Yonex EZONE DR racketlijn

Yonex brengt dit najaar een nieuwe EZONE racketlijn uit, de EZONE DR. De Yonex EZONE DR (Dynamic Repulsion) lijn is de opvolger van de EZONE Ai serie en biedt supersnelle frames, power en allround performance.

Yonex EZONE DR Kyrgios

De Yonex EZONE DR lijn is Yonex’ antwoord op de nieuwe Babolat Pure Aero racketlijn en herbergt, zoals je mag verwachten van het Japanse merk, weer een karrenvracht aan fraaie technologische toepassingen. De badboy van het tennis, de Australiër Nick Kyrgios, zal het uithangbord van deze nieuwe racketlijn worden.

De Yonex EZONE DR lijn is de eerste racketlijn met het Namometric DR carbon graphite materiaal erin. Dit high-tech materiaal zorgt voor een combinatie van meer flex en power. Door de nieuwe vorm van de tubings heeft de nieuwe EZONE DR lijn ook effectief een grotere sweetspot. De Aero Shape framebouw en de Isometric bladvorm blijven behouden, evenals het Quake Shut Gel+ materiaal in de shaft voor extra trillingsdemping. Al deze technologie zorgt voor een racketlijn met ‘devastating speed, power and performance’, zoals Yonex het zelf mooi verwoord.

Yonex EZONE DR 98 full

Omstreeks medio oktober zullen de volgende modellen van de Yonex EZONE DR lijn op de Nederlandse markt komen:

In januari wordt de collectie gecompleteerd met de DR 98 Alpha, de DR 108 en de DR Junior 26. De DR Feel en de DR Rally zullen in eerste instantie niet op de Nederlandse markt komen.

  • EZONE DR 98 Alpha: 98 sq/inch, 275 gram, 33.0 balans, 16/19 bespanpatroon
  • EZONE DR 108: 108 sq/inch, 255 gram, 33.5 balans, 16/18 bespanpatroon
  • EZONE DR JR 26: 102 sq/inch, 250 gram, 32.0 balans, 16/19 bespanpatroon, 26 inch JR lengte

Binnenkort zal er op onze site een uitgebreide review van de Yonex EZONE DR 98 van 310 gram te vinden zijn!

Yonex EZONE DR 98 throat

2 REACTIES

  1. Mooi dta jullie hier al snel over berichten. Wat kan je zeggen over het verschil met de Ezone Ai98? Ik vond die erg fijn en was op het punt er twee aan te schaffen. Nu even wachten maar tot okt. In welke zin is het een antwoord op de Pure Aero? Qua speelstijl? Lijkt mij toch een ander soort racket..?

    • Hoi Sjoerd, qua speeleigenschappen kan ik de verschillen uit eigen ervaring (nog) niet aankaarten. Ik hoop het racket binnenkort zelf door de test te halen. Het nieuwe materiaal moet wel voor meer power en flex zorgen icm een vergrootte sweetspot door de nieuwe tubing. De aerodynamica van het frame was al top. Al deze facetten zouden het racket nog meer power moeten bieden in een snel jasje dus. In die zin lijkt het frame qua update wat op de nieuwe Babolat Pure Aero, zodoende eigenlijk. We hopen binnenkort een testrapport te pkaatsen over de nieuwe Yonex EZONE DR 98, hou onze site hiervoor in de gaten.

Geef een reactie