Wilson Ultra Tour getest

Gastblogger Nick heeft voor ons de Wilson Ultra Tour getest! Nick speelt meestal met ‘pro stock’ rackets en maakt in deze blog een vergelijk met een Wilson H19 en een Prince Exo3 Tour 95 pro stock versie van Lucas Pouille.

Tester:

Nick Verduin
High performance coach, voormalig hitting partner van Anna Ivanovic. Tour coach van Anna Brinkmann, Emily van der Werf en Vivien Sandberg. 

Getest racket:

Merk: Wilson
Model: Ultra Tour
Bladmaat: 97 sq/inch
Gewicht: 305 gr
Balans: 31.5 cm
Bespanpatroon: 18/20
Lengte: 27 inch
RA: 63
Bespanning: Yonex Poly Tour Pro 1.25/Wilson Sensation 16 op 22/21 kg

De Wilson Ultra Tour is nu verkrijgbaar in onze webshop!

Tot mijn grote genoegen heb ik deze Wilson Ultra Tour mogen testen. Zelf speel ik met een aantal pro stock rackets: voorheen een Wilson H22 en Wilson H19, tegenwoordig met een prince pro stock. Dit frame heeft dezelfde set up als mijn H19 frame. Omdat ik gewend ben altijd met zwaardere frames te spelen, heb ik wat persoonlijke aanpassingen (statisch gewicht 328gr, balans punt 31,9cm swingweight 304gr) aan deze Wilson Ultra Tour gedaan. Daarna ben ik de baan opgegaan.

Laat ik het speelgemak van dit racket even in 4 spelsituaties baseline spel, oplopen + net spel, serveren en retourneren nader uitleggen. 

Baseline spel

Zowel bij mijn forehand en backhand spin slagen voldoende power en rotatie, voor een klassiek frame als deze. Wat ik wel miste is als hij iets buiten de sweetspot kwam om controle te houden, dit zul je bij een Blade versie veel minder hebben. Bij de slice kwamen ze er prima vanaf.

Oplopen + netspel

Aan het net komt dit frame absoluut tot zijn recht. Met het balans punt bij de 31,9cm is het manoeuvreren goed te handelen. Controle en gevoel zijn optimaal met dit frame.

Serveren

Ondanks het relatief kleine blad met 18×20 patroon was ik in staat om ruim voldoende power en rotatie aan de bal te kunnen geven. Prima racket voor een eventuele serve and volley speler.

Retourneren

Hier schiet in mijn ogen het racket misschien iets te kort in controle. Als je een harde eerste service op je af krijgt was het moeilijk om deze op lengte terug te krijgen. Hierin helpt het racket je niet optimaal, zoals ik al had uitgelegd bij de baseline slagen. Ik vergelijk dit dan gemakshalve weer met een Blade.

Kort samengevat 

Deze Wilson Ultra Tour is een aanrader voor een speler die zich graag aan het net bevindt. Een mooi en klassiek frame voor een klassieke speelstijl. Ben je een speler die 90% van de tijd bij de baseline blijft dan zou ik je aanraden om voor een Blade te gaan.

De Wilson Ultra Tour is nu verkrijgbaar in onze webshop!

1 REACTIE

  1. Mooie review. Ik heb zelf ook de eerste 4 uurtjes test er op zitten met de Ultra Tour. Wat een genot om mee te spelen. Old school classic frame met een modern uiterlijk en veel gevoel. Komt in de buurt van de textreme 95 alleen iets lichter. Wordt voor mij best moeilijk om niet over te stappen. Powerlevel ligt laag zoals verwacht maar super veel controle en je kunt lekker vol uithalen. Subliem aan het net. Mijn Yonex DR 98 speelt makkelijker maar ik ben wel onder de indruk van de Ultra. Dit frame is voor de liefhebbers van klassieke flexibele frames die hun eigen power kunnen genereren. Ik zou dit frame naast de Prince textreme Tour 95 en de Yonex Vcore Dual G testen.

Geef een reactie