Yonex Poly Tour Air getest

Ook qua snaren pakt het Japanse Yonex flink door! Mike haalde de comfortabele Yonex Poly Tour Air 16L co-poly door de test!

Specificaties:

Merk: Yonex
Type: Poly Tour Air
Dikte: 16L/1.25 mm
Soort snaar: comfortabele ronde co-polyester snaar met goede trillingsdemping en balgevoel
Vergelijkbare snaren: Yonex Poly Tour Pro 16L en de Wilson Revolve 17

Getest door:

Naam: Mike
Speelsterkte: 4/4
Type speler: wat klassiekere speler, vlakke groundstrokes, genereert zelf weinig spin. Tot voor kort schouderproblemen gehad
Racket: Prince Textreme Warrior 107 (107 sq/inch, 16/19 bespanpatroon)
Hardheid bespanning: 23/22 kg bij een bespanrange van 22-26 kilo
Testduur: 6 uur
Favoriete snaar speler: Diadem Solstice Power 17

Beoordeling:

Duurzaamheid: 7.5
Spanningsbehoud: 7
Spin/slice: 7
Balgevoel: 8
Power: 8.5
Controle: 8
Comfort/armvriendelijkheid: 8.5

Setup en het bespannen van de snaar:

Het bespannen van de Yonex Poly Tour Air snaar is een koud kunstje. De snaar voelt relatief soepel aan en er is weinig coil memory. De soepele feel van de snaar merk je ook bij het inrijgen van de breedtesnaren, dit gaat zonder problemen. In vergelijking tot de Yonex Poly Tour Pro is deze snaar iets minder ‘knikgevoelig’.

Review Yonex Poly Tour Air:

Comfort, Power en balrotatie

Vanaf het eerste balcontact is te merken dat de Yonex Poly Tour Air een zachte, comfortabele feel heeft. Gezien mijn (recente) schouderproblemen is comfort is voor mij een extra aandachtpunt geworden. Dit geldt uiteraard voor zowel rackets als snaren. Wat dat betreft is deze Yonex Poly Tour Air wel een snaar in mijn straatje. Evenals mijn favoriete Diadem Solstice Power snaar, biedt deze snaar fijne trillingsdemping. Ook bij ballen dichter bij het frame (off-center hits) voel ik verhoudingsgewijs minder trillingen dan bij de meeste poly’s. Ook de bekendste snaar van Yonex, de Poly Tour Pro, gaat door het leven als vrij comfortabele co-polyester snaar. De Poly Tour Pro heeft echter een wat directere respons, waar bij deze Poly Tour Air de bal wat dieper in het snarenbed lijkt te zakken, alvorens deze gelanceerd wordt. Hierdoor zit er wat meer leven (makkelijke toegang tot versnelling) en demping in deze snaar. Ook de balrotatie komt er voor mijn gevoel wat makkelijker uit, alhoewel de snaar hier niet speciaal in uitblinkt. Daarvoor heeft Yonex ook andere snaren zoals de Poly Tour Spin of de eerder door ons geteste Poly Tour Spin G.

Spanningsbehoud, duurzaamheid, controle en balgevoel

Qua comfort en levendigheid ben ik dus dik tevreden over deze Yonex Poly Tour Air bespanning. Wel viel me op dat de snaren vrij snel begonnen te schuiven en dat de snaar iets sneller dan ik gewend ben van Yonex snaren zijn spanning verloor. Het balgevoel en daarmee ook de controle vond ik wel weer een dikke plus van deze snaar. Ondanks de degelijke dosis power die deze snaar herbergt, was de controle ook zeker in orde. De snaar voelde voor mij dusdanig prettig, dat ik er na 1 training meteen 2 wedstrijden in een toernooi mee heb gespeeld. De Yonex Poly Tour Air is zeer gebruiksvriendelijk wat dat betreft. Na een uur of 6 intensief spelen, was de snaar merkbaar wat teruggelopen. Ook was deze door de 2 stevige wedstrijden in toernooiverband al wat ingesleten. De levensduur is niet het grootste wapen van deze Yonex Poly Tour Air. Maar ben je op zoek naar een levendige polyester snaar met meer dan goed comfort en fijne connectie met de bal, dan is deze Yonex Poly Tour Air zeker een aanrader!

Geef een reactie