Wilson RF Legacy All Court tennisbal getest

Wilson heeft bij de comeback van Roger Federer een nieuwe bal gelanceerd die mede ontwikkeld is door Roger zelf! Wij haalden deze Wilson RF Legacy All Court tennisbal alvast door de test.

De afgelopen weken hebben team mijnracket.nl spelers Mike en Stephan als één van de allereersten de gelegenheid gehad om de nieuwste tennisbal van Wilson te testen. De Wilson RF Legacy All Court tennisbal zoals de bal voluit heet, biedt goede duurzaamheid, een stabiele balvlucht en een fijne touch.

Toegegeven, ik was eerst enigszins sceptisch over deze nieuwe Wilson RF Legacy All Court. Zou dit niet gewoon een Wilson US Open in een andere verpakking zijn? Er was maar één manier om daarachter te komen: de bal eens goed door de test halen!

We hebben de nieuwe Wilson bal meer dan 3 uur intensief getest in de hal op tapijt. De eerste indruk van de bal was dat deze solide aanvoelt, maar niet te zwaar voelt. In dat opzicht lijkt de bal enigszins op de Dunlop Fort Max TP met een klein beetje meer speelcomfort. De Dunlop Fort Max TP vind ik, vers uit het blik, soms toch wat zwaar op de arm. Dat was bij deze Wilson bal niet het geval.

De bal heeft een stabiele, voorspelbare vlucht en voelt vers uit het blik niet zo ‘floaty’ als de Wilson US Open. Bij de Wilson US Open heb ik het gevoel dat wanneer de ballen nog relatief vers zijn, deze wat meer zweven. Hierdoor heb ik soms nog wel eens de neiging wat extra over de bal te moeten kammen (spinnen) om een stukje marge in mijn slagen te houden. Natuurlijk heeft dit ook te maken met de temperatuur en ondergrond. Op een warme competitiedag gaat het spelletje nou eenmaal sneller. Wij hebben deze Wilson RF Legacy All Court onder ‘normale’ omstandigheden in de hal op tapijt door de test gehaald. De bal heeft gewoon een hele voorspelbare, stabiele vlucht, waardoor ik met vertrouwen vol voor mijn slagen durfde te gaan.

Na een dikke drie uur intensief tennis (enkelspel) op tapijt voelt de bal nog prima aan. De bal wordt iets pluiziger, maar de spanning is nog steeds prima. De duurzaamheid is dus dik in orde, zowel qua viltlaag als qua druk. Wat dat betreft is de Wilson RF Legacy All Court een bal die duidelijk langer meegaat dan de US Open. Er zit ook voldoende gevoel/touch in de bal. De bal voelt niet te hard, maar dus ook weer niet te licht.

De Wilson RF Legacy All Court is toch wel duidelijk een andere bal dan de bekende US Open. De bal is duidelijk slijtvaster en presteert/speelt constanter, maar biedt ook voldoende touch. De chique uitstraling van het blik en het begeleidend schrijven van Roger zelf erbij zijn minder belangrijk, maar wel een leuke aanvulling.

Zelf deze bal proberen? De Wilson RF Legacy All Court in een blik van 4 ballen is nu verkrijgbaar in onze webshop!

1 REACTIE

  1. Helemaal eens met de review. Ik vond de Wilson RF Legacy All Court een prima tennisbal. Die zoals gezegd voldoende gewicht heeft zonder een aanslag te plegen op je arm bij off-center hits. Ook de touch bij slice ballen en volleys is dik in orde. Ik vind deze Wilson RF Legacy All Court een verfijndere en iets zwaardere bal dan de lichtere Wilson US Open. Ik denk dat deze Wilson RF Legacy All Court een goede optie is voor spelers die op zoek zijn naar een niet te lichte tennisbal die relatief lang meegaat. Ik ben benieuwd hoe ze het op het gravel doen.

Geef een reactie