Wilson Blade 98 16×19 V7.0 getest

Met veel plezier heeft Mike de afgelopen weken de Wilson Blade 98 16×19 V7.0 getest! Deze update van de Blade biedt meer gevoel en comfort. Dikke kanshebber voor racket van het jaar!

Getest racket:

Merk: Wilson
Model: Blade 98 16×19 V7.0
Bladmaat: 98 sq/inch
Gewicht: 305 gr
Balans: 32.0 cm
Bespanpatroon: 16×19
Lengte: 27 inch
RA: 62
Beam: 21 mm constant
Bespanning: Diadem Solstice Power 17 op 22/22 kg

De Wilson Blade 98 16×19 V7.0 is nu verkrijgbaar in onze webshop, inclusief gratis snaar naar keuze!

Tester:

Naam: Mike
Speelsterkte: 4/4
Type speler: wat klassiekere speler, vlakke groundstrokes, genereert zelf weinig spin. In het verleden schouderproblemen gehad.
Rackethistorie speler: o.a. Head Ti Fire, Babolat Pure Drive, Prince EXO3 Rebel Team, Wilson Steam 100 BLX2, Head Graphene Radical MP en de Prince Textreme Warrior 107. Sinds kort de Diadem Elevate 98 in gebruik.

Testscores:

Power: 7.5
Controle: 8.5
Spin: 8.5
Comfort: 8.5
Wendbaarheid: 8
Touch: 9

Baseline:

Ik heb van de vorige Blade serie ten tijde van de release de Blade 98 18×20 CV getest. Een heerlijk solide frame vanaf de baseline. Bij deze Wilson Blade 98 16×19 V7.0 is het niet anders! Het racket voelt heerlijk ‘vol’ bij balimpact en je kunt vol doorhalen zonder snel bang te hoeven zijn om te overhitten. Deze 16×19 versie biedt logischerwijs wat meer spinpotentie dan de 18×20 CV, maar wat met name opvalt, is het gevoel van het racket bij balimpact. Het is een beetje lastig om te omschrijven, maar het racket geeft meer gevoel met de bal. Dit zal mede komen door de mooie lage RA (stijfheid) van 62, maar waarschijnlijk ook door de Feel Flex technologie. Voor deze update van de Blade maakt Wilson namelijk voor een deel gebruik van de succesvolle Clash technologie. Het racket heeft een andere flex simpel gezegd. Ik heb meer balgevoel en connectie met de bal ervaren maar ook meer ‘put-away power’ bij ballen die je in één keer wilt wegknallen/flink wilt aanpakken.

Het geeft de Blade 98 16×19 V7.0 mijns inziens iets meer levendigheid vanaf de baseline, zonder het stabiele karakter van de Blade te verliezen. Echt een heel fijn speelgevoel!

Service:

Het serveren met deze nieuwe Blade 98 16×19 ging verrassend makkelijk. De service is niet bepaald mijn sterkste wapen, maar met dit racket serveerde ik heel constant. Ook met name kickservices vanaf links naar buiten gingen erg makkelijk. Ik heb met dit racket constanter (en beter) staan serveren dan met mijn huidige racket.

Net:

Aan het net is het een feestje met dit racket! Harde ballen zijn makkelijk te pareren door de goede stabiliteit van dit frame, maar ook het meer verfijnde werk als stopvolleys ging werkelijk heerlijk. Ik heb een paar van mijn beste stopvolleys van het seizoen geproduceerd met deze Wilson Blade 98 16×19 V7.0!

Power/controle Wilson Blade 98 16×19 V7.0:

Gelukkig blijft de Blade bij zijn roots en is het controle over power bij dit racket. Deze 16×19 Blade is dus voor spelers met een goede volle swing en techniek. Toch zit er zat power in als je de massa van het racket zijn werk laat doen. Het racket heeft namelijk een swingweight (swingmassa) van rond de 325. Toch heb je ook geen enorme spierballen nodig om dit racket te kunnen hanteren. Speel je mooi op techniek dan kun je de massa van dit racket ten volste benutten. De controle en stabiliteit zijn top, de demping en touch evenzo. Ten opzichte van vorige versies had ik meer gevoel met de bal, maar naar mijn idee ook iets meer ‘put-away power’: de power om ballen makkelijk aan te pakken om een punt op te zetten of om deze meteen af te maken. Een fijne balans dus, waarbij de controle het uiteindelijk wint van de power. Gelukkig maar, want het blijft een Blade!

Comfort/armvriendelijkheid:

De lagere RA-waarde en de Feel Flex technologie dragen bij aan misschien wel de meest comfortabele Blade 98 16×19 ooit! Duidelijk verbeterd comfort, zonder dat het racket te ‘gedempt’ voelt en je de connectie met de bal mist. Kortom: uitstekend!

De Wilson Blade 98 16×19 V7.0 is nu verkrijgbaar in onze webshop, inclusief gratis snaar naar keuze!

Onder aan de streep:

Het is een stevige uitspraak, maar wat mij betreft is deze Wilson Blade 98 16×19 V7.0 absoluut kanshebber voor racket van het jaar! Het is gewoonweg een uitstekend racket. De kleine, subtiele aanpassingen die Wilson aan deze versie van de Blade heeft gedaan zorgen voor meer comfort en meer gevoel. Maar dit alles zonder de stabiliteit, controle en dus roots van de Blade te verloochenen. Goede kans dat dit mijn nieuwe racket gaat worden!

1 REACTIE

Geef een reactie