Wilson Pro Staff RF85

Wilson brengt een ode aan de Pro Staff serie en aan de maestro Roger Federer. De Wilson Pro Staff RF85 is een heruitgave van het racket waar Federer zijn carrière mee begon in de matzwarte kleurstelling van de Pro Staff van nu!

De Wilson Pro Staff RF85 is vanaf nu verkrijgbaar in onze webshop!

Begin juli 2017 brengt Wilson de Pro Staff 85 terug. Dit iconische racket zal zijn comeback maken in een speciale Roger Federer Limited Edition. De Wilson Pro Staff 85 is het racket waar het allemaal mee begon voor Federer. Door de jaren heen is Federer altijd met Pro Staff frames blijven spelen. In het begin van zijn carrière met deze ultrakleine 85 sq/inch bladmaat. Daarna volgden verschillende Tour versies van de Pro Staff in 90 sq/inch bladen. Inmiddels heeft Roger de succesvolle switch gemaakt naar de Wilson Pro Staff RF97 Autograph. Met dit racket met 97 sq/inch bladmaat kan Federer wat makkelijker mee met het moderne powertennis, maar dan wel met het klassieke speelgevoel van een Pro Staff.

Nu brengt Wilson dus een eerbetoon aan Federer en de Pro Staff racketfamilie met deze Wilson Pro Staff RF85 in speciale Roger Federer Limited Edition. De specs van het frame liegen er niet om. Dit racket is louter te spelen door de echte tennispurist die ultieme balcontrole en balgevoel zoekt.

Specificaties Wilson Pro Staff RF85:

Merk: Wilson
Model: Pro Staff RF85 Roger Federer Limited Edition
Bladmaat: 85 sq/inch
Gewicht: 342 gr
Balans: 30.5 cm
Bespanpatroon: 16/18
Lengte: 27 inch
RA: 66

Deze Wilson Pro Staff RF85 combineert de klassieke opmaak van de originele Pro Staff 85 met de looks van de laatste versie van de Pro Staff, de RF97 Autograph. De belijning op het racket verwijst naar de originele versie, waar de afbeelding van Roger bekend is van de laatste uitvoering. Dit ultrasmalle 17 mm flatbeam frame komt met een zwarte leren grip en een swingweight van 329 gram door de lage 30.5 balans.

De Wilson Pro Staff RF85 is nu verkrijgbaar in onze webshop!

Het moge duidelijk zijn dat je zelf behoorlijk wat spierballen nodig hebt om deze Wilson Pro Staff RF85 rond te kunnen krijgen. Een prachtig frame voor iemand die klassieke balcontrole zoekt in een bladmaat die niet meer gevoerd wordt tegenwoordig. Ook voor de verzamelaars onder ons is deze Wilson Pro Staff RF85 een must-have. Alleen hadden de echte liefhebbers de lagere originele RA-waarde ook graag in deze hernieuwde uitgave gezien. Met een RA-waarde (stijfheid) van 66 is deze uitgave een stuk stijver dan de originele Pro Staff 85.

1 REACTIE

Geef een reactie