deze nieuwe Ultra 100 biedt een hoop speelgemak vanaf de baseline: je hebt geen enorme swing nodig om makkelijk diepte in je slagen te krijgen. Hierbij viel zogezegd het comfort in positieve zin op. De vorige versie met Countervail voelde met name bij off-center hits toch wat blikkerig aan. Bij deze nieuwe versie voelt de sweetspot wat royaler en vergevingsgezinder. Qua comfort is de Ultra 100 absoluut verbeterd.

Service:

Je krijgt ook veel servicepower cadeau bij de Wilson Ultra 100 V3.0! Het racket serveert heel makkelijk, maar iets minder gecontroleerd. Na een korte aanpassingsperiode gebruikte ik wat meer kick en slice om wat meer marge in mijn slagen te houden. Met mijn huidige Diadem Elevate 98 (ligt in de lijn van de Wilson Blade 98 16×19 V7.0) hoef ik iets minder bang te zijn om te overhitten. Maar dat is een kwestie van gewenning. Voor mij persoonlijk dus iets te veel power, net als vanaf de baseline, maar dat kan voor een andere speler juist weer zeer welkom zijn.

Net:

Het racket is wendbaar, maar vooral ook stabiel genoeg aan het net. De sweetspot is vrij royaal, waar je absoluut je voordeel mee kunt halen. De hele fijne vernuftige touch zoals bij een Blade 98 ontbreekt echter, maar dat is natuurlijk ook een compleet andere mal/ander frame.

Power/controle:

Het is zonder twijfel power over controle bij deze 3.0 versie van de Ultra 100. Ook bij de Clash 100 krijg je best wat ‘free power’, maar de Ultra 100 gaat nog een stapje verder. De Ultra is dan ook de meest powervolle racketlijn van Wilson. Persoonlijk miste ik wel een stukje controle, maar ik heb dan ook een andere racket voorkeur. Ik vond de stabiliteit wel absoluut verbeterd. Maar het is dus duidelijk power over controle bij dit racket. Daarmee zou ik zeggen dat deze Ultra 100 ook prima kan werken voor iemand met een gemiddelde tot iets compactere swing. Ik had dit racket op 23/22 kg bespannen met de Flash 17 van Diadem. Achteraf zou ik zeggen dat de kilo’s wel iets opgeschroefd hadden kunnen worden voor een stukje additionele controle.

Comfort/armvriendelijkheid Wilson Ultra 100 V3.0

Ik vind het comfort eigenlijk wel verrassend goed voor een racket van deze stijfheid. Door de verbeterde stabiliteit tordeert het frame minder, wat minder trillingen naar de arm geeft. Daarnaast is de sweetspot behoorlijk royaal voor een 100 sq/inch blad. Het verbeterde comfort heeft me positief verrast!

De Wilson Ultra 100 V3.0 is nu verkrijgbaar in onze webshop inclusief gratis bespanning naar keuze!

Onder aan de streep:

De Wilson Ultra 100 V3.0 is een zeer gebruiksvriendelijk racket met een flinke dosis gratis power. Voor mij persoonlijk was dit iets te veel power, maar voor een ander kan dat juist weer erg fijn uitpakken. De grootste winst in deze update zit ‘m in het verbeterd comfort en in de verbeterde stabiliteit. Aanrader voor spelers die graag wat extra power aan hun spel toevoegen!

Geef een reactie