Yonex VCORE Pro 97-310 test

Stephan heeft de afgelopen weken de Yonex VCORE Pro 97-310 door de test gehaald. Controle, stabiliteit en comfort zijn de sleutelwoorden bij deze sterke update van de VCORE Pro.

Tester

Naam speler: Stephan Couzijn
Niveau: 5/6
Type speler: 44 jarige, allcourter, eastern grip, enkelhandige backhand, vrij vlakke slagen
Eigen racket: Yonex EZONE DR 98, Wilson Clash 100, Head Graphene 360+ Gravity MP
Rackethistorie speler: Wilson Pro Staff 6.0 95, Wilson Six-One 95, Head Radical, Dunlop
Aerogel 300 Tour, Babolat Pure Storm Tour GT, Wilson Pro Staff 95, Wilson Juice Pro, Yonex EZONE DR 98, Wilson Clash 100, Head Gravity MP.

Getest racket

Merk: Yonex
Model: VCORE Pro 97-310
Bladmaat: 97 inch
Gewicht: 310 gram
Balans: 31.0
Bespanpatroon: 16×19
Lengte: 27 inch
RA: 64
Bespanning: Diadem Flash 17 op 22/22 kg

De Yonex VCORE Pro 97-310 is nu verkrijgbaar in onze webshop, inclusief gratis bespanning naar keuze!

Intro

Nieuw in dit najaar is de donkergroene Yonex VCORE Pro 97 (310 gram) het lichtere broertje van het slagijzer van Wawrinka. Voor deze testgelegenheid heb ik mijn oude Yonex VCORE Duel G uit de kast gepakt om een vergelijk te trekken met deze vernieuwde VCORE Pro. Ik was een fan van de Duel G en ben erg benieuwd hoe deze moderne versie speelt.

Yonex is er wederom in geslaagd een prachtig ogend racket te produceren. De verf is mat groen met subtiele tinten van feller groen, gemarkeerd met mat gouden logo’s. De nieuw toegepaste technologie is gericht op controle en shock absorptie.

Baseline Yonex VCORE Pro 97 310

De VCORE PRO 97-310 is een mooi dun frame met ruim voldoende power en veel controle. Het racket absorbeert nagenoeg alle trillingen en kan, in tegenstelling tot veel andere rackets, prima zonder demper worden gespeeld. Ook de RA waarde van 64 komt het speelgenot ten goede. De VCORE Pro is niet zo flexibel als de EZONE DR 98, maar is nog steeds een stuk flexibeler dan zijn concurrenten zoals de Babolat Pure Strike en Wilson Blades. Ik sla met een lange en redelijk snelle Eastern grip vrij vlakke ballen. Dat wordt met deze VCORE 97 versterkt. Door het gewicht en de stabiliteit van het frame kan ik heel makkelijk lengte in mijn slagen krijgen, in vergelijking tot lichtere frames zoals bijvoorbeeld de Head Gravity MP. Anders dan met de eerder door mij geteste Yonex VCORE 98 moet ik wel meer moeite doen om spin in mijn slagen te krijgen. Met mijn grip moet ik de ballen iets meer opborstelen om spin te genereren. Daarin prefereer ik de VCORE 98. Maar wat betreft de vlak doorgeslagen ballen is deze VCORE Pro 97 310 ongeëvenaard en mijn absolute favoriet.

Zowel mijn backhand als forehand kan ik met hoge snelheid tegen de lijnen aan slaan. Lengte en controle zijn vanaf de baseline de sleutelwoorden voor de deze Yonex VCORE Pro 97-310. Meer dan met mijn EZONE DR 98 blijven de ballen makkelijker binnen de lijnen. De VCore PRO 97 310 is een frame dat ik vrijwel ongewijzigd zou kunnen spelen. Ik zou eventueel een leren grip toevoegen om het gewicht iets op te schroeven. Maar dat is uiteraard zeer persoonlijk. Het open 16×19 snarenpatroon draagt natuurlijk ook bij aan het speelgemak. 

Volleys en service

Over de volleys kan ik net als bij de VCORE 98 kort zijn. Die gaan fantastisch! Beter dan met mijn EZONE 98. Het smalle meer boxbeam achtige frame is heel makkelijk wendbaar. Als je krachtig genoeg bent om het racket rond te krijgen dan is de YONEX VCore PRO 97 echt een droom voor iedere netspeler. Mede door de grote sweetspot is het wegleggen van volleys een fluitje van een cent. Hard inkomende slagen zijn prima te pareren zonder dat het frame instabiel wordt. Menig keer werd er verbaasd gekeken toen mijn volleys nog terugkwamen na een ogenschijnlijk vernietigende bal recht op mij af. Daar word ik dan weer blij van. Ook de service gaat met deze VCORE Pro 97 van 310 gram prima. Het frame is net zwaar genoeg om voldoende massa in de bal te kunnen leggen waardoor vlak doorgeslagen services hard doorkomen. Opmerkelijk hierbij is dat de power nooit oncontroleerbaar wordt. De tweede service kan door de grote sweetpot ook makkelijk worden voorzien van een venijnige kick of slice effect. 

Comfort

Ten opzichte van mijn VCORE Duel G (ja ook dit Yonex model heb ik dus in mijn collectie) voelt dit frame iets crisper, maar het maakt hem zeker niet arm onvriendelijk. Integendeel: door de nieuwe technologie worden trillingen nog meer geabsorbeerd waardoor het racket heel fijn aanvoelt.

Conclusie

Al met al heeft Yonex er zeker weer een schepje bovenop gedaan. Deze VCORE PRO 97-310 is de verfijndere versie van de Duel G. Zonder afbreuk te doen aan de kerncompetentie van het racket heeft Yonex het racket comfortabeler gemaakt maar ook super stabiel gehouden. Deze nieuwe VCORE PRO 97 310 is met zijn relatief lage RA waarde en fijne controle een absolute aanrader voor de serieuze baseliner. In mijn optiek een kwalitatief zeer hoogwaardige concurrent van de Wilson Blade 98 of de Babolat Pure Strike. Kortom een must demo!!

De Yonex VCORE Pro 97-310 is nu verkrijgbaar in onze webshop, inclusief gratis bespanning naar keuze!

Geef een reactie