Wilson Ultra 97

De hagelnieuwe Ultra racketlijn van Wilson volgt de Juice serie op. Vandaag bespreken we de Wilson Ultra 97, een racket met de combinatie van klassieke controle en power en spin!

Wilson Ultra 97 full

Merk: Wilson
Model: Ultra 97
Bladmaat: 97 sq/inch
Gewicht: 310 gr
Balans: 31.5 cm
Bespanpatroon: 16/19
Lengte: 27 inch
RA: 64

Feliciano Lopez en Victoria Azarenka zijn de spelers die de nieuwe Wilson Ultra racketlijn zullen uitdragen. De Ultra racketlijn is de opvolger van de Juice serie en is gemaakt voor de zogenaamde All Courter, de speler die zowel vanaf de baseline als aan het net opereert. Deze lijn is dus gemaakt om een breed scala aan spelers te bedienen. De Wilson Ultra lijn combineert power met comfort en bevat de volgende technische features: high performance carbon fiber voor stijvere shafts en dus meer power, Cushion Foam in het handvat voor extra trillingsdemping en Parellel Drilling voor een grotere sweetspot. Ook alle Wilson Ultra modellen zijn te gebruiken met de Sony Smart Sensor.

Wilson Ultra 97 beam

De Wilson Ultra 97 biedt een goede mix tussen klassieke feel en controle enerzijds en power en spin anderzijds. De 97 sq/inch bladmaat en de iets smallere framebouw geven de controle, waar de high performance carbon fiber en het redelijk open 16/19 bespanpatroon voor de power en spin zorgen. Het racket is makkelijk wendbaar, mede door de 31.5 cm headlight balans.

Wilson Ultra 97 throat

Qua spel is de Wilson Ultra 97 een racket dat makkelijk te manoeuvreren en te swingen is. Het racket heeft een vrij kleine sweetspot: raak je de bal keurig in deze sweetspot dan krijg je daar een enorme dosis power voor terug. Buiten de sweetspot is de Wilson Ultra 97 duidelijk wat minder vergevingsgezind. Ballen buiten deze ideale raakzone slaan wat sneller dood. Qua framebouw heeft het racket meer weg de rondere behuizing van bijvoorbeeld de power georiënteerde Babolat Pure Drive dan bijvoorbeeld de plattere, box-beamachtige bouw van de Wilson Pro Staff serie. Laatstgenoemde biedt weer meer feel en controle. De Wilson Ultra 97 biedt een goed dempend gevoel voor een racket met een 97 sq/inch bladmaat. De mix van een wat lagere RA-waarde (stijfheid) van 64 t.o.v. rackets met een vergelijkbare framebouw en de Cushion Foam technologie in het handvat zorgen hiervoor. Net als de Juice racketfamilie, blijft ook de nieuwe Ultra racketlijn meer een power georiënteerde lijn, alhoewel deze Wilson Ultra 97 de beste mix van power en controle biedt binnen deze lijn. De Wilson Ultra 97 is nu verkrijgbaar in onze webshop.

Vergelijkbare rackets: Wilson Blade 98, Yonex EZONE DR 98 en de Head Graphene XT Radical Pro.

Geef een reactie