Yonex VCORE Tour F 93: klassieke controle

Eén van de meest precieze frames op de markt is de Yonex VCORE Tour F 93. Door de update met de nieuwe aerofin technology swingt dit racket sneller dan ooit tevoren, maar blijft de precisie gewaarborgd!

Yonex VCORE Tour F 93 full

Merk: Yonex
Model: VCORE Tour F 93
Bladmaat: 93 sq/inch
Gewicht: 310 gr
Balans: 31.0 cm
Bespanpatroon: 16/21
Lengte: 27 inch
RA: 64

De Yonex VCORE Tour F 93 is één van de weinige klassieke midsize rackets nog op de markt. De kleine 93 sq/inch bladmaat in combinatie met een hoge snaardichtheid geven dit racket een ongekende controle. Doordat bij Wilson de Six.One racketlijn, waarvan de Tour editie van 90 sq/inch van Roger Federer het uithangbord was, opgegaan is in de nieuwe Pro Staff racketlijn met 97 sq/inch bladen, is de Yonex VCORE Tour F 93 een eenzame strijder in het midsize segment. Rackets die qua specificaties enigszins in de buurt komen zijn de Prince Textreme Tour 95, de Head Graphene Prestige MP en de Babolat Pure Control 95.

Yonex VCORE Tour F 93 fins

De Yonex VCORE Tour F 93 maakt gebruik van de nieuwe Aerofin technologie, waarbij in de top van het racket kleine ‘vinnen’ zijn geplaatst om de luchtweerstand te verminderen voor snellere swings. De kenmerkende (gehoekte) Isometric bladvorm zorgt voor een grotere ideale raakzone in deze kleine bladmaat. Het unieke 16/21 bespanpatroon draagt bij aan extra controle en het weinig schuiven van de snaren. Het lage 31.0 balanspunt en de lagere RA (stijfheid) van 64 geven dit racket een ultiem balgevoel.

Yonex VCORE Tour F 93 Isometric close

 

Waar het op neerkomt is dat de Yonex VCORE Tour F 93 ondanks zijn kleine bladmaat zich kan meten met ‘moderne’ frames met een 95 tot misschien wel 98 sq/inch bladmaat. Een knappe prestatie van Yonex door de toepassing van de Aerofin technologie in combinatie met de Isometric bladvorm. Het frame biedt minder spinpotentie en ballpocketing (het pakken van de bal in de snaren), maar een ongekende controle over de bal. In vergelijking tot zijn voorganger, de VCORE Tour 89 is de Yonex VCORE Tour F 93 geschikt voor een iets grotere groep spelers, zonder consessies te doen aan de klassieke midsize feel. Dus is spin en power niet zo belangrijk voor jou omdat je dit zelf voldoende hebt, maar fijne balcontrole en balgevoel wel? Check dan zeker de Yonex VCORE Tour F 93!

Geef een reactie