Stan the man’s racket: Yonex VCORE Tour G (330 gram)

Het racket van Australian Open 2014 en ABN-AMRO WTT Rotterdam 2015 winnaar Stanislas Wawrinka: de Yonex VCORE Tour G (330 gram). Van dit racket is ook een lichtere variant van 310 gram verkrijgbaar, maar vandaag alle focus op de 330 gram uitvoering.

Yonex VCORE Tour G 330 full

Allereerst de specificaties van dit racket op een rijtje:

Merk: Yonex
Model: VCORE Tour G (330 gram)
Bladmaat: 97 sq/inch
Gewicht: 330 gr
Balans: 31.0 cm
Bespanpatroon: 16/20
Lengte: 27 inch
RA: 63

Yonex VCORE Tour G 330 close

Dit letterlijke zwaargewicht onder de Yonex rackets is niet geheel verrassend voor de speler met een grote, volle swing, die op zoek is naar controle en balgevoel. Ondanks het lage (headlight) balanspunt van 31.0 biedt dit frame naast de verwachte controle ook behoorlijk veel power door de 3D Vector Shaft technologie voor extra stijfheid en de bekende Yonex Isometric (gehoekte) bladvorm die zorgt voor een grotere sweetspot. Het resultaat is verbluffend veel power en comfort voor een ‘control racket’. Het racket is makkelijk te swingen en het BT Hybrid Stringing System zorgt voor meer spin en grip op de bal door verschillende rondingen van de tubes, wat het racket ook een wat zachtere feel geeft. Dus heb je genoeg spierballen om 330 gram aan te kunnen en zoek je een controle racket met een flinke dosis power waarmee het makkelijk spin spelen is, dan is de Yonex VCORE Tour G (330) misschien wel jouw racket!

Vergelijkbare rackets: Wilson Pro Staff 97 RF Autograph, Head Graphene Prestige MP, Babolat Pure Strike Tour, Prince Textreme Tour 95Wilson Pro Staff 97, Tecnifibre T-Fight 325 Dynacore.

1 REACTIE

Geef een reactie