Wilson Pro Staff Classic 6.1 Tour Edition

Onlangs heeft ondergetekende een Wilson Pro Staff Classic 6.1 Tour Edition (18/20) weten te bemachtigen, één die nog in uitstekende staat is! Een stukje tekst en uitleg in onze categorie ‘Nostalgie’ is hier wel op zijn plaats.

Wilson Pro Staff Classic 6.1 Tour ED full

Op het internet is zat te vinden over de Wilson Pro Staff Classic 6.1 of over de 6.0 uitvoering. Over de 6.1 Tour Edition is echter niet bijster veel te vinden. De Wilson Pro Staff Classic 6.1 Tour Edition zou in de jaren 90 in de VS standaard in een 16/18 bespanpatroon verkrijgbaar zijn. Een paar jaar na de release van dit racket, kwam in Europa de 18/20 versie uit, waarna deze in de VS ook naast de 16/18 versie op de markt kwam. Hieronder de (bespannen) specs van dit racket.

Merk: Wilson
Model: Pro Staff Classic 6.1 Tour Edition
Bladmaat: 95 sq/inch
Gewicht: 357 gr (bespannen)
Balans: 32.0 cm
Bespanpatroon: 18/20
Lengte: 27 inch
Materiaal: 80% graphite en 20% kevlar
Swing Index: 6.1
Original PWS (Perimeter Weighting System) op 3 en 9 uur in het blad

Wilson Pro Staff Classic 6.1 Tour ED throat side

Dit racket bevat de bekende Pro Staff materiaalmix van 80% graphite en 20% kevlar. De toevoeging van het kevlar zou het racket extra sterkte en stabiliteit geven. De toevoeging 6.1 staat voor de Swing Index die Wilson hanteerde. Dit gaf aan voor wat voor een type swing dit racket geschikt zou zijn, in dit geval voor iemand met een grote, volle swing. Op 3 en 9 uur in het blad zijn de PWS ‘blokjes’ geplaatst. PWS staat voor Perimeter Weighting System en zorgt voor extra bladstabiliteit, zodat het racket minder snel tordeert bij off-center hits. Deze Wilson Pro Staff Classic 6.1 Tour Edition heeft een witte buttcap met boven het rode Wilson logo de drie letters UGZ. Verder opvallend aan dit frame is de tekst ‘Tour Edition’ boven in het blad en op de zijkant van het frame. Naar het schijnt zou Stefan Edberg, na jaren met de Pro Staff box-beam versies te hebben gespeeld in de nadagen van zijn carrière met deze iets comfortabelere/meer vergevingsgezinde Wilson Pro Staff 6.1 Tour Edition hebben gespeeld.

Wilson Pro Staff Classic 6.1 Tour ED PWS

Mocht één van onze lezers aanvullende informatie hebben over dit frame of over de Wilson Pro Staff Classic range in het algemeen, voel je vrij om een comment te plaatsen!

2 REACTIES

    • Hoi Jelger, ja ik heb ‘m gezien. Helaas hebben we deze niet kunnen testen, Wilson geeft deze alleen uit in eigen beheer. Maar een stevige jongen dit hoor: ik heb een vroegere versie hiervan wel getest in een ver verleden. Vrij kleine sweetspot, maar als je die consistent weet te vinden, dan is het een schitterend frame. Gr. Mike.

Geef een reactie