Yonex VCORE SV 98 305 getest

De afgelopen weken heeft team mijnracket.nl speler Stephan de Yonex VCORE SV 98 305 getest. Lees hier alles wat je wilt weten over dit racket!

Getest racket:
Merk: Yonex
Model: VCORE SV 98 305
Bladmaat: 98 sq/inch
Gewicht: 305 gr
Balans: 31.5 cm
Bespanpatroon: 16/20
Lengte: 27 inch
RA: 67
Bespanning: Diadem Elite XT 17 op 24/23 kg

Tester:
Naam speler: Stephan Couzijn
Niveau: 5
Type speler: 41 jarige, allcourter, eastern grip, enkelhandige backhand, vrij vlakke slagen
Eigen racket: Yonex EZONE DR 98, 98 sq/inch, 310 gr, 31.0 cm balans, 16 x 19 bespanpatroon
Rackethistorie speler: Wilson Pro Staff 6.0 95, Wilson Six-One 95, Head Radical, Dunlop Aerogel 300 Tour, Babolat Pure Storm Tour GT, Wilson Pro Staff 95, Wilson Juice Pro.

De Yonex VCORE SV 98 305 is nu verkrijgbaar in onze webshop!

Yonex geeft de VCORE SI een nieuwe update naar de VCORE SV. Als Yonex fan ben ik zeer benieuwd hoe deze nieuwe versie/serie speelt.

Baseline:

De Yonex VCORE SV 98 is met 305 gram iets lichter dan mijn huidige racket de Yonex EZONE DR 98 310. Verder zijn de specificaties behoorlijk vergelijkbaar. Met een bespanpatroon van 16 x 20 verwacht ik iets meer controle. Bij het eerste balcontact voel ik meteen dat heerlijke Yonex speelgevoel. Het frame van de VCORE SV 98 is iets smaller dan mijn EZONE DR 98 en neigt meer naar een boxbeam frame zoals de VCORE Duel G 97 310 die ik onlangs nog heb vergeleken met de EZONE DR 98. Met dit slanke frame is het makkelijk om rackethead speed te creëren. Zowel vlak als met een dikke dot spin.

De lengte in mijn slagen was dik in orde. Ondanks vol doorgeslagen forehands en backhands blijven mijn ballen mooi binnen de lijnen. Opvallend weinig afzwaaiers. Ik denk dat de mooie combinatie van power en controle vooral aan de van Yonex bekende grote sweetspot en het snarenpatroon van 16 x 20 te danken is. Ook mijn forehands kon ik lekker doorhalen.

Opvallend was verder de grote hoeveelheid spin die ik met de Yonex VCORE SV 98 kon produceren. Ondanks dat de VCORE SV 98 een stuk stijver is met een RA waarde van 67 t.o.v. de 62 van mijn EZONE DR 98 voelde het frame niet overdreven stijf aan. Waarschijnlijk ook door de lekkere bespanning. Slices zijn vanaf de baseline scherp aan te snijden. Hierbij had ik weinig last van floaters. Deze VCORE SV zit naar mijn idee qua speelgevoel tussen de VCORE Duel G 97 en de EZONE DR 98 in. Door het goed hanteerbare gewicht is het frame makkelijk van richting te veranderen. 

Service:

Met de Yonex VCORE SV 98 kun je hele scherpe services produceren. Het powerlevel van het frame ligt daarentegen niet zo hoog. Door de relatief lage balans van 31.5 en de swingweight van 320 gram kun je evengoed nog vrij makkelijk power genereren. Je zult er zelf wel iets in moeten stoppen, hetzij met een soepele snelle techniek of met enige spierkracht. Kortom als je sterk genoeg bent of een soepele techniek hebt kun je flinke services afleveren.

Net:

De Yonex VCORE SV 98 305 presteert opvallend goed aan het net. Ik kon vlijmscherpe volleys wegleggen met ruim voldoende punching power. Het volleren met de VCORE SV 98 is naast het slaan van mijn enkelhandige backhand de slag die ik het lekkerste kon uitvoeren. Heerlijk crisp en super makkelijk manoeuvreerbaar aan het net. Aan het net wint deze VCORE SV 98 het van mijn EZONE DR 98.

Power:

Zoals gezegd biedt de VCORE SV 98 niet overdreven veel power. Door het gemiddelde gewicht van 305 gram en de lagere balans kun je met een goede techniek veel rackethead speed creëren waardoor het frame ruim voldoende power produceert. In combinatie met de grote sweetspot kun je veel ballen dicht tegen de lijnen aan leggen.

Controle:

De VCORE SV 98 biedt veel controle met een vergevingsgezinde, grote sweetspot. Wat betreft controle zit de VCORE SV 98 aan de precieze kant van het spectrum. Qua gevoel wint mijn EZONE DR 98 het. Ik denk dat de stijfheid van het frame in combinatie met het snarenpatroon maakt dat het contact met de bal minder is. In mijn ogen op te lossen door een flexibelere snaar te gebruiken.

Comfort/Armvriendelijkheid:

De Yonex VCORE SV 98 voelt ondanks zijn hogere RA waarde van 67 comfortabel aan en gaf mij geen armproblemen. In vergelijking tot de eerder genoemde Yonex VCORE Duel G 97 voelt deze Yonex VCORE SV iets minder armvriendelijk aan. Maar zeker niet onaangenaam.   

Overall indruk:

Yonex heeft met de nieuwe VCORE SV 98 een waardige opvolger van de VCORE SI 98 neergezet. Sterker nog ik denk dat de VCORE SV 98 op alle aspecten van het tennisspel high-end aanvoelt. Daarmee past de SV nog beter in de VCORE lijn van Wawrinka. De VCORE SV 98 valt tussen de EZONE DR 98 die flexibeler is en meer power genereert en de VCORE Duel G die meer controle biedt. Al met al een lekker frame zowel vanaf de baseline als aan het net waar de Yonex VCORE SV 98 305 opvallend goed presteert.

De Yonex VCORE SV 98 305 is nu verkrijgbaar in onze webshop!

Geef een reactie