Wilson Pro Staff 97S

De Wilson Pro Staff collectie wordt uitgebreid met niet zomaar een frame: de Wilson Pro Staff 97S is ontwikkeld voor en door Grigor Dimitrov en biedt het klassieke Pro Staff gevoel in combinatie met de Wilson Spin Effect technologie voor een uiterst efficiënt en stabiel wapen!

Wilson Pro Staff 97S full

Merk: Wilson
Model: Pro Staff 97S
Bladmaat: 97 sq/inch
Gewicht: 310 gr
Balans: 33.5 cm
Bespanpatroon: 18/17
Lengte: 27 inch
RA: 65

De Wilson Pro Staff 97S heeft een aantal opvallende specs. Het is het eerste racket met een 18/17 spin bespanpatroon voor een optimale combinatie van precisie en spin. De balans ligt met 33.5 cm (bespannen komt dit neer op even-balance!) voor een racket uit de Pro Staff familie duidelijk hoger en ook is het frame met een RA-waarde (stijfheid) van 65 wat stijver voor extra power. Met een 19.5 mm flatbeam is dit het smalste frame uit de nieuwe Pro Staff familie, goed voor de klassieke feel en controle. Aan bovenstaande specs is in nauwe samenwerking met ‘Baby Federer’ Grigor Dimitrov 2 jaar lang gesleuteld, aldus Wilson.

Wilson Pro Staff 97S throat

Waarin resulteert al deze fraaie techniek in de Wilson Pro Staff 97S?

Het is een makkelijke switch van een regulier bespanpatroon (zoals bij de ‘gewone’ Pro Staff 97) naar dit 18/17 spin bespanpatroon. Allereerst zorgt het 18/17 Spin Effect bespanpatroon voor een subtiele toename in spin, feitelijk voor iets meer grip op de bal voor het makkelijker kunnen maken van hoeken en voor scherpe slices. Ten tweede zorgt het voor iets royalere sweetspot, zonder hierbij in te boeten aan controle en balgevoel. Het racket speelt iets zwaarder dan de specs doen vermoeden. Dit komt door het hogere balanspunt t.o.v. de andere Pro Staff rackets, waardoor er aan swingweight/massa wordt gewonnen. Dit geeft het racket ook extra drive en power vanaf de baseline. Wilson plaatst dit frame en de andere Pro Staffs in de ‘Attacker’ silo, voor de aanvallend ingestelde spelers dus. De dunne framebouw zorgt voor de klassieke feel, flex en feedback in de Wilson Pro Staff 97S. Aan het net is goed te merken dat er de nodige massa achter dit frame zit. Het frame tordeert niet of nauwelijks. Al met al is de Wilson Pro Staff 97S een heel uitgebalanceerd en specifiek racket. Het is geen makkelijk frame, maar is een geweldige optie voor iemand die extra stabiliteit, massa en feel zoekt ten opzichte van de reguliere Pro Staff 97, maar de Pro Staff 97 RF autograph uitvoering van Federer te veel van het goede vindt.

Wilson Pro Staff 97S side

 

Geef een reactie