Wilson Pro Staff Classic 6.1 25th anniversary edition

Geweldig nieuws voor de tennispuristen onder ons: de Wilson Pro Staff Classic 6.1 is terug in een 25th anniversary edition!

Wilson Pro Staff Classic 6.1 25th full

Merk: Wilson
Model: Pro Staff Classic 6.1 25th anniversary edition
Bladmaat: 95 sq/inch
Gewicht: 341 gr
Balans: 30.5 cm
Bespanpatroon: 18/20
Lengte: 27 inch

Eén van de meest iconische tennisrackets aller tijden is terug! Ter gelegenheid van zijn 25ste verjaardag brengt Wilson de Pro Staff Classic 6.1 in een gelimiteerde heruitgave uit. Het racket is vanaf heden op de markt in de gripmaten 2, 3 en 4. Deze heavy-weight van Wilson werd vroeger gebruikt door o.a. Stefan Edberg en onze eigen Richard Krajicek en is gebouwd voor optimale balcontrole.

Wilson Pro Staff Classic 6.1 25th throat

De Wilson Pro Staff Classic 6.1 25th anniversary edition bevat de bekende Pro Staff materiaalmix van 80% graphite en 20% kevlar. De toevoeging van het kevlar zou het racket extra sterkte en stabiliteit geven. De toevoeging 6.1 staat voor de Swing Index die Wilson toentertijd standaard hanteerde. Dit gaf aan voor wat voor een type swing dit racket geschikt zou zijn, in dit geval voor iemand met een grote, volle swing. Op 3 en 9 uur in het blad zijn de PWS ‘blokjes’ geplaatst. PWS staat voor Perimeter Weighting System en zorgt voor extra bladstabiliteit, zodat het racket minder snel tordeert bij off-center hits.

De lage 30.5 balans maakt dat het hoge statische gewicht van 341 gram (plus bespanning) toch nog goed te manoeuvreren/swingen is. Het klassieke 95 sq/inch racketblad met het compacte 18/20 bespanpatroon geeft ongekende feel en controle. Dit wordt onderstreept met de 80% graphite en 20% kevlar materiaalmix en de PWS bladstabilisatoren. De Wilson Pro Staff Classic 6.1 25th anniversary edition is dus een racket waarbij je absoluut zelf de energie in de bal moet stoppen, maar als je dit doet, krijg je er een karrenvracht aan controle en klassieke feel voor terug!

Dit racket is nu verkrijgbaar in onze webshop!

Wilson Pro Staff Classic 6.1 25th side

Geef een reactie