Wilson Revolve 16 bespanning review

Gemaakt met een unieke moleculaire structuur om balrotatatie te vergroten, levert de Wilson Revolve 16 enorm veel grip op de bal voor extra topspin en ultraprecieze slices. Wilson bespant haar SPIN rackets zoals de Burn 100S en de Blade 98S standaard al voor met deze bespanning, wat aangeeft dat deze snaar ook zeer goed tot zijn recht komt (als in duurzaamheid en spanningsbehoud) in rackets met open bespanpatronen.

Wilson Revolve 16 string close

Deze zachte polyester snaar geeft een comfortabel, zacht maar solide gevoel en is zeer precies/voorspelbaar bij volle swings. Als we de Wilson Revolve 16 vergelijken met de zeskantige Luxilon Savage Black spinsnaar dan biedt de Revolve makkelijker toegang tot spin bij defensief geslagen ballen. Spanningsbehoud bij beide snaren is vergelijkbaar en erg goed.

In vergelijking tot een andere bekende spinsnaar op de markt, nl. de Völkl Cyclone, geeft de Wilson Revolve 16 wat meer balpocketing (wordt de bal wat meer in de snaren gepakt), waardoor de bal iets makkelijker te grippen is in de bespanning. Dit komt mede doordat de snaar (bespannen bij het zelfde aantal kilogram) iets minder strak van de bespanmachine afkomt, wat een langer bal/snaar contactmoment als voordeel heeft en dus meer spin en slice. De power en controle van beide snaren zijn vergelijkbaar.

Wilson Revolve 16 string full

De Wilson Revolve 16 bespanning is verkrijgbaar in de kleuren wit, zwart en oranje, zowel in losse sets als coils van 200 meter (goed voor zo’n 17/18 bespanbeurten).

Geef een reactie