Wilson Ultra XP 2016 rackets

Voor 2016 zal Wilson met een nieuwe racketlijn voor de ‘Allcourter’ komen, de Wilson Ultra XP racketlijn. Deze nieuwe lijn zou ‘de meest powerful rackets op de markt’ moeten bieden. Lees verder wat we van de Wilson Ultra XP rackets mogen verwachten.

WRT72930U_Ultra_XP_100S_FrontWilson Ultra XP 100S side

De toevoeging XP in deze nieuwe Wilson racketlijn staat voor Xtra Power. Ultra High Performance Carbon Fiber zorgt voor extra stijfheid in de Ultra XP frames, goed voor extra power. Hiernaast heeft Wilson een nieuwe framebouw losgelaten op deze racketlijn. Deze zogenaamde Power Profile Frame Geometry zorgt voor minder luchtweerstand en een super direct balcontact. Alle frames die voor de Europese markt beschikbaar komen, hebben de Wilson Spin Effect Technology. Dit houdt in: extra open bespanpatronen voor meer grip op de bal voor meer spin en marge in je slagen. Alle Wilson Ultra XP rackets zijn een 1/4 inch langer, alles voor de extra power dus. Hieronder in overzicht de nieuwe Ultra XP rackets voor 2016 met hun specs:

Wilson Ultra XP 100 LS front

Wat opvalt aan de specs is dat de Wilson Ultra XP rackets licht zijn, waarbij manoeuvreerbaarheid en power de belangrijkste uitgangspunten zijn. De balans van de rackets ligt wat meer naar de top voor extra massa door de bal voor meer slagkracht. Volgens het Wilson Player ID system is de Ultra XP racketlijn voor de zogenaamde ‘Allcourter’, de speler die de hele baan bestrijkt. De vorige racketlijn voor deze ‘Allcourter’, de Juice racketlijn zal in 2016 niet meer in de Wilson collectie geprolongeerd worden.

Wilson Ultra XP 110S front

Zodra team mijnracket.nl deze frames in handen heeft, zullen we de producten voor jullie door de test halen!

Geef een reactie