Wilson racketcollectie

Vanaf 2015 hanteert Wilson voor haar verschillende tennisracket ‘families’ een nieuwe segmentatie. Deze herindeling van de verschillende racketfamilies zou het zoeken naar het juiste Wilson racket moeten vergemakkelijken. Hieronder de verschillende racketlijnen en voor welk type speler deze geschikt zou zijn.

Burn – Baseliner
Voor de 2015 collectie van Wilson is er een geheel nieuwe lijn toegevoegd: de Burn. Deels de opvolger van de Steam ‘familie’, deels nieuw om de moderne tennisser te bedienen. Dit racket is namelijk uitermate geschikt voor spelers die dominant vanaf de baseline willen spelen. Deze racketlijn heeft ook maar liefst 3 spin varianten en 2 frames met traditionele bespanpatronen. Rackets uit de Burn lijn zijn:

  • Burn 100 S: 100 sq/inch, 303 gr, 33.0 balans, 18/16 bespanpatroon
  • Burn 100 LS: 100 sq/inch, 280 gr, 32.5 balans, 18/16 bespanpatroon
  • Burn 100 ULS: 100 sq/inch, 260 gr, 33.5 balans, 18/16 bespanpatroon
  • Burn 100: 100 sq/inch, 300 gr, 32.5 balans, 16/19 bespanpatroon
  • Burn 100 Team: 100 sq/inch, 267 gr, 33.0 balans, 16/20 bespanpatroon

Blade – Attacker
De Blade lijn is geschikt voor de zware jongens: de spelers met een volle swing die aggressief, aanvallend spelen. Qua beam (framedikte) een stuk smaller dan de Burn lijn en vlakker qua behuizing in de shaft, geeft dit racket heel veel controle voor spelers die zelf al ruim voldoende snelheid genereren door hun grote volle swing. Rackets uit de Blade lijn zijn:

Pro Staff – Attacker
De klassieker in een nieuw jasje: de nieuwe racketlijn van Roger Federer. In 2014 was er een hoop om dit racket te doen, zo testte Federer deze frames in een mysterieuze effenzwarte uitvoering. Met een bladmaat van 97 sq/inch geeft dit racket t.o.v. van de Pro Staff Classic of de Pro Staff Six.One 90 (of zelfs de Pro Staff Six.One 95) meer power en een grotere sweetspot, maar behoudt het racket z’n pure klassieke solide gevoel. De lijn bij uitstek binnen de Wilson collectie voor spelers die maximale balcontrole en feel zoeken. De oude en succesvolle Six.One lijn van Wilson is opgegaan in deze lijn. Rackets uit de Pro Staff lijn zijn:

Juice – All Courter
De allrounder van Wilson is de Juice. Het brede frame zorgt voor veel slagkracht, waardoor met deze racketlijn spelers van bijna alle niveaus te bedienen zijn. Ook de speler met een korte, compacte swing zal prima uit de voeten moeten kunnen met een Juice racket. Het racket is zeer goed manoeuvreerbaar voor spel vanaf de baseline als aan het net. Door het bredere frame veel power en comfort voor de arm met vrij goed behoud van balcontrole. Rackets uit de Juice lijn zijn:

Geef een reactie