Yonex EZONE DR 100 getest

Gedurende 2 weken heeft mijnracket.nl speler Mike de Yonex EZONE DR 100 van 300 gram getest. Lees hier zijn bevindingen in een uitgebreid testrapport!

Yonex EZONE DR 100 full

Getest racket:
Merk: Yonex
Model: EZONE DR 100
Bladmaat: 100 sq/inch
Gewicht: 300 gr
Balans: 32.0 cm
Bespanpatroon: 16/19
Lengte: 27 inch
RA: 69
Snaar: Yonex Poly Tour Pro 1.25 op 24/23 kg

Tester:
Naam: Mike
Speelsterkte: 4/4
Type speler: wat klassiekere speler, vlakke groundstrokes, genereert zelf weinig spin. Tot voor kort schouderproblemen gehad
Rackethistorie speler: Head Ti Fire, Babolat Pure Drive, Prince EXO3 Rebel Team, Wilson Steam 100 BLX2, Head Graphene Radical MP en de Prince Textreme Warrior 107

Technologie:
Yonex staat bekend om haar technische innovaties en de nieuwe Yonex EZONE DR 100 barst ervan! Het nieuwe Nanometric materiaal zorgt voor meer energie teruggave aan de bal en meer bladstabiliteit. Nieuwe tubings van verschillende groottes en rondingen zorgen voor meer bewegingsvrijheid van de snaren en hiermee voor een grotere sweetspot. Deze sweetspot is sowieso al royaal door de typische Yonex Isometric gehoekte bladvorm. De Quake Shut Gel in de grip zorgt op zijn beurt weer voor meer trillingsdemping. De kenmerkende Aero Shape shaftbouw zorgt voor minder luchtweerstand voor snellere swings.

Yonex EZONE DR 100 Nanometric DR

Baseline:
Vanaf de baseline presteert de Yonex EZONE DR 100 indrukwekkend goed. Er zit genoeg power en drive in dit frame, maar tegelijkertijd ook genoeg gevoel om de forse dosis power te kunnen controleren. Het is wel power over controle bij de DR 100. Vanaf de baseline kon ik rake klappen uitdelen, waarbij de spinpotentie van het 16/19 bespanpatroon toch voor een stukje marge in mijn slagen zorgde. Mijn slice backhands (niet mijn sterkste punt normaliter) bleven strak en laag. De plow-through zoals ze in het Engels zo mooi zeggen (de stabiliteit en feel als je je racketblad door de bal beweegt) is dik in orde, iets waar ook de zwaardere Yonex EZONE DR 98 van 310 gram goed op scoorde.

Service:
Het serveren ging met de Yonex EZONE DR 100 gecontroleerd en degelijk. Het racket biedt niet de extra servicepower van een racket in hetzelfde genre als de Babolat Pure Drive of Pure Aero, maar geeft wel iets meer gevoel. Het serveren gaat met mijn huidige Prince Textreme Warrior 107 evenwel een stukje makkelijker, maar dat is te verklaren door de royale sweetspot en power van deze grotere bladmaat. Ik heb de Warrior 107 dan ook o.a. gekozen om mijn schouder extra te ontzien. Het serveren ging gewoon prima met de EZONE DR 100 en er was geen extra impact op mijn schouder.

Net:
Ik vond de Yonex EZONE DR 100, naar mijn mening toch een typisch baseline racket, een zeer solide indruk aan het net maken. De volleys waren met veel gevoel te controleren en smashes zijn makkelijk en met veel power weg te leggen.

Power:
Zoals hierboven meerdere malen aangestipt is de Yonex EZONE DR 100 van 300 gram een racket dat erg veel power herbergt. Het racket kan makkelijk de strijd aan met de nieuwe Babolat Pure Aero, een racket wat bekend staat om zijn power en spin.

Yonex EZONE DR 100 throat

Controle:
Ook qua controle scoort de EZONE DR 100 een dikke voldoende. Mij persoonlijk viel het erg op hoe stabiel het racket speelt bij touch shots als slice backhands en dropshots. Ook is het racket solide genoeg om harde services of groundstrokes te kunnen pareren, waarbij je altijd het gevoel over plaatsing van de bal houdt.

Comfort/armvriendelijkheid
De Yonex EZONE DR 100 heeft weliswaar een hoge RA-waarde (stijfheid) van 69, het racket voelt echter niet stijf aan op de arm bij balimpact. Ik heb dit racket getest met de Yonex Poly Tour Pro 1.25 bespanning, een polyester snaar die vrij comfortabel aanvoelt, maar duurzaam genoeg is en een prima spanningsbehoud biedt. Het blijft echter polyester, niet het meest comfortabele snaartype dat er is natuurlijk. Toch was deze combinatie van racket en snaar keurig en kreeg ik niet te maken met extra belasting van de arm of schouder. Misschien komt dit ook door de Isometric bladvorm die de sweetspot vergroot, waardoor je niet meteen afgestraft wordt bij ballen buiten deze ideale raakzone. Kortom: het comfortgehalte van dit racket is dik in orde.

Algemene indruk:
De Yonex EZONE DR 100 is een knaller van een racket! Het racket biedt een forse dosis power en spin, maar waarbij je toch altijd een prima balgevoel blijft behouden. Het racket doet me een beetje denken aan de Prince Textreme Warrior 100 die ook een mooie mix van power en feel biedt. Een aanrader dus!

De Yonex EZONE DR 100 van 300 gram is nu verkrijgbaar in onze webshop!

1 REACTIE

  1. Mede op basis van Mike’s review deze Yonex DR 100 aangeschaft via de webshop. Met de december actie ook nog geleverd met een gewenste bespanning naar keuze. Racket werd snel thuisbezorgd. Volgende dag direct m’n nieuwe racket uitgeprobeerd.

    Meteen kon ik al aanvoelen dat er in het racket meer power huist in vergelijking mijn ‘oude’ Yonex racket, toch is er ook nog meer dan genoeg controle aanwezig. Het racket voelt goed aan en vooral met mijn slice backhand merk ik dat ik er veel meer gevoel in kan leggen en de ballen laag over het net en goed geplaatst neer kan leggen. Dat zal ook de verdienste zijn van de Diadem Solstice Power snaren die veel grip geven op de bal. Aanstaande dinsdag nog een potje indoor herendubbel op het programma en ga dan even kijken hoe het racket zich op het snelle tapijt staande houdt, maar vooralsnog ben ik erg tevreden met racket, bespanning en de geleverde prestatie ervan.

    Bedankt voor de goede service en bespan tips!

    Marco

Geef een reactie