Yonex EZONE 100 getest

De nieuwe Yonex EZONE 2017 serie is uit! Mike heeft de Yonex EZONE 100 getest, een frame met een enorme punch, royale sweetspot, stabiel speelgevoel en goed comfort.

Getest racket:

Merk: Yonex
Model: EZONE 100
Bladmaat: 100 sq/inch
Gewicht: 300 gr
Balans: 32.0 cm
Bespanpatroon: 16/19
Lengte: 27 inch
RA: 68
Bespanning: Diadem Elite XT 17 op 23/22 kg

Testscores Yonex EZONE 100:

Power: 9
Controle: 7.5
Spin: 8.5
Armvriendelijkheid: 8
Wendbaarheid: 7.5
Touch: 7.5

De Yonex EZONE 100 is nu verkrijgbaar in onze webshop!

Tester:

Naam: Mike
Speelsterkte: 4/4
Type speler: wat klassiekere speler, vlakke groundstrokes, genereert zelf weinig spin. Tot voor kort schouderproblemen gehad.
Rackethistorie speler: Head Ti Fire, Babolat Pure Drive, Prince EXO3 Rebel Team, Wilson Steam 100 BLX2, Head Graphene Radical MP en de Prince Textreme Warrior 107. Sinds kort ook de Babolat Pure Strike 16/19 2017 in gebruik.

Technologie Yonex EZONE 100:

  • Enhanced Isometric sweetspot: de bekende Isometrische bladvorm van Yonex zorgt normaal al voor een vergrootte sweetspot. Deze Enhanced Isometric sweetspot trekt de sweetspot nog meer open, met name in de top van het blad

  • HYPER-MG: door gebruik te maken van het ultrastijve Hyper Modulus Graphite is de snapback van de rackettop na balimpact razendsnel. Dit zorgt voor meer power en comfort, zelfs bij off-center hits

  • Micro Offset Layout: speciale tubings zorgen voor een rechtere oplijning van de lengte – en breedtesnaren voor meer power. Dit zorgt bovendien voor minder schokbelasting en dus meer comfort

  • Quake Shut Gel Air in de grip zorgt voor extra trillingsdemping

Baseline:

Eerder heb ik ook de Yonex EZONE DR 100, de voorganger van deze EZONE 100 mogen testen. Wat mij gelijk opviel is dat de bekende Isometrische bladvorm bij deze nieuwe EZONE 100 nog gehoekter lijkt. Dit geeft het racket een behoorlijk grote sweetspot, met name ook wat hoger in het blad. Dit was vanaf de baseline snel te merken. Het was betrekkelijk eenvoudig om een flinke dosis power en spin in mijn groundstrokes te leggen. Wat dat betreft was de Diadem Elite XT 17 bespanning een fijne match met dit racket. Deze snaar is fractioneel stijver dan gemiddeld wat zorgt voor een direct speelgevoel en extra controle.

Ik vond de Yonex EZONE 100 een heel stabiel speelgevoel vanaf de baseline geven. Naast stevige power, presteert het racket ook onder druk prima waarbij het frame niet of nauwelijks tordeerde. De EZONE 100 straft je niet meteen af bij off-center hits. Wel vond ik het balgevoel/de connectie met de bal bij de DR 100 nog wat fijner.

Service:

Qua servicegemak – en power wat mij betreft een goede verbetering t.o.v. DR 100. Deze EZONE 100 serveert wat krachtiger en geeft dus wat meer gratis servicepower. Voor mij erg prettig om de schouder wat meer te kunnen ontzien. De grip op de bal voor kick- en sliceservices vond ik ook sterk.

Net:

De Yonex EZONE 100 is een monster vanaf de baseline. Aan het net is het racket niet zo wendbaar als mijn Prince Textreme Warrior 107 met zijn lagere 31.0 balans (onbespannen). In het begin had ik dan ook wat moeite met het snelle werk aan het net. Aan het eind van deze playtest gingen ook de volleys naar tevredenheid. Het racket heeft lekker veel ‘body’ en voelt erg solide om harde ballen weg te leggen.

Power/controle:

Dit racket biedt een karrenvracht aan power, zie hierboven! Ook de controle vond ik dik in orde. Het racket voelt heel stabiel bij balimpact. Het is ook heel makkelijk om met rotatie (spin/slice) te spelen met dit racket: dit kwam de marge in mijn slagen ook ten goede. Deze EZONE 100 is een echt powerframe, toch voelt het racket ook heel steady en veel minder hol bij balimpact dan vergelijke frames van andere merken in dit genre.

Comfort/armvriendelijkheid:

Het comfort is altijd belangrijk voor mij gezien mijn schouderklachten uit het (recente) verleden. De extra servicepower t.o.v. de DR 100 werkte wat dat betreft al in mijn voordeel. Ook de royale, vergevingsgezinde sweetspot is erg lekker: je wordt niet meteen afgestraft bij ballen die je niet helemaal mooi in het midden van het blad raakt. Het racket heeft ook nog Quake Shut Gel Air in de grip. Hier heb je bij het spelen niet zozeer erg in, maar het draagt toch bij aan een extra stukje trillingsdemping. Al met al was ik zeker tevreden over het comfort van de Yonex EZONE 100.

Overall:

Met deze nieuwe EZONE 2017 racketlijn en in dit geval de EZONE 100 zet Yonex de traditie voort van zeer toegankelijke wedstrijdframes met stevige power, goede stabiliteit en veel speelgemak en comfort. Een hele fijne update mijns inziens!

De Yonex EZONE 100 is nu verkrijgbaar in de mijnracket.nl webshop!

Geef een reactie