Wilson Clash getest!

Een racket met een RA-waarde (stijfheid) van slechts 55, maar met de power van een Pure Drive: kan dit? Ja, dat kan! Dit is de Wilson Clash 100 getest door Mike!

Eerder berichtten wij al over de komst van een geheel nieuwe Wilson racketfamilie: de Clash. Mike heeft dit prototype racket de afgelopen weken intensief getest en was/is flink onder de indruk! 1 februari 2019 worden de definitieve kleurstelling en de specs van de modellen bekend. 15 februari komen ze beschikbaar.

De Wilson Clash 100 in de definitieve kleurstelling is nu verkrijgbaar in onze webshop, inclusief gratis snaar naar keuze!

Getest racket:

Merk: Wilson
Model: Clash 100 ‘Prototype’
Bladmaat: 100 sq/inch
Gewicht: 295 gr
Balans: 31.0 cm
Bespanpatroon: 16×19
Lengte: 27 inch
RA: 55
Beam: ca. 25.0 mm

Bovenstaande specificaties zijn niet per sé de uiteindelijke specificaties. Dit zijn de specs zoals doorgemeten bij dit prototype. Bovendien zullen er meerdere Clash modellen uitkomen met verschillende specs. Dat is nog even handig om te weten dus!

Tester:

Naam: Mike
Speelsterkte: 4/4
Type speler: wat klassiekere speler, vlakke groundstrokes, genereert zelf weinig spin. In het verleden schouderproblemen gehad.
Rackethistorie speler: o.a. Head Ti Fire, Babolat Pure Drive, Prince EXO3 Rebel Team, Wilson Steam 100 BLX2, Head Graphene Radical MP en de Prince Textreme Warrior 107. Sinds kort ook de Diadem Elevate 98 in gebruik.

Baseline:

De Wilson Clash heeft een heel fijn ‘connected’ speelgevoel vanaf de baseline. In vergelijking tot andere rackets, heb je fractioneel langer balcontact door de lage stijfheid. Dit geeft veel gevoel met de bal, waanzinnig comfort, maar pakt de bal ook makkelijk voor spin/slice. De spin was goed, niet van de buitencategorie als een Babolat Pure Aero of Head Extreme, maar wel dik in orde. 

Dan de power: het frame heeft een wat breder profiel, zoals een Wilson Ultra of Babolat Pure Drive dat ook heeft. Dit is in de power te merken: die zit er genoeg in! Alleen het unieke aan de Wilson Clash is, is dat de controle en connectie met de bal er ook is. Dit is uniek in de markt! En het frame dempt waanzinnig, zelfs met een full bed poly als in de Luxilon Alu Power 1.25 of Diadem Flash 17. Met beide snaren heb ik het racket getest op 22/21 kg. Door de lage balans is het racket ook heel makkelijk rond te krijgen. Ik zou alleen een klein beetje meer stabiliteit vanaf de baseline hebben gewild, maar daarvoor ga ik bij de release ook de zwaardere 310 gram Tour versie van de Clash testen.

Service:

Ik ben niet iemand die het in de regel van zijn service moet hebben, zeker ook gezien mijn schouderproblemen uit het verleden. Maar met de Wilson Clash serveer ik makkelijker en voor mijn gevoel ook harder, zonder dat ik de volgende dag of 2 dagen een zeurende schouder heb. Ook het grippen van de bal gaat makkelijk voor slices naar buiten vanaf rechts. Heel veel kick kan ik bij het serveren niet standaard in de bal leggen, maar dat moet prima kunnen met dit racket.

Net:

De wendbaarheid aan het net is top. Het racket is snel in positie te krijgen en de touch is erg fijn. Een klein beetje meer stabiliteit had het helemaal afgemaakt, maar dat kan makkelijk met wat lood op 3 en 9 uur. Heel fijn en snel aan het net wel!

Power/controle:

Ik zou zelfs zeggen power boven controle bij deze Wilson Clash, wat waanzinnig is voor zo’n soepel racket met RA 55! De power is die als van een typisch power racket (Babolat Pure Drive, Wilson Ultra 100 CV, Yonex EZONE 100, Head Instinct MP), waar de softe feel, langere connectie met de bal en touch die van een klassiek controleracket is! Qua gevoel doet het racket me misschien nog heeft meeste denken aan de Prince Textreme Phantom 100 en de O3 Tour, ultrasmalle controleframes met O-poorten. Alleen zijn met die frames de ballen maar moeilijk weg te krijgen voor mij. En met deze Wilson Clash gaat dat met gemak!

Comfort/armvriendelijkheid:

In één woord: waanzinnig! Heel veel comfortabelers is er bijna niet op de markt of je komt automatisch al in veel grotere bladmaten terecht. Hier heeft Wilson echt iets unieks mee in handen.

De Wilson Clash 100 in de definitieve kleurstelling is nu verkrijgbaar in onze webshop, inclusief gratis snaar naar keuze!

Onder aan de streep:

Ik snap waarom Wilson de komst van de Clash als #racket revolution neerzet. Dit is absoluut iets nieuws in de racketmarkt! Ik was best een beetje sceptisch in eerste instantie; ik heb de afgelopen jaren een berg rackets mogen testen en reviewen, maar deze racketlijn is echt uniek. De combinatie van power én controle, met ook nog eens waanzinnig comfort is iets waar Wilson heel veel tennissers blij mee gaat maken. Ook absoluut een aanrader voor spelers met armklachten!

3 REACTIES

  1. Zeker revolutionair. Heel opvallend hoe stabiel en soft op je arm dit frame is. Wel aan de lichte kant. Maar dat is op te lossen of komt met de tour versie. Een leren grip geeft hem meteen ook een mooie balans. Ben echt onder de indruk. De tour kan alleen nog maar beter zijn. Groetjes Stephan

    Eigen racket: Yonex Ezone DR 98 (met leren grip)

Geef een reactie