Yonex VCORE Duel G serie bespannen

De afgelopen weken kreeg mijnracket.nl meerdere malen vragen hoe de Yonex VCORE Duel G serie, de nieuwe lijn van Stan Wawrinka, het best te bespannen is. Lees verder…

Yonex VCORE Duel G 97 330 beam

Onderstaande bespantips gelden voor de Yonex VCORE Duel G 97 330, de VCORE Duel G 97 310 gram, de VCORE Duel G 100 (300 of 280 gram) en de VCORE Duel G 97 Alpha van 290 of 270 gram. Bovenstaande rackets hebben allemaal een 16/20 bespanpatroon, waarbij je met bespannen bovenin begint met de lengtesnaren. De rackets hebben gedeelde gaten bij hole 7 en 8 in de top van het blad en bij hole 8 onderin het blad. Hier gaan dus zowel de lengte – als breedtesnaren doorheen!

Bespannen met 2 knopen
Bespannen in 1 keer (2 knopen) is mogelijk en spreekt redelijk voor zichzelf. Bij de lengtesnaren: hierbij sla je geen holes over zowel boven als onder in het blad. Je eindigt met de lengtesnaren weer bovenin. Bij bespannen met 2 knopen knoop je boven af bij hole 6 en onder bij hole 9.

Bespannen met 4 knopen
Het bespannen met 4 knopen zoals bij een hybride (verschillende lengte – en breedtesnaren) en/of bij verschillend aantal kg van de lengte – en breedtesnaren, heeft iets meer uitleg nodig. HIERVOOR IS EEN STARTKLEM VEREIST! Zie onderstaande instructie van ERSA, de European Racquet Stringers Association:

Yonex VCORE Duel G series stringing

Voor het bespannen met 4 knopen doe je hetzelfde met de lengtesnaren als bij bespannen met twee knopen. Je knoopt beide lengtesnaren nu af op hole 6 in de de top van het blad. Omdat bij hole 9 de knoop gelegd moet worden voor de breedtesnaren is een startklem een must.

Begin de breedtesnaren bij de 7e hole, dit is een gedeelde hole. Rijg de eerste breedtesnaar in. Zet deze vast met een startklem aan de buitenkant van het frame. De volgende breedtesnaar gaat door de 8e hole, welke ook gedeeld is. Rijg alle breedtesnaren verder in. De 8e hole van onder is voor de laatste breedtesnaar. Ook dit is een gedeelde hole. Afknopen onderin gebeurt bij hole 9. Ga vervolgens terug naar de 1e breedtesnaar, trek deze aan en verwijder de startklem. Zet de snaar vast en knoop vervolgens deze eerste lengtesnaar af bij hole 9. En klaar ben je!

Als je het vervelend vind om de startklem bij het inrijgen van alle breedtesnaren te laten zitten, dan kun je ook na een breedtesnaar of 4/5 de knoop leggen.

Hierboven alles ook in een handig filmpje!

N.B: Yonex adviseert altijd om de breedtesnaren van boven naar beneden (van de top van het blad naar het hart van het racket) te bespannen. Dit is beter voor de drukverdeling die tijdens het bespannen op het frame komt. Bij deze rackets kan het sowieso niet anders, maar dit is een belangrijke algemene tip!

Geef een reactie