Yonex Poly Tour Spin G 1.25 getest

Specificaties:

Merk: Yonex
Type snaar: Poly Tour Spin G 1.25
Dikte: 16L (1.25)
Type: 5-kantige stijve co-polyester spinsnaar met speciale silicone olie infusie voor extra snapback van de (lengte)snaar
Vergelijkbare snaren: Diadem Solstice Pro 16L, Tecnifibre Black Code 4S en de Völkl Cyclone

Yonex Poly Tour Spin G 1.25

Getest door:

Naam: Stephan
Speelsterkte: 5/5
Type speler: allcourter, eastern grip, enkelhandige backhand, vrij vlakke slagen
Racket: Wilson Juice Pro, 96 sq/inch, regulier 16/20 bespanpatroon
Hardheid bespanning: 25/25 kg bij een bespanrange van 24-28 kg
Testduur: 8 uur

Beoordeling:

Duurzaamheid: 9
Spanningsbehoud: 8
Spin/Slice: 8
Balgevoel: 8
Power: 7
Control: 8
Comfort/Armvriendelijkheid: 8

Review:

In mijn vorige review was ik zeer onder de indruk van de Yonex Poly Tour Pro 1.25. De afgelopen weken heb ik zijn spinbroertje de Yonex Poly Tour Spin G in dezelfde dikte getest. De Bordeaux rode Yonex Poly Tour Spin G doet premium aan en lijkt in eerste instantie veel op zijn broer waarbij de Spin G een pittigere bite heeft zoals je mag verwachten van een spinsnaar. Bij het eerste balcontact is het weer even wennen maar het directe balgevoel voelt meteen goed. De snaar doet, naast extra spin geven, zoals ik van een poly verwacht weinig anders dan de kracht van de slag direct overbrengen op de bal. Dat geeft een enorm stabiel gevoel.

Yonex Poly Tour Spin G 16L shape

Ook bij deze snaar viel op dat het serveren met precisie en controle gaat. Geen springerig gevoel maar direct balcontact waardoor je het gevoel hebt de bal heel precies te kunnen sturen. Vooral de sliceservice kon ik heel scherp en met voldoende tempo slaan. Met deze snaar boette ik weinig in op snelheid. Zeker de vlak geslagen services haalden naar mijn idee een prima snelheid. De slagen vanaf de baseline zijn comfortabel en voelen niet slecht op mijn arm. Ook de lengte in mijn slagen is dik in orde. Wel moet je net als bij de Yonex Poly Tour Pro zelf voor power zorgen: de snaar helpt je daar niet echt mee. Ook voor de Yonex Poly Tour Spin G geldt dat een kilootje lager bespannen wat extra power oplevert. Voordeel van deze snaar is dat je niet snel te lang slaat en je dus lekker kunt uitdelen zonder je in te houden. Met de extra spin die je uit deze snaar kunt halen heb je nog meer controle over de lengte van je slagen. Ook viel op dat een diepe doorgeslagen spinbal behoorlijk wegschoot. Hoger dan ik van andere snaren gewend ben.

Yonex Poly Tour Spin G 16L full

Deze snaar doet het naar mijn idee prima in een flexibeler frame met een flink gewicht. Het slaan van volleys is met deze snaar lekker direct, maar toch ook met voldoende gevoel. Een duidelijk verschil t.o.v. Poly Tour Pro waar ballen van af dreigen te springen. De Yonex Poly Tour Spin G daarentegen heeft meer gevoel bij dropvolleys of subtiel geplaatste ballen. Verder zijn slices door de stevige bite van de snaar prima te slaan zonder dat de bal gaat floaten. Ik denk dat deze snaar tussen de echte 6 of 9 kantige spinsnaren en een gewone poly snaar in zit. Dus ben je op zoek naar een spinsnaar die de speeleigenschappen heeft van een gewone poly maar net even iets extra spin geeft dan is de Yonex Poly Tour Spin G 1.25 een absolute aanrader.

Geef een reactie