Yonex VCORE Pro 97 310 getest

Gastblogger Frans heeft de afgelopen weken de nieuwe Yonex VCORE Pro 97 310 getest. Deze opvolger van de VCORE Duel G is razendsnel en biedt stevige spin, gecombineerd met goede controle!

Yonex VCORE Pro 97 (310 Gram)

Yonex is bezig aan een opmars in de tenniswereld, draagt deze nieuwe VCORE Pro daaraan bij?

De Yonex VCORE Pro 97 310 is nu verkrijgbaar in onze webshop!

Specificaties van de Yonex VCORE Pro 97 (310 Gram)

Merk: Yonex
Model: VCORE Pro 97 310
Bladmaat: 97 sq/inch
Gewicht: 310 gr
Balans: 31.0 cm
Bespanpatroon: 16×19
Lengte: 27 inch
RA: 64
Bespanning: Diadem Flash 16L, 23/22 kg

Tester:

Naam: Frans
Type speler: semi-western grip, dubbelhandige backhand
Rackethistorie speler: Head Flexpoint Radical Team, Head Microgel Radical MP, Head Youtek Prestige Pro, Head Youtek IG Radical Pro, Head Graphene Radical Pro, Head Graphene Speed Pro, Yonex VCORE Tour Duel G

Testscores

Power: 7
Controle: 8
Spin: 8.5
Comfort: 7.5
Wendbaarheid: 9.5
Touch: 8.5

Yonex

Yonex is steeds vaker te zien op de baan, in zowel binnen- als buitenland. Steeds meer tennisscholen, jeugdspelers en profs alliëren zich aan dit Japanse merk. Yonex heeft toch een uniek assortiment neer weten te zetten, en dat gecombineerd met een uitstekende bouwkwaliteit en kwaliteitscontrole maakt ze een steeds gevaarlijkere concurrent voor de traditionele topmerken.

De Updates

Hoewel over uiterlijk valt te twisten, ziet deze opvolger van de VCORE Duel G er toch wel prachtig uit. Yonex heeft een aanpassing aan de constructie van het racket gedaan. In deze nieuwe editie is namelijk Namd toegevoegd. Namd is een carbon soort die al eerder werd gebruikt in de welbekende badmintonlijn van Yonex. Yonex claimt zelf dat dit zorgt voor een snellere snapback, wat weer zou moeten zorgen voor meer spin.

Dus hoe vertaalt het toegevoegde Namd zich nou in het echt? Wat vooral opvalt is een verandering in het gevoel ten opzichte van zijn voorganger. De Duel G was toch wat zachter, en flexibeler. De bal bleef ook wat meer hangen bij de Duel G. Dit is anders bij de VCORE Pro. Het balcontact met de VCORE Pro voelt veel korter, het frame voelt dus ook minder flexibel en de response is toch wat directer.

Baseline

De Yonex VCORE Pro 97 310 is een redelijk uniek frame, er is weinig op de markt wat hier echt op lijkt. De VCORE Pro heeft misschien nog wel het meest weg van een Prestige Pro van Head. Deze VCORE Pro is echter wel veel sneller, en lichter en is dan ook minder stabiel. Het racket corrigeert niet zo makkelijk een mis-hit als bijvoorbeeld een Wilson Blade, of een Babolat Pure Strike dat doet. Daarentegen is deze Yonex VCORE Pro 97 310 wel veel sneller en dit zorgt er onder andere voor dat er makkelijk hevige spin-ballen geslagen kunnen worden. Ook kan de aanval snel ingezet worden met dit frame.

Service

De VCORE Pro is een droom vanaf de servicelijn! Dit racket stelt de speler in staat om zonder al teveel moeite met ontzettend veel snelheid te serveren, en ook nog een aardige controle daarin te behouden. Wat mij betreft is dit een van de best presterende rackets op de markt wanneer het op de service aankomt.

Net

Veel controle, dat is het voordeel van dit frame bij het net. De Yonex VCORE Pro is echter niet het meest stabiele frame aan het net. Al met al presteert dit racket vrij normaal aan het net.

Power/Controle

Dit racket heeft niet een bijzonder hoge swingweight, wat dus betekent dat het racket voorin niet erg zwaar is. Het gevolg hiervan is dat de power vooral van een snelle zwaai moet komen, ofwel van de speler zelf. Er is wel makkelijk snel uit te halen met dit frame, en dit is ook goed te controleren. 

Comfort

Dit racket is niet bijzonder comfortabel maar ook zeker niet oncomfortabel, het zit er een beetje tussenin. Op comfort gebied is het racket redelijk goed vergelijkbaar met een Prestige van Head.

Onder aan de streep

Deze Yonex VCORE Pro 97 310 lijkt qua speelbaarheid erg veel op zijn voorganger, het grote verschil is de ‘’feel’’ van het racket. Vergeleken met andere rackets op de markt valt het vooral op dat dit racket heel goed wendbaarheid en controle combineert. Deze combinatie maakt het racket uiterst geschikt voor aanvallende spelers. Ook is de spin die van het racket af komt bovenmatig. Voor de rest blinkt het racket uit op de service, de uitstekende kwaliteitscontrole, en zijn prachtige looks. Dit frame is qua speeleigenschappen uniek, hier kunnen veel spelers de vruchten van plukken en dit frame is dan ook echt een aanrader voor een demo!

De Yonex VCORE Pro 97 310 is nu verkrijgbaar in onze webshop!

Geef een reactie