Wilson Ultra 100 CV getest

De nieuwe Wilson Ultra 100 CV getest door Mike. Dit racket combineert stevige power met makkelijke toegang tot spin in een gebruiksvriendelijk racket!

Getest racket:

Merk: Wilson
Model: Ultra 100 CV
Bladmaat: 100 sq/inch
Gewicht: 300 gr
Balans: 32.0 cm
Bespanpatroon: 16/19
Lengte: 27 inch
RA: 74
Bespanning: Wilson Revolve 16 op 23/22 kg

De Wilson Ultra 100 CV is nu verkrijgbaar in onze webshop!

Tester:

Naam: Mike
Speelsterkte: 4/4
Type speler: wat klassiekere speler, vlakke groundstrokes, genereert zelf weinig spin. Tot voor kort schouderproblemen gehad.
Rackethistorie speler: Head Ti Fire, Babolat Pure Drive, Prince EXO3 Rebel Team, Wilson Steam 100 BLX2, Head Graphene Radical MP en de Prince Textreme Warrior 107. Sinds kort ook de Babolat Pure Strike 16/19 2017 in gebruik.

Technologie:

De Wilson Ultra 100 heeft niet alleen een update gekregen met het Countervail materiaal voor minder impact voor arm en lichaam. Deze nieuwe versie van de Ultra 100 heeft een speciaal Crush Zone tubing hartstuk. Deze nieuwe grommets zorgen voor meer energieteruggave aan de bal en een vergroting van de sweetspot. Power Rib rond het hart van het racket zorgt voor een zeer torsiestijve shaft, goed extra controle bij het sturen en plaatsen van de ballen. Door het bekende Parallel Drilling zijn de tubings waar de snaren doorheen gaan parallel aan elkaar geboord i.p.v. met de rondingen mee van het blad. Dit trekt de sweetspot nog wat verder open.

Baseline:

De Ultra serie is volgens Wilson voor de Allcourter, de speler die de hele baan bestrijkt. Vanaf de baseline presteert deze Wilson Ultra 100 CV echter het best! Het racket biedt een flinke dosis power met een heel stabiel speelgevoel. Ook is de grip op de bal erg fijn. Ik kon makkelijk spin genereren, in de regel niet mijn sterkste wapen. Deze spin is overigens ook wel nodig om de bal te kunnen controleren, zoveel power biedt het racket.

Bij off-center hits vond ik het racket wel wat stijf aanvoelen, stijver dan de vorige versie van de Ultra 100. Het racket is natuurlijk ook relatief stijf met een RA-waarde van 74. Het Countervail materiaal biedt zeker een stukje demping en additioneel comfort, toch bood de vorige versie van de Ultra 100 meer comfort. Qua power wint de nieuwe versie het dus wel duidelijk. Kortere ballen waren makkelijk aan te pakken en direct scoren ging makkelijk met dit racket.

Service:

Met het serveren was wel te merken dat deze Wilson Ultra 100 CV stijver is dan mijn vertrouwde Prince Textreme Warrior 107. Het racket gaf iets meer impact op mijn schouder, terwijl er toch meer dan genoeg gratis servicepower inzit. De grip op de bal is erg lekker: spin – en kickservices zijn makkelijk te produceren met dit racket.

Net:

Aan het net miste ik wat gevoel bij deze Wilson Ultra 100 CV. Harde ballen zijn makkelijk te pareren, hierbij voelt het frame heel solide. Alleen gevoelsvolleys kreeg ik er wat minder makkelijk uit. Door de hoge stijfheid geeft het racket voor mijn gevoel toch wat minder connectie met de bal, waardoor de bal wat minder ‘gepakt’ wordt in het blad.

Power/controle:

De power bij deze nieuwe Wilson Ultra 100 CV is zeer nadrukkelijk aanwezig. Zoals gezegd kun je erg makkelijk enorme klappen uitdelen vanaf de baseline. Het frame voelt zeer robuust, waardoor het sturen van de bal ook prima gaat. Het racket biedt alleen minder finesse voor fijnere ballen op gevoel. Het racket doet de slogan “I am powerful” van de nieuwe Ultra serie absoluut eer aan. De controle is ook ruim voldoende, alleen hou ik persoonlijk van een klein beetje meer touch in een racket.

Comfort/armvriendelijkheid:

Het comfort vind ik niet het grootste wapen van deze vernieuwde Ultra 100. Het is goed dat Wilson het Countervail materiaal heeft toegevoegd voor wat extra demping. Nu is de Revolve 16 niet mijn favoriete snaarkeuze voor bij dit frame. Een full bed poly (polyester als lengte – en breedtesnaren) geven dit toch al stijve racket een nog stijvere feel. Ik denk dat een hybride setup (poly met multifilament of nog mooier poly met darm) al duidelijk fijner zou werken voor dit frame. Voor de niet frequente snarenbrekers onder ons zou een mooie multifilament snaar (de Wilson Sensation 16 of Babolat Xcel 1.30) of nog mooier natuurlijk een darmsnaar super kunnen werken met dit frame.

Het racket heeft weliswaar een relatief grote sweetspot, alleen ballen daarbuiten geven toch meer impact op de arm dan ik gewend ben.

Overall indruk:

Ik vind de Wilson Ultra 100 CV een sterk wapen voor de speler die met name vanaf de baseline opereert en die dit graag dominant doet. Het racket biedt een flinke dosis power en ook makkelijke toegang tot spin om deze power in goede banen te leiden. Wel vond ik het racket duidelijk stijver aanvoelen dan zijn voorganger, waardoor het comfort wat achterbleef. De stabiliteit is ook zeker een pluspunt van dit racket dat fijne sturing en plaatsing biedt. Spelers die de vorige versie van dit racket gewend zijn, zullen de overgang naar deze uitvoering met Countervail vrij makkelijk kunnen maken.

De Wilson Ultra 100 CV is nu verkrijgbaar in onze webshop!

Geef een reactie