Yonex VCORE SV 98 305

Vandaag alles wat je wilt weten over de nieuwe Yonex VCORE SV 98 305. Met als slogan ‘Spin it to the limit’ zorgt de Spin Vortex (SV) framebouw voor extra ballpocketing. New Aerofin technology zorgt daarnaast voor minder luchtweerstand met als resultaat dikke spin en snelheid!

Yonex VCORE SV 98 305 full front and side

Merk: Yonex
Model: VCORE SV 98 305
Bladmaat: 98 sq/inch
Gewicht: 305 gr
Balans: 31.5 cm
Bespanpatroon: 16/20
Lengte: 27 inch
RA: 67

Deze nieuwe Yonex VCORE SV serie wordt gebracht onder de slogan: ‘Spin it to the limit’. Zoals bekend stopt het Japanse merk heel wat research en technologie in de ontwikkeling van een nieuw product. Bij de nieuwe Yonex VCORE SV serie is dit niet anders:

  • New Aero Fin Technology: de VCORE SV serie heeft 16% minder luchtweerstand en 2.9% meer swingspeed dankzij deze technologie. Hiervoor maakt Yonex gebruik van speciale ‘vinnen’ bovenin aan de binnenzijde van het blad en aan de buitenkant van het frame op 10 en 2 uur. Dit zorgt voor een verbeterde aerodynamica, met als resultaat meer spin, een hogere balvlucht met meer marge over het net en meer balsnelheid
    Yonex VCORE SV New Aero Fin Technology
  • SV Frame: het nieuwe NANOMETRIC XT Carbon aan de binnenzijde van de bovenkant van het blad zorgt voor extra flex, zodat de ballen beter ‘gepakt’ kunnen worden in het blad. Onderin het blad zorgt de aerodynamisch bouw voor extra stabiliteit en voor extra repulsie van de bal
    Yonex VCORE SV SV frame build-up
  • De bekende ‘gehoekte’ ISOMETRIC bladvorm zorgt voor een grotere ideale raakzone voor de bal. Black Micro Core zorgt voor meer bladstabiliteit en minder trillingen en de 3D Vector Shaft zorgt voor meer stijfheid in het hart van het racket voor extra power en stabiliteit

Speeleigenschappen Yonex VCORE SV 98 305
De Yonex VCORE SV 98 305 heeft een iets stijvere feel vergeleken met andere Yonex racketfamilies als de EZONE DR of de VCORE Duel G serie. Voor de meeste spelers zal dit even wennen zijn en iets anders voelen dan wat ze gewend zijn van Yonex. Daarentegen sluit dit naadloos aan op de speeleigenschappen en technologie van dit racket: spin en power. Wat dat betreft zit de feel van de Yonex VCORE SV 98 305 tussen de Yonex EZONE DR 98 310 en bijvoorbeeld een Babolat Pure Aero in. De eerste heeft een wat softere feel en meer touch en ook een duidelijk lagere RA-waarde van 62. De tweede voelt wat stijver en is duidelijk meer power georiënteerd en heeft een RA-waarde (stijfheid) van 69.

Yonex VCORE SV 98 305 throat

Waar deze Yonex VCORE SV 98 305 in uitblinkt is snelheid en wendbaarheid enerzijds en power en spin anderzijds. Het racket zeer snel te manoeuvreren door zowel de nieuwe ‘vinnen’ voor minder luchtweerstand als door de lage 31.5 balans. Dit maakt het racket echt razendsnel! Het grippen van de bal gaat ook vrij gemakkelijk, waardoor het spelen met rotatie (zowel spin als slice) een koud kunstje is. Toch is ook de controle nog vrij netjes. Het 16/20 bespanpatroon biedt een hogere snaardichtheid in de sweetspot dan bij de eerdergenoemde Pure Aero van Babolat. Zijn balgevoel en controle eerder belangrijk voor je, dan zijn de EZONE DR en de VCORE Duel series betere opties.

Yonex VCORE SV introduction

Al met al is de VCORE SV serie een waardige opvolger van de VCORE Si lijn. De feel bij deze Yonex VCORE SV 98 305 is misschien iets anders dan je gewoon bent van Yonex, maar het racket doet absoluut waar het voor staat: ‘Spin it to the limit’!

De Yonex VCORE SV 98 305 is nu verkrijgbaar in onze webshop!

Geef een reactie