Yonex VCORE Duel G 97 (330 gram) Stan Wawrinka

De eerste playtests van de Yonex VCORE Duel G 97 (330 gram) zijn binnen. Wat mag je van het nieuwe racket van ‘Stan the Man’ Wawrinka verwachten?

Yonex VCORE Duel G 97 330 full 2

Merk: Yonex
Model: VCORE Duel G 97 (330 gram)
Bladmaat: 97 sq/inch
Gewicht: 330 gr
Balans: 31.0 cm
Bespanpatroon: 16/20
Lengte: 27 inch
RA: 66

Sinds dit kalenderjaar speelt 2-voudig Grand Slam winnaar Stan Wawrinka met een nieuw slagwapen, de Yonex VCORE Duel G 97 330 gram. Zoals in onze eerdere post te lezen was, is de VCORE Duel serie weer een technisch hoogstandje van onze Japanse vrienden van Yonex. Hier kort samengevat de technologie in de Duel G serie:

  • Tough G Fiber is geïmplementeerd in de shaft: dit materiaal zorgt voor extra flex van het racket goed voor een hogere ‘kickback’ snelheid (het frame komt sneller terug in zijn oorspronkelijke positie) voor extra spin en power
  • Lock Booster System: een nieuw tubingsysteem aan de zijkanten van het blad dat door nieuwe rondingen waar de snaar overheen ligt, zorgt voor extra bewegingsvrijheid van de snaar en dus meer power en spin
  • De bekende Isometric (gehoekte) bladvorm zorgt voor een grotere ideale raakzone voor de bal
  • 3D Vector shaft zorgt voor een toename in stijfheid in het hart van het racket voor extra power en voor het minder torderen van het racketblad
  • Black Micro Core technologie op 10 en 2 uur in het blad voor meer meer bladstabiliteit en trillingsdemping
  • Een nog smallere 20.0 mm framebouw voor meer feel

Yonex VCORE Duel G 97 330 beam

Zoals je mag verwachten van een racket van dit gewicht en kaliber heb je de nodige spierballen nodig om de Yonex VCORE Duel G 97 330 te kunnen swingen. Heb je deze zelf voldoende, dan biedt het racket veel feel en controle om je eigen power te kunnen controleren. Ten opzichte van zijn voorganger, de Yonex VCORE Tour G 330, biedt de Duel G 97 330 een directer speelgevoel en meer feedback: je voelt duidelijker wanneer je de bal goed raakt waar deze heengaat. Bij dit racket is het logischerwijs controle over power, wat echter niet wil zeggen dat er geen power in de Yonex VCORE Duel G 97 330 zit. Integendeel! Maak je bij je slagen een grote, volle swing, dan zorgt de massa van dit frame voor een enorme versnelling, waarbij echter de controle behouden blijft.

Yonex VCORE Duel G 97 330 Isometric

Ook aan het net maakt dit racket een solide indruk. Bij de service krijg je geen gratis power: je zult zelf de bladsnelheid moeten produceren. Het 16/20 bespanpatroon biedt voldoende spinpotentie maar voelt toch ook compact genoeg aan om voldoende ‘connected’ met de bal te zijn voor sturing en plaatsen van de bal.

De meeste spelers zullen vanwege het controle-aspect van dit racket voor een (eveneens controle georiënteerde) polyester snaar kiezen. Advies is om laag in de bespanrange te gaan duiken om optimaal rendement van racket en snaar te halen.

Yonex VCORE Duel G 97 330 full

Zelf zullen wij binnenkort uitgebreid de lichtere en voor meer spelers geschikte 310 gram versie van deze Yonex VCORE Duel G 97 door de test halen. Hou mijnracket.nl en onze facebookpagina (https://www.facebook.com/mijnracket/) in de gaten voor ons testrapport!

De Yonex VCORE Duel G 97 330 en de 310 versie zijn nu verkrijgbaar in onze webshop!

Geef een reactie