Voor 2018 komt Yonex met een nieuwe snaar met veel power en een crisp speelgevoel. De Yonex Poly Tour Strike 1.25 zou een serieus alternatief voor de Luxilon Alu Power moeten worden. Mike heeft de Yonex Poly Tour Strike 1.25 al getest. In deze review het vergelijk met o.a. de Alu Power, de Poly Tour Pro en de Poly Tour Air.
Specificaties:
Merk: Yonex
Type: Poly Tour Strike
Dikte: 1.25 mm (16L)
Soort snaar: levendige, ronde co-polyester snaar met een flinke dosis power en medium stijf, direct speelgevoel
Getest door:
Naam: Mike
Speelsterkte: 4/4
Type speler: wat klassiekere speler, vlakke groundstrokes, genereert zelf weinig spin. Tot voor kort schouderproblemen gehad
Racket: Prince Textreme Warrior 107 (107 sq/inch, 16/19 bespanpatroon)
Hardheid bespanning: 23/22 kg bij een bespanrange van 22-26 kilo
Testduur: 5 uur
Favoriete snaar speler: Diadem Solstice Power 17
Beoordeling:
Duurzaamheid: 8
Spanningsbehoud: 7.5
Spin/slice: 7.5
Balgevoel: 7
Power: 8.5
Controle: 8
Comfort/armvriendelijkheid: 7
Setup en het bespannen van de snaar:
De Yonex Poly Tour Strike 1.25 bespande soepeler dan gedacht. Dit merkte ik met name bij het inrijgen van de breedtesnaren. De snaren lijken een wat gladdere toplaag voor lage frictie te hebben. Al met al makkelijk te bespannen dus. Voor een goed vergelijk heb ik de snaar op 23/22 kg bespannen in mijn vertrouwde Prince Textreme Warrior 107. Eerder heb ik ook de Poly Tour Pro 1.25, Poly Tour Air 1.25 en de Luxilon Alu Power 1.25 op hetzelfde aantal kg in hetzelfde racket getest. Stephan schreef ons testrapport over de Poly Tour Pro, een testrapport van de Alu Power volgt nog.
Review Yonex Poly Tour Strike 1.25:
De Yonex Poly Tour Strike 1.25 heeft een heel direct speelgevoel. In vergelijking tot 2 van mijn favoriete snaren de Diadem Solstice Power 17 en de Yonex Poly Tour Air 1.25 heb je een duidelijk korter bal-snaarcontact. Dit lijkt enigszins op die andere snaar van Diadem, de Elite XT. Het fijne hieraan is dat ik veel controle bij het sturen en plaatsen van de bal heb ervaren. De snaar is wel weer wat stijver dan de Solstice Power en Poly Tour Air, maar dit gaf geen problemen op arm of schouder. Wel zijn de Solstice Power en Poly Tour Air duidelijk comfortabeler. Ook ten opzichte van de Luxilon Alu Power voelt de snaar wat stijver en directer en de Alu Power iets meer gedempt.
Door het kortere bal-snaarcontact kwam er minder balrotatie uit dan bij de iets softere Poly Tour Air en Solstice Power. Deze laatste is dan ook wel extreem ‘scherp’ door de stervormige bouw, goed voor wat meer marge in mijn relatief vlakke groundstrokes. Qua controle en touch legt de Poly Tour Strike 1.25 het af tegen de Poly Tour Pro. Qua levendigheid en gratis power wint deze snaar het weer duidelijk. Ik zou de Poly Tour Strike 1.25 dan ook aanraden voor de speler die dominant vanaf de baseline wilt spelen.
Qua spanningsbehoud presteert de snaar goed, beter dan de Alu Power van Luxilon. Op dit gebied scoort de Poly Tour Pro ook altijd goed; deze Poly Tour Strike vond ik verrassend genoeg in de buurt komen. De levensduur van de snaar is dik in orde. Na 5 uur spel nog geen spoor van zichtbare slijtage. Ik hoefde de snaren ook amper recht te zetten tijdens het spelen. In combinatie met het goede spanningsbehoud van de snaar zorgt dit voor een goede duurzame optie. Al met al is de Yonex Poly Tour Strike 1.25 een interessante snaar voor de speler die het spel vanaf de baseline wilt dicteren. De verwachting is dat deze snaar vanaf medio februari 2018 op de markt komt.