Yonex New EZONE 100 2020 getest

Mike heeft reeds de Yonex New EZONE 100 2020 getest en was onder de indruk van de stabiliteit en het comfort, waar de power en zeer royale sweetspot zijn gebleven!

Getest racket:

Merk: Yonex
Model: New EZONE 100 2020
Bladmaat: 100 sq/inch
Gewicht: 300 gr
Balans: 32.0 cm
Bespanpatroon: 16×19
Lengte: 27 inch
RA: nog niet bekend
Bespanning: Yonex Poly Tour Pro 1.25 op 23/22 kg

De nieuwe EZONE 100 2020 is nu verkrijgbaar in onze webshop, inclusief gratis bespanning naar keuze!

Tester:

Naam: Mike
Speelsterkte: 4/4
Type speler: wat klassiekere speler, vlakke groundstrokes, genereert zelf weinig spin. In het verleden schouderproblemen gehad.
Rackethistorie speler: o.a. Head Ti Fire, Babolat Pure Drive, Prince EXO3 Rebel Team, Wilson Steam 100 BLX2, Head Graphene Radical MP en de Prince Textreme Warrior 107. Sinds kort de Diadem Elevate 98 in gebruik.

Testscores:

Power: 9
Controle: 7.5
Spin: 8
Comfort: 8.5
Wendbaarheid: 7.5
Touch: 8

Intro:

Nog ruimschoots voor de geplande release (januari 2020) heb ik dit de ‘New EZONE 100 2020′ mogen testen. Van Yonex hebben wij 2 demo’s ontvangen in een blacked-out kleurstelling. Dit betreft dus niet de uiteindelijke cosmetics, maar wel de uiteindelijke rackets zelf. Dank aan Yonex Benelux voor de gelegenheid hiertoe! Eerder testte ik al de huidige EZONE 100, waarvan je hier een testrapport vindt. Stephan testte toen de EZONE 98 en zijn huidige racket is de EZONE DR 98 310. Stephen heeft dan ook de New EZONE 98 voor 2020 getest. Zijn bevindingen volgen binnenkort.

Baseline:

Deze Yonex New EZONE 100 speelt heerlijk vanaf de baseline! Het racket geeft veel vrije power en biedt een zeer royale, vergevingsgezinde sweetspot. Qua gevoel gaat het racket enigszins terug naar de DR versie, wat in mijn ogen een goede zaak is. Het racket biedt hierdoor iets meer gevoel dan zijn voorganger. Maar misschien nog wel het meest in het oog springend zijn het comfort en de stabiliteit van deze nieuwe versie. Het racket voelt zeer solide aan en tordeert amper. Mede hierdoor heeft het comfort een enorme boost gekregen. Deze EZONE 100 2020 is één van de meest comfortabele rackets die ik dit jaar heb mogen testen: een absoluut pluspunt! Ook fijn aan deze update is het feit dat het racket zich niet snel laat wegdrukken, ook tegen hardhitters. 

Service:

Een beetje extra servicepower kan ik altijd wel waarderen in een racket, zeker gezien mijn schouderproblemen in het verleden. Met dit racket kreeg ik net dat beetje extra gratis power, waardoor mijn services stevig doorkwamen. De royale sweetspot door de Isometric (gehoekte) bladvorm i.c.m. het 16×19 bespanpatroon maken slice services naar buiten een makkie. Ook kickservices (niet mijn sterkste punt) kwamen er makkelijk af. Kortom: veel gebruiksgemak bij het serveren.

Net:

Aan het net maakt de Yonex New EZONE 100 2020 een solide indruk. Dit racket laat zich niet zomaar wegdrukken, ook niet aan het net. Qua wendbaarheid blijft dit racket enigszins achter bij mijn huidige Diadem Elevate 98, maar een leren grip om de balans iets naar beneden te trekken zal zeker al gaan helpen. Bovendien zal bij zijn broertje, de EZONE 98, de balans traditiegetrouw weer iets lager liggen, waardoor deze eerder bij de Elevate qua specs in de buurt komt. Maar aan het net biedt deze 100 sq/inch versie een solide speelgevoel en voldoende touch voor de subtiele volleys.

Power/controle Yonex New EZONE 100 2020:

Bij dit racket krijg je meer power dan controle, maar dat was geen verrassing. De EZONE is sowieso de meest powervolle en op speelgemak georiënteerde racketfamilie bij Yonex. En deze 100 versie op 300 gram doet wat dat betreft een flinke duit in het zakje. Voor iets meer controle is de 98 te proberen. Anders kom je in de VCORE of VCORE Pro serie uit bij Yonex.

Deze EZONE 100 2020 biedt namelijk flink wat power! Toch had ik niet het idee dat de ballen blind van mijn racket afvlogen. Het racket heeft namelijk een verrassend solide speelgevoel. Bij sommige rackets in deze gewichtsklasse heb je nog wel eens het idee dat je weggedrukt wordt bij een tegenstander die de ballen flink aanpakt. Dat had ik bij deze EZONE 100 zeker niet. Het racket voelt gewoon zeer stabiel aan.

Comfort/armvriendelijkheid:

Hiermee komen we dus ook gelijk bij het comfort van het racket. De EZONE 100 is altijd al een vrij comfortabele keuze geweest, maar gaat nu absoluut een stapje verder! Het racket voelt zeer torsiestabiel aan. Hierbij opgeteld de royale sweetspot door de 100 sq/inch bladmaat i.c.m. de kenmerkende gehoekte Isometric bladvorm en je hebt een zeer vergevingsgezind racket, zeker in dit genre rackets. Het comfort is fantastisch! Deze Yonex New EZONE 100 2020 is één van de meest comfortabele rackets die ik dit jaar heb mogen testen.

De nieuwe EZONE 100 2020 is nu verkrijgbaar in onze webshop, inclusief gratis bespanning naar keuze!

Onder aan de streep:

Het is nog even wachten tot ca. medio januari 2020, maar het is het wachten meer dan waard. Deze Yonex ‘New EZONE 100’ blinkt uit in power en speelgemak, maar krijgt een flinke boost in comfort en stabiliteit. Uitstekende update!

1 REACTIE

  1. Ik hoop dat ze het design houden zoals het nu is. Dat zwart met groen of blauw is super mooi. Less is more. Zeker een racket om op de rackettestdag eens uit te proberen.

    Hoe verhoudt dit racket zich tov de Clash?

Geef een reactie