Wilson Ultra 2017 serie

Begin augustus 2017 lanceert Wilson de nieuwe Ultra racketfamilie met Gaël Monfils als uithangbord. Een aantal modellen krijgt een update met Countervail voor minder schokbelasting voor arm en lichaam. Ook nieuw is de toevoeging van de Ultra Tour, welke in prostock termen door het leven zou gaan als de Wilson H19! Hier vind je alle info over de Wilson Ultra 2017 serie!

In navolging van de Pro Staff, Blade en Burn serie krijgt de Ultra racketfamilie een flinke make-over. Zoals bij de andere racketsilo’s is gekozen voor matzwart in combinatie met de kleur van de racketlijn op 3 en 9 uur in het blad. In het geval van de Ultra serie is dit lichtblauw.

Technologie Wilson Ultra 2017 serie

De Wilson Ultra 2017 serie kent 2 modellen met de toevoeging van Countervail, de Ultra 100 en de Ultra 105S. Deze toevoeging van Countervail in de frame-opbouw zorgt voor minder impact op arm en lichaam. Countervail kennen we al van de Blade en Burn series.

Hiernaast introduceert Wilson nog 2 nieuwe technologieën in de Ultra 2017 serie, te weten Power Rib en Crush Zone. Power Rib zorgt voor extra stijfheid en torsiestabiliteit rond het hartgedeelte van het frame, goed voor extra power en betere sturing van de bal. Crush Zone is een speciaal tubing hartstuk goed voor een langer bal-snaarcontact. Dit heeft als voordeel meer connectie met de bal en meer energieteruggave (trampoline-effect) aan de bal.

Modellen Wilson Ultra 2017 serie

In de line-up van de Ultra serie is het nodige veranderd. De Ultra 97 is vervangen door de Ultra Tour. De geruchten gaan rond dat deze Wilson Ultra Tour de Wilson H19 is in Pro Stock termen. Normaal gesproken was de H19 alleen beschikbaar voor professionele spelers. Nu zou dit wedstrijdframe met een lage RA-waarde van 63 dus ook beschikbaar komen voor de reguliere markt.

De Ultra 100 blijft uiteraard, maar deze krijgt een update met Countervail. Wilson vervangt de Ultra 103S door de Wilson Ultra 105S CV, ook een model met Countervail voor extra comfort en minder schokbelasting. De oude Ultra 108 maakt plaats voor een Wilson Ultra 110. De Ultra 100 UL Team gaat de Ultra 100 UL heten en nieuw is de Wilson Ultra 100L.

Specificaties modellen Wilson Ultra 2017 serie

Hieronder in overzicht de volledige line-up met specificaties van de Wilson Ultra 2017 serie. De eerste 4 modellen zijn vanaf 15 augustus verkrijgbaar.

Aansluitend wordt de serie begin oktober gecompleteerd met de Wilson Ultra 105S CV en de Ultra 110. De Ultra 105S CV is een Spin Effect racket met een 16/15 bespanpatroon én Countervail. De Ultra 110 moet het meest comfortabele frame van de Wilson Ultra 2017 serie worden. De specs van deze rackets volgen later.

Reviews Wilson Ultra 2017 serie

Binnenkort vind je hier op mijnracket.nl uitgebreide reviews van de Ultra Tour, de Ultra 100 CV en de Ultra 100L. Hou onze pagina dus in de gaten!

1 REACTIE

Geef een reactie