Top 10 tennisproducten 2023 mijnracket.nl

De top 10 tennisproducten van 2023 door mijnracket.nl! Hierbij onze favorieten en grote winnaars van het afgelopen jaar. We hebben weer heel wat mooie producten mogen reviewen. Hieronder de absolute toppers van 2023. Klik op de links om de reviews (nogmaals) te lezen.

1. Yonex Percept 100D

Wat een heerlijk racket! Een heel fijn staaltje Japans vakmanschap leidt een racket met een heerlijke mix van power, controle, balgevoel, comfort en degelijke spin. Het speelgevoel van de Yonex Percept 100D moet je eigenlijk gewoon zelf ervaren. Ook de Percept 97 van 310 gram bleek een schot in de roos!

2. Babolat Pure Aero 98

De Pure Aero 98 van Babolat is het racket van Carlos Alcaraz en Holger Rune, alhoewel Rune nu de Pure Strike 2024 aan het testen is. Het racket is snel, biedt makkelijke toegang tot spin en is keurig in balans tussen power en controle. Al het goede van de Pure Aero alleen dan met meer controle en gevoel!

3. Head Radical MP 2023

De vorige Radical MP deed het al erg goed, maar de toevoeging van Auxetic geeft de Head Radical MP 2023 nog meer gevoel en een fijnere sturing over de bal. Dit alles met de bekende veelzijdigheid die de Radical van oudsher biedt: een super allrounder die op alle fronten presteert!

4. Wilson Shift 99 V1

De Wilson Shift is bij vlak geslagen ballen stabiel, maar het frame ‘buigt/flext’ meer mee naarmate je meer over de bal kamt. Dit versterkt de spin. Of je ervan houdt of niet: een uniek speelgevoel is het zeker!

5. ASICS Gel Resolution 9

De ASICS Gel Resolution 9 is wat ons betreft de ultieme schoen voor de baseliner! De schoen biedt puike stabiliteit en slijtvastheid en daarnaast is het comfort ook nog eens uitstekend! En de pasvorm is weer iets aangepast, waardoor het een fijne optie is voor de speler met een wat bredere voet.

6. Diadem Elevate 98 V3

De Diadem Elevate 98 V3 heeft een pro-stock achtige feel. Dit racket is bizar stabiel en voor een racket in dit genre ook enorm comfortabel. Heel fijn controle racket met armvriendelijkheid en fraaie looks! Het oog wil ook wat tenslotte…;) Ook de zwaardere Tour versie en de lichtere Lite variant van 290 gram spelen als een zonnetje.

7. Luxilon Eco Power 1.25

Een puik initiatief van Luxilon! De Eco Power 1.25 wordt volledig van gerecyclede materialen gemaakt. Want eerlijk is eerlijk: wat gooien we bij het bespannen toch veel snaren (oud en restafval van nieuw) en verpakkingsmaterialen weg. Dit is een super 1e stap en de snaar zelf heeft hele prettige speeleigenschappen! Nu wordt het eigenlijk tijd dat we oude snaren gaan inzamelen om er nieuwe van te kunnen laten maken!

8. Wilson Pro Staff X V14

De Wilson Pro Staff X V14 is een iets meer vergevingsgezinde Pro Staff op 315 gram. Aanrader voor de klassieke Pro Staff speler voor wie de kleinere 97 sq/inch opties toch wat te veeleisend zijn. Wel de klassieke Pro Staff feel, maar met ook een stukje extra power. Ook de ‘gewone’ Pro Staff 97 V14 is erg goed ontvangen.

9. Dunlop FX 500 2023

Van alle nieuwe FX rackets, is de Dunlop FX 500 van 300 gram met afstand onze favoriet. Fijne gratis power, zonder hierbij meteen uit de bocht te vliegen. Het racket heeft ook een heel solide speelgevoel.

10. Head Gravity MP 2023

Qua looks is de Head Gravity MP 2023 één van de mooiste rackets van het jaar. Qua speeleigenschappen staat het racket ook zeker zijn mannetje! Het racket heeft een heel voorspelbaar en consistent speelgevoel met fijne stabiliteit.

Bedankt!

Dit was onze top 10 tennisproducten van 2023 door mijnracket.nl! Via deze weg een dankwoord aan onze testers Stephan, Mike en Iris, evenals aan alle leveranciers/merken en aan onze partner Intersport Veldhuis. Een bijzonder dankwoord gaat uit naar BLTC Westerhout in Beverwijk, waar wij dit jaar weer onze grote rackettestdag hebben mogen organiseren! Daarover gesproken: zaterdag 23 maart 2024 is onze volgende grote tennisracket testdag op dezelfde locatie met Head, Wilson, Babolat en Prince. Dus: SAVE THE DATE! De officiële aankondiging met inschrijfoptie volgt binnenkort.

Rest ons iedereen heel veel gezondheid en tennisplezier voor 2024 toe te wensen! En hopelijk tot snel!

Geef een reactie