Wilson Revolve Spin 16 getest

Barend heeft de nieuwe vijfhoekige variant van de Wilson Revolve bespanning getest. Deze Wilson Revolve Spin 16 is bijzonder levendig en biedt prima spanningsbehoud.

Specificaties:

Merk: Wilson
Type: Revolve Spin
Dikte: 16/1.30 mm
Soort snaar: vijfhoekige co-polyester snaar voor power, duurzaamheid en extra balrotatie. Deze Wilson Revolve Spin is een gehoekte variant van de ‘gewone’ ronde Wilson Revolve.
Vergelijkbare snaren: Diadem Solstice Power 16, Solinco Hyper-G

Getest door:

Naam: Barend
Speelsterkte: 5/5
Type speler: Moderne speler. Gravel fanaat. Veel spin en veel power in huis. Forehand als wapen, backhand als opbouw. Zeer frequente snarenbreker.
Racket: Head Graphene Prestige MP. (98 sq/inch, 18×20 bespanpatroon)
Hardheid bespanning: 24/23 kg bij bespanrange van 22-26 kg.
Testduur: 8 uur
Favoriete snaar speler: Diadem Solstice Pro 16L

Beoordeling:

Duurzaamheid: 8.5
Spanningsbehoud: 8
Spin/slice: 7.5
Balgevoel: 7
Power: 8
Controle: 7
Comfort/armvriendelijkheid: 7

Setup en het bespannen van de snaar:

Het bespannen van deze Wilson Revolve Spin gaat soepel. Het inrijgen van de breedtesnaren gaat prima. Het lijkt alsof de snaar licht uitrekt wanneer deze aangetrokken wordt, maar hier lijkt geen nadeel aan te zitten gezien het spanningsbehoud later in deze review. De setup is 24 kg lengte- en 23 kg breedtesnaar.

Review Wilson Revolve Spin 16:

Comfort, power en balrotatie

Tijdens het spelen met de Wilson Revolve Spin 16 merk je direct een groot verschil in trilling bij het optimaal raken van de bal in de sweetspot en daarbuiten. In de sweetspot voelt de snaar fijn aan en biedt deze een redelijk comfort, hierbuiten is dit niet echt het geval. Dit ligt natuurlijk grotendeels aan het racket tijdens deze test: mijn Head Graphene Prestige MP. Wat hiernaast direct opvalt is dat de meeste ballen uit vliegen door het redelijke power gehalte van deze snaar. In vergelijking met de Diadem Elite XT 16L en de Diadem Solstice Pro 16L is dit een zeer groot verschil. Met een grote volle swing hoef je weinig moeite te doen om snelheid in de bal te leggen, zelfs met de low-powered Head Prestige MP.

Qua balrotatie is deze Wilson Revolve Spin 16 mij wat tegengevallen. Qua spinpotentie komt de snaar niet in de buurt van één van de stervormige Diadem snaren. De snaar genereert iets meer spin dan een ronde snaar, maar dit is niet beduidend meer. Slice daarentegen voelt erg prettig aan, mede door het wat hogere power gehalte hoef je niet overdreven in de bal te stappen, maar het rotatie gedeelte is niet indrukwekkend te noemen.

Spanningsbehoud, duurzaamheid, controle en balgevoel

Het spanningsbehoud van de Wilson Revolve Spin 16 is erg goed te noemen. Het lijkt of de snaar een relatief hoge elasticiteit heeft en dit zeker de eerste 6-8 uur volledig behoudt ( langer is de snaar niet getest). De duurzaamheid is hiernaast ook erg goed te noemen. Er zitten geen noemenswaardige groeven in de snaar van het inbranden van de snaren tijdens het genereren van spin. Voor de echte snarenbreker is dit een groot voordeel. De controle van de snaar is gemiddeld evenals het balgevoel. Dit is voor mij als speler net even te weinig. De combinatie waar ik normaal mee speel is volledig controle gericht. Voor veel andere spelers zal de controle mogelijk wel ruim voldoende zijn.

Conclusie

De Wilson Revolve Spin 16 heeft relatief weinig spin potentieel in tegenstelling tot wat je zou verwachten. Hiernaast is het wel een duurzame snaar, met een goede dosis power en prima spanningsbehoud. De Wilson Revolve Spin is een prima snaar voor de speler zonder armproblemen, die genoeg spin genereert vanuit de swing en zoekt naar duurzaamheid, spanningsbehoud en een prima dosis power.

DELEN
Vorig artikelHead Graphene Touch Extreme MP getest
Volgend artikelPrince Textreme Phantom 100 getest
Even voorstellen: Ik ben Barend Hollenberg en fanatiek liefhebber van de tennissport. Vroeger heb ik tot mijn 11de jaar getennist en vanwege 3x trainen met voetbal en 2x met tennis de keuze gemaakt te blijven voetballen. Soms weet je nog niet helemaal welke sporten de mooiste zijn, maar nu wel! Voor mij is het mooiste van tennis dat deze bestaat uit verschillende aspecten die erg belangrijk zijn. Vooral de mentale strijd die geleverd wordt, vind ik een mooi aspect. Je moet het toch écht zelf, of met zijn tweeën doen! Toen ik de kans kreeg om tennissnaren, rackets en verschillende accessoires te testen heb ik dit met beide handen aangegrepen. Prachtig om de hoogte te blijven van de nieuwste technieken in deze heerlijke sport.

Geef een reactie