Yonex EZONE Ai 98 (310) : controleerbare power

Een frame met veel spinpotentie en power maar met behoud van balcontrole, dit is de Yonex EZONE Ai 98 310 gram. Dit racket zit in de range van de Wilson Burn 100S, de Babolat Pure Aero en de Head Graphene XT Extreme MP A.

Yonex EZONE Ai 98 full

Merk: Yonex
Model: EZONE Ai 98
Bladmaat: 98 sq/inch
Gewicht: 310 gr
Balans: 31.0 cm
Bespanpatroon: 16/19
Lengte: 27 inch
RA: 63

Allereerst de technische features van de Yonex EZONE Ai 98 en dat zijn er nogal wat. De Ai (Air Impulse) technologie zorgt voor minder luchtweerstand met als resultaat een snellere swing. Max Sweet Spot: door de vernieuwde Isometric (gehoekte) bladvorm en een verbeterd tubingsysteem wordt de sweetspot vergroot. Trans Weight System zorgt door een andere gewichtsverdeling in het frame (zonder hierbij de balans te verstoren) voor meer swingweight en dus snellere swings. Het Dual Shut System zorgt voor minder trillingen naar de arm.

Yonex EZONE Ai 98 Ai close

 

Dit is één van de weinige frames met een wat zwaarder, traditioneel gewicht met een meer open 16/19 bespanpatroon. Het racket heeft dan ook makkelijk toegang tot spin en pakt de bal wat langer in de snaren, wat ook veel balgevoel geeft. Eigenlijk heeft de EZONE Ai 98 de slagkracht en spin van de Babolat Aeropro Drive, maar met meer controle. Nu de Wilson Blade 98 16/19 voor 2015 niet meer in de collectie zit voor de Benelux, vult de Yonex EZONE Ai 98 dit gat uitstekend op. Door de lage 31.0 balans is dit racket ook aan het net snel en makkelijker te hanteren.

Dus zoek je een wat zwaarder frame met veel power en spinpotentie, maar met behoud van een klassieke feel en controle, check dan de Yonex EZONE Ai 98 310 gram. Er is ook een lichtere 285 gram versie van dit frame beschikbaar met een 33.0 balans.

Geef een reactie