Wilson Pro Staff 97 CV getest

Mike heeft de laatste versie van de Pro Staff 97 door de test gehaald. Deze Wilson Pro Staff 97 CV biedt de bekende Pro Staff precisie, is heerlijk snel aan het net en heeft een meer gedempt speelgevoel.

De matzwarte Wilson Pro Staff 97 CV is nu verkrijgbaar in onze webshop!

Getest racket:

Merk: Wilson
Model: Pro Staff 97 CV
Bladmaat: 97 sq/inch
Gewicht: 315 gr
Balans: 31.0 cm
Bespanpatroon: 16/19
Lengte: 27 inch
RA: 65
Bespanning: Luxilon Alu Power 1.25 op 23/22 kg, ook getest met de Diadem Elite XT 17 op 23/22 kg.

Tester:

Naam: Mike
Speelsterkte: 4/4
Type speler: wat klassiekere speler, vlakke groundstrokes, genereert zelf weinig spin. Tot voor kort schouderproblemen gehad.
Rackethistorie speler: Head Ti Fire, Babolat Pure Drive, Prince EXO3 Rebel Team, Wilson Steam 100 BLX2, Head Graphene Radical MP en de Prince Textreme Warrior 107. Sinds kort ook de Babolat Pure Strike 16/19 2017 in gebruik.

Testscores Wilson Pro Staff 97 CV:

Power: 7
Controle: 8.5
Spin: 7.5
Armvriendelijkheid: 7.5
Wendbaarheid: 8.5
Touch: 8.5

Technologie Wilson Pro Staff 97 CV:

De Wilson Pro Staff serie staat van oudsher voor klassieke controle en balgevoel. Bij deze Wilson Pro Staff 97 CV is dat niet anders! Het racket heeft exact dezelfde specificaties als de al eerder uitgekomen ‘gewone’ Pro Staff 97. Deze laatste versie heeft echter dezelfde matzwarte looks als de zwaardere Pro Staff RF97 Autograph, hét racket van Roger Federer. Het andere verschil met de gewone zwart-rode Pro Staff 97 is de toevoeging van Countervail rond het hartstuk van het racket. Countervail zorgt voor verminderde impact op arm en lichaam en daardoor ook voor minder vermoeidheid tijdens het spel.

Baseline:

Vanaf de baseline maakt de Wilson Pro Staff 97 CV een solide indruk. Je kunt heerlijk vol doorhalen met dit racket, zonder bang te hoeven zijn om te overhitten. Dit is duidelijk een meer controle georiënteerd racket, je zult zelf de snelheid vanuit een volle swing in de bal moeten leggen. Met een goede timing en swing merkte ik dat ik dan wel heel wat massa door de bal kreeg en ook flink kon versnellen. Dit racket vraagt dus wel die goede timing en techniek van de speler, zoals niet anders bij andere Pro Staff modellen.

Onder druk presteert het racket ook prima, mits je op je techniek blijft letten. Het racket voelt een tikkeltje minder solide en crisp dan de zwart-rode Pro Staff 97. Met die versie had ik nog iets meer gevoel en connectie met de bal. Deze versie met CV voelt wel weer iets softer en daardoor comfortabeler. Mijn eerste vraag was of dit wel bij de Pro Staff racketfamilie zou passen. Dit zijn namelijk altijd op-en-top controleframes met een heel direct speelgevoel, veel precisie en een directe feedback. Daarvoor heb ik beide rackets ook naast elkaar getest. Deze matzwarte Pro Staff 97 CV heeft iets minder die directe feel en feedback. Met de wat directere Diadem Elite XT snaar werd dit enigszins gecompenseerd. Voor de rest vond ik qua performance de verschillen niet enorm tussen beide rackets.

Service:

De Pro Staff 97 CV biedt niet heel veel gratis servicepower, maar gript de bal wel erg fijn. Daardoor had ik hele fijne sturing en prima balrotatie (zowel kick als slice) met dit racket. Door de lage balans is het racket makkelijk rond te krijgen.

Net:

Super! Aan het net presteert dit racket geweldig! Doordat het gewicht verhoudingsgewijs meer richting grip/steel van het racket ligt, is het racket heel makkelijk in positie te krijgen. Het racket is solide genoeg om harde ballen te pareren, maar biedt ook heel veel touch. Ik heb een aantal heerlijke stopvolleys met dit racket geslagen.

Power/controle:

Bij deze Wilson Pro Staff 97 CV is het logischerwijs controle over power. Dit is een racket waarbij je zelf de snelheid in de bal moet leggen vanuit een goede swing. De timing is ook erg belangrijk: kom je goed voor de bal en kies je het juiste raakmoment, dan kun je een flinke dot power in je slagen leggen. Ben je echter wat later en/of luier, dan kom je daar niet mee weg met de Pro Staff 97 CV. De controle is waar dit racket met name in uitblinkt. Ik kon vol doorhalen met dit racket zonder dat ik bang hoefde te zijn om te overhitten. Het racket biedt fijne sturing om precies te kunnen spelen.

Comfort/armvriendelijkheid:

Deze Wilson Pro Staff 97 CV voelt iets comfortabeler dan de rood-zwarte Pro Staff 97. Dit maakt het racket wat breder inzetbaar. Toch blijft dit een vrij pittig frame met een relatief compacte sweetspot. Raak je de ballen mooi in de sweetspot, dan voel je de fijne touch en controle van het racket, evenals het gedempte speelgevoel. Bij ballen buiten de sweetspot is het racket wat pittiger op de arm. Voor Pro Staff begrippen is het racket er echter iets comfortabeler op geworden, maar dat neemt dus niet weg dat je best wat spierballen nodig hebt om dit ‘werkracket’ te kunnen spelen.

Overall:

Door de update met het Countervail materiaal krijgt deze versie van de Pro Staff 97 een wat softer speelgevoel. Hier moest ik even aan wennen, omdat ik dit niet gewend was van de over het algemeen toch wat directere Pro Staff serie. Zelf vind ik dit extra stukje comfort wel fijn. Het verschil met de rood-zwarte Pro Staff 97 viel mij verder mee. Met deze update met Countervail maakt Wilson de Pro Staff 97 iets toegankelijker voor een breder publiek. Iemand die echter het directe speelgevoel van de Pro Staff 97 van weleer zoekt, zal de rood-zwarte versie fijner vinden.

De Wilson Pro Staff 97 CV is nu verkrijgbaar in onze webshop, inclusief gratis bespanning naar keuze!

5 REACTIES

      • dus ik begrijp het goed…….23 = 90% dat zou bij een “normale” snaar dan 25.5 KG zijn, en bij 22KG= 90%, is dit dan 24.5 KG “normaal” ??

        • Hoi Willie, ja klopt. Overigens is de Diadem Elite XT 17 ook fractioneel stijver dan de Solstice Power serie. Vandaar dat we ook bij deze snaar ca. 10% lichter zijn gegaan. Ook ligt het eraan wat je een ‘normale snaar’ vindt. Wij hebben het eerder over traditionele snaren zoals een Synthetic Gut, Tournament of multifilament. Maar ook voor wat betreft het bespannen zijn zoveel variabelen: persoon, postuur, warmte/kou, vocht, blessuregeschiedenis, balrotatie enz. Een mooi artikel wat dat betreft is ‘Gemiddelde spankracht, een grote misvatting’ van Timo van Driel. Dit artikel is ook te vinden op onze site.

Geef een reactie