Yonex racketcollectie 2016

Met de recente komst van de VCORE Duel G lijn, de nieuwe racketlijn van o.a. Stan Wawrinka, is de Yonex racketcollectie voor 2016 compleet. Hieronder vind je deze in een overzicht.

Een aantal rackets is in verschillende gewichten te verkrijgen. Dan staat achter het racket tussen haakjes een toevoeging G, LG of HG. G is het basisgewicht van rond de 300/310 gram, LG de lichtere versie van rond de 280/290 gram en bij HG betreft het de zwaarste rackets met een gewicht van rond de 330 gram.

VCORE – SPIN
De Yonex VCORE serie bestaat uit de VCORE Duel, de VCORE Tour en de VCORE SI serie en zijn alle ontworpen voor spin.

VCORE Duel
De nieuwe racketlijn van ‘Stan the Man’ Wawrinka bevat de volgende technologische toepassingen:

 • Tough G Fiber is geïmplementeerd in de shaft: dit materiaal zorgt voor extra flex van het racket goed voor een hogere ‘kickback’ snelheid (het frame komt sneller terug in zijn oorspronkelijke positie) voor extra spin en power
 • Lock Booster System: een nieuw tubingsysteem aan de zijkanten van het blad dat door nieuwe rondingen waar de snaar overheen ligt, zorgt voor extra bewegingsvrijheid van de snaar en dus meer power en spin
 • De bekende Isometric (gehoekte) bladvorm zorgt voor een grotere ideale raakzone voor de bal
 • 3D Vector shaft zorgt voor een toename in stijfheid in het hart van het racket voor extra power en voor het minder torderen van het racketblad
 • Black Micro Core technologie op 10 en 2 uur in het blad voor meer meer bladstabiliteit en trillingsdemping

Yonex VCORE Duel G full

De verschillende VCORE Duel modellen met specs:

VCORE Tour
De Yonex VCORE Tour modellen herbergen de AeroFin technologie: door het plaatsen van aerodynamische ‘vinnen’ in de top van het racketblad wordt de luchtweerstand verminderd, wat zorgt voor snellere swings en services. De bekende Yonex Isometric (gehoekte) bladvorm zorgt voor een grotere sweetspot en weinig energieverlies bij off-center hits. De 21ste extra breedtesnaar zorgt op zijn beurt weer voor extra controle.

Yonex VCORE Tour F 93 full

VCORE SI
Najaar 2016 is de opvolger van de VCORE SI, de Yonex VCORE SV serie uitgekomen. ‘Spin it to the limit’ is de slogan van deze nieuwe serie. Lees hier alles over de nieuwe Yonex VCORE SV serie!
De Yonex VCORE SI geeft je spel een extra Spin Injection (SI) door nieuwe rondingen van de tubes wat resulteert in meer bewegingsvrijheid van de lengte – en breedtesnaren en het langer ‘pakken’ van de bal in je snaren voor extra spin.

Yonex VCORE Si 98 full

 • VCORE SI 98 (G): 98 sq/inch, 305 gr, 31.5 balans, 16/20 bespanpatroon
 • VCORE SI 98 (LG): 98 sq/inch, 285 gr, 32.5 balans, 16/20 bespanpatroon
 • VCORE SI 100 (G): 100 sq/inch, 300 gr, 32.0 balans, 16/19 bespanpatroon
 • VCORE SI 100 (LG): 100 sq/inch, 280 gr, 33.0 balans, 16/19 bespanpatroon
 • VCORE SI Team: 98 sq/inch, 275 gr, 33.5 balans, 16/20 bespanpatroon
 • VCORE SI 105: 105 sq/inch, 265 gr, 34.0 balans, 16/19 bespanpatroon

EZONE – SPEED
De EZONE racketlijn van Yonex is gemaakt voor speed. Deze laatste update van de EZONE serie bevat het Nanometric DR materiaal in de top van het racketblad tussen ’10 en 2 uur’. Dit materiaal zorgt voor een betere snapback van (de top van) het blad waardoor deze sneller terugkomt in zijn oorspronkelijke positie voor nog meer balsnelheid. Dit draagt tevens bij aan extra bladstabiliteit, met name goed te merken bij off-center hits. Nieuwe tubings in verschillende vormen zorgen voor minder schokbelasting en meer frame-snaar interactie en dus effectief een grotere sweetspot. Het Dual Shut System met toegevoegde Quake Shut Gel in het handvat zorgt voor extra trillingsdemping voor de meest comfortabele EZONE tot nu toe. De EZONE DR rackets bieden tot 7% meer balsnelheid dan reguliere rackets.

Yonex EZONE DR 98 full

Geef een reactie