Yonex EZONE 100 2022 getest

Eerdaags komt de 7e generatie van de EZONE uit. Mike heeft alvast de Yonex EZONE 100 2022 getest en was onder de indruk van het speelgemak, het comfort en de power!

Getest racket/specificaties:

Merk: Yonex
Model: EZONE 100 2022
Bladmaat: 100 sq/inch
Gewicht: 300 gr
Balans: 32.0 cm
Bespanpatroon: 16×19
Lengte: 27 inch
RA: 67
Beam: 23.8mm / 26.5mm / 22.5mm
Swingweight: 317
Bespanning: Yonex Poly Tour Pro 1.25 geel op 24/23 kg

De EZONE 100 2022 van Yonex is nu verkrijgbaar in onze webshop, inclusief gratis bespanning naar keuze.

Tester:

Naam: Mike
Speelsterkte: 4/4
Type speler: wat klassiekere speler, vlakke groundstrokes, genereert zelf niet heel veel spin. In het verleden schouderproblemen gehad.
Rackethistorie speler: o.a. Head Ti Fire, Babolat Pure Drive, Prince EXO3 Rebel Team, Wilson Steam 100 BLX2, Head Graphene Radical MP, Prince Textreme Warrior 107, Diadem Elevate FS 98 en Tecnifibre T-Fight RS 300. Andere favoriete rackets: Head Graphene 360+ Speed MP en de Babolat Pure Strike 100.

Testscores Yonex EZONE 100 2022:

Power: 9
Controle: 7.5
Spin: 8
Comfort: 8.5
Wendbaarheid/snelheid: 7.5
Touch: 7.5

Technologie:

Naast een frisse paintjob heeft Yonex wel degelijk in de nieuwe EZONE racketfamilie geïnvesteerd. Het eerste dat opvalt is een verdikking in de shaft van het racket (net boven de grip). De verdikking heeft een convex (bolvorminge) vorm. 2G-Namd Speed in de shaft rond het hartstuk zorgt voor meer balsnelheid en gevoel. De Aeroshape design technologie en de Isometric technologie blijven en zorgen voor respectievelijk een zachter speelgevoel en een grotere sweetspot.

Andere bekende Yonex technologie zoals de OPS (Oval Pressed Shaft) zorgt voor meer dwell time, een langer contactmoment met de bal dus, en minder trillingen. Ook het VDM, Vibration Dampening Mesh, zit weer in de grip verwerkt en filtert schadelijke trillingen. Tot slot de Liner Tech technologie voor de snaren. De grommet gaten zijn recht geboord, ook in de bladhoeken. Dit verlengt de snaren fractioneel, voor meer power en comfort bij off-center hits. Hiernaast is bij de EZONE 100 2022 de framedikte bovenin het blad iets aangepast (verdikt).

Baseline:

Vanaf de baseline is het een feestje met de nieuwe EZONE 100 2022. Het racket speelt heel gemakkelijk en versnelt ook makkelijk. Bij de eerste slagen viel me echter ook meteen de uitstekende stabiliteit op. Ik heb de laatste 4 versies van de EZONE 100 allemaal getest. De DR versie was qua gevoel geweldig, maar wat instabiel hoger in het blad. Versie 5 die daarna kwam, was goed, maar duidelijk stijver. Voor sommigen dan ook wat te stijf misschien. De laatste versie ging al wat meer terug naar het gevoel van de EZONE DR, maar met een meer solide speelgevoel. Hier borduurt Yonex nu met succes op voort mijns inziens. Het racket voelt echt heel solide bij balimpact.

De spin is degelijk, voor mijn gevoel ook iets beter dan bij zijn voorgangers zelfs. Misschien komt dit door de iets langere dwelltime. Dan de power, iets waar de EasyOne (zo luidt de bijnaam van de EZONE) echt in uitblinkt! Het racket is enorm levendig, zonder te zwabberen, maar ook zonder echt uit de bocht te vliegen. De nieuwe EZONE 100 versnelt heel makkelijk, maar door de goede stabiliteit is het niet meteen een raketwerper. Over het comfort straks meer, maar vanaf de baseline is dit in ieder geval een ijzersterk wapen.

Service:

Je krijgt met de EZONE 100 2022 een (voor mij) fijn stukje gratis servicepower. Big serves zijn makkelijk te produceren en het racket is snel rond te krijgen. De grip op de bal voor kick – en slice services is ook prima. Ook voor wat betreft het serveren dus veel gebruiksgemak.

Net:

Aan het net staat de nieuwe EZONE 100 zeker ook zijn mannetje, alhoewel het misschien niet het snelst te manoeuvreren racket is. Wat hier ook wel weer meteen opvalt, is hoe stabiel dit racket is. Bij hard inkomende ballen word je zeker niet zomaar weggedrukt. Heb je het racket op tijd achter de bal, dan zijn de volleys heel steady weg te leggen. Ook stopvolleys zijn goed te doen, maar voor een wat verfijndere touch zou ik de EZONE 98 aanraden.

Power/controle Yonex EZONE 100 2022:

Net als bij de Head Boom MP is het duidelijk power over controle bij de EZONE 100 2022! Voordeel van deze EZONE vind ik dan wel de betere stabiliteit, waardoor ook op hoge snelheid de controle en sturing over de bal blijven. Dus dit is absoluut een power frame, maar met meer controle dan dat ik vooraf gedacht had.

Comfort/armvriendelijkheid:

Heel fijn! ‘The EasyOne’ biedt naast stevige power, ook bovengemiddeld comfort. Echt een pluspunt t.o.v. de concurrentie in dit genre. Het racket heeft een RA (stijfheid) van 67, maar dit wist ik pas na mijn test. Het racket voelt, mede door de goede stabiliteit, heel comfortabel aan. Meer dan de RA misschien zou doen vermoeden. Het VDM dempende mesh in de gripschalen haalt het ‘rauwe randje’ er zeker vanaf.

De EZONE 100 2022 van Yonex is nu verkrijgbaar in onze webshop, inclusief gratis bespanning naar keuze.

Yonex EZONE 100 2022 onderaan de streep:

Wat de nieuwe EZONE 100 2022 zo goed maakt, zijn de bekende EZONE power, maar dan aangevuld met een heel stabiel speelgevoel en prima comfort. Dit racket is zeer gebruiksvriendelijk en veelzijdig met toch zelfs nog meer additionele controle dan ik in eerste instantie gedacht had. Aanrader voor spelers die een beetje extra power vanuit het racket wel kunnen gebruiken, maar comfort en stabiliteit minstens zo belangrijk vinden.

Geef een reactie