Wilson Ultra 100 V4 getest

Mike heeft de afgelopen maand de Wilson Ultra 100 V4 getest. Dit racket biedt een flinke portie gratis power gecombineerd met veel speelgemak en snelheid. Een meer dan welkome bonus is het duidelijk verbeterde comfort t.o.v. de V3 versie.

Getest racket/specificaties:

Merk: Wilson
Model: Ultra 100 V4
Bladmaat: 100 sq/inch
Gewicht: 300 gr
Balans: 32.0 cm
Bespanpatroon: 16×19
Lengte: 27 inch
RA: 70
Beam: 24mm / 26.5mm / 25mm
Swingweight: 317
Bespanning: Diadem Pro X 17 op 23/23 kg

De Wilson Ultra 100 V4 is nu verkrijgbaar in onze webshop, inclusief gratis bespanning naar keuze.

Technologie:

Voor de nieuwe Ultra V4 serie maakt Wilson – net als bij de andere racketfamilies – gebruik van de Braid 45 technologie. Deze technologie zorgt voor meer ballpocketing en stabiliteit hoger in het blad. Wilson gebruikt Color Shifting Paint welke het racket zijn unieke uitstraling geeft. Als je het racket draait of in het licht houdt, zie je de kleuren ‘shiften’ van blauw en paars tot een koperkleurige gloed. Dit geeft het racket een schitterende en chique look. Tot slot is de shaft veranderd: deze is smaller geworden en makkelijker te ‘pakken’ met de 2e hand voor spelers die een dubbelhandige backhand hebben. Hiernaast zijn de overal feel en het comfort (gelukkig) flink opgeschroefd, maar daarover later meer.

Tester:

Naam: Mike
Speelsterkte: 4/4
Type speler: wat klassiekere speler, vlakke groundstrokes, genereert zelf niet heel veel spin. In het verleden schouderproblemen gehad.
Rackethistorie speler: o.a. Head Ti Fire, Babolat Pure Drive, Prince EXO3 Rebel Team, Wilson Steam 100 BLX2, Head Graphene Radical MP, Prince Textreme Warrior 107, Diadem Elevate FS 98, Tecnifibre T-Fight RS 300 en Wilson Blade 98 16×19 V7. Andere favoriete rackets: Head Speed MP 2022 en de Wilson Blade 100 V8.

Testscores Wilson Ultra 100 V4:

Power: 9
Controle: 7
Spin: 8
Comfort: 7.5
Wendbaarheid/snelheid: 8
Touch: 7.5

Baseline:

Op dit domein blinkt de Ultra 100 V4 echt uit! Groundstrokes zijn heel makkelijk te spelen met meer dan voldoende lengte en power. Je zult echt wel je racketblad en raakmoment goed op orde moeten hebben, want de ballen knallen er vanaf! Ook bij de eerder door mij geteste V3 versie was dit het geval, maar die voelde toch wat blikkeriger en stijver aan. Van de vorige 3 Ultra 100’s was eigenlijk versie 1 mijn favoriet. Power rackets zijn nu eenmaal stijf, maar de V2 (Countervail) en V3 versies waren mij persoonlijk toch echt iets te stijf. In de Ultra 100 V4 zit dan ook wat meer gevoel.

Vanaf de baseline gingen vooral mijn ballen op tempo erg makkelijk en prettig. Met mijn backhand slice miste ik wat plough-through, maar zoals gezegd is dit een heerlijk wapen vanaf de baseline!

Verder is het racket lekker snel in positie te brengen en is de spinpotentie degelijk. Zelf heb ik iets meer (toegang tot) spin ervaren dan bij de V3 uitvoering.

Service:

Ook het serveren gaat met veel gemak en power. Ik merkte wel dat ik wat meer slice en kick moest gebruiken, anders vlogen de ballen makkelijk (te) lang. Maar dus meer dan voldoende snelheid en gratis servicepower en dat is toch altijd wel lekker.

Net:

Aan het net merk je dat het racket net wat verfijnder is dan de V3 versie. Daar zat minder touch in bij gevoelsvolleys/stopvolleys. Die vlogen er dan wat sneller vanaf. Bij hard inkomende ballen is de Wilson Ultra 100 V4 lekker steady. Wil je meer gevoel, controle en sturing in het algemeen en dus ook aan het net, dan raad ik de Blade 100 V8 eerder aan. Het echte vernuft ontbreekt wat dat betreft een beetje bij de Ultra 100 V4, alhoewel het racket op dit front toch een fijne upgrade heeft gekregen.

Power/controle Wilson Ultra 100 V4:

Het is bij de Ultra 100 V4 duidelijk power over controle. Het racket heeft gewoon ongelooflijk veel speelgemak en gratis power. Dit is vergelijkbaar met een Babolat Pure Drive, Diadem Nova FS 100 of Head Extreme MP of Boom MP. De trade-off bij dit soort rackets is dat je logischerwijs inlevert op controle. Dat is bij deze Ultra 100 V4 ook zo. Toch heeft het racket absoluut meer in huis dan zijn voorganger, de Ultra 100 V3. Er zit meer gevoel in het racket en daarmee ook een wat fijnere sturing over de bal. Dus het blijft power dat de boventoon voert, maar wel met meer gevoel dan zijn voorganger en daarmee ook wel (meer) vergelijkbaar met de concurrentie.

Comfort/armvriendelijkheid:

Het comfort is flink verbeterd bij dit racket. Ik weet dat ik dat bij de V3 vs. de V2 ook zei, maar het verschil is nu veel groter. Een goede zet van Wilson, want de vorige versie was toch wel wat pittig op de arm voor sommige spelers. Het comfort geef ik met een 7.5 een ruime voldoende en dat is niet verkeerd voor een op en top power racket. Waarom maakt Wilson dit racket dan niet nog comfortabeler? Dan verliest het racket zijn directe sturing en ook een deel van zijn power en dan komt de Ultra serie te dicht op de Clash serie te zitten. Dat zal ongetwijfeld de beredenering van Wilson zijn.

De Wilson Ultra 100 V4 is nu verkrijgbaar in onze webshop, inclusief gratis bespanning naar keuze.

Wilson Ultra 100 V4 onderaan de streep:

De nieuwe Ultra 100 V4 is qua looks één van de mooiste frames van het jaar: het racket ziet er echt schitterend uit! Het racket is zeer gebruiksvriendelijk en biedt makkelijke toegang tot power. Het speelgevoel en het comfort zijn zeker verbeterd in deze V4 versie, hierdoor zal het racket voor een grote verscheidenheid aan spelers fijn te spelen zijn. Dus de bekende power en het speelgemak zijn gebleven, maar het comfort en de feel zijn verbeterd.

Geef een reactie