Wilson Pro Staff 97 2016 getest

Team mijnracket.nl speler Stephan heeft de afgelopen weken de Wilson Pro Staff 97 2016 getest! In deze blog lees je zijn bevindingen en vergelijkt hij deze nieuwe Pro Staff 97 met zijn voorganger.

Wilson Pro Staff 97 2016 full side

Getest racket:
Merk: Wilson
Model: Pro Staff 97 2016
Bladmaat: 97 sq/inch
Gewicht: 315 gr
Balans: 31.0 cm
Bespanpatroon: 16/19
Lengte: 27 inch
RA: 66
Bespanning: Diadem Elite XT 17 op 24/23 kg

Tester:
Naam speler: Stephan Couzijn
Niveau: 5
Type speler: 40 jarige, allcourter, eastern grip, enkelhandige backhand, vrij vlakke slagen
Eigen racket: Yonex EZONE DR 98, 98 sq/inch, 310 gr, 31.0 cm balans, 16 x 19 bespanpatroon
Rackethistorie speler: Wilson Pro Staff 6.0 95, Wilson Six-One 95, Head Radical, Dunlop Aerogel 300 Tour, Babolat Pure Storm Tour GT, Wilson Pro Staff 95, Wilson Juice Pro.

Uit de racketlijn van de meester Roger Federer de Wilson Pro Staff 97 in een nieuw jasje!

wilson-pro-staff-97-2016-throat-logo

Baseline:
Bij het eerste balcontact voelt de Wilson Pro Staff 97 2016 weer heel fijn aan. Het mooie dunne box beam frame ligt lekker in de hand en de matte lak voegt daar nog iets extra’s aan toe. Door de headlight balans van de Pro Staff 97 is het racket heel makkelijk in beweging te krijgen. Vanaf de baseline speelt de Pro Staff 97 2016 heel steady met een flinke dosis controle en voldoende power. Vergeleken met zijn voorganger lijkt deze nieuwe Pro Staff iets levendiger te zijn.

Naast de bescheiden hoeveelheid power heeft het frame ook heel veel gevoel. Waarschijnlijk door het materiaal van het slanke box beam frame en de flexibiliteit van het frame (66 RA). Hierdoor zijn sliceballen vanaf de baseline ook makkelijk te plaatsen. Door de bescheiden hoeveelheid power heb je wel een redelijk volle swing nodig om alles uit dit frame te halen. De sweetspot van de Wilson Pro Staff 97 is nagenoeg gelijk gebleven en is niet overweldigend groot, maar als je de bal binnen de sweetspot weet te raken word je beloond met loepzuivere en zware slagen. Ik kon met mijn gemiddelde swing ruim voldoende lengte in mijn slagen krijgen. Service returns waren met de Wilson Pro Staff 97 goed te doen.   

Service:
Serveren met de Wilson Pro Staff 97 2016 gaat uitstekend. Door het dunne box beam frame versnelt het racket makkelijk waardoor je stevige services kunt produceren. Zowel vlakke als slice en kick serves zijn prima uit te voeren. Door het relatief lage gewicht is het serveren ook geen aanslag op je arm tijdens een langere wedstrijd. Ik denk dat deze nieuwe versie van de Wilson Pro Staff 97 iets meer power genereert dan zijn voorganger.

Wilson Pro Staff 97 2016 logo 2

Net:
De Wilson Pro Staff 97 is een zeer manoeuvreerbaar racket waardoor het slaan van volleys makkelijk gaat. Door het gewicht kunnen volleys ook hard weg worden gelegd. Het smalle frame van de Pro Staff 97 zorgt ervoor dat volleys met veel precisie kunnen worden weggelegd.

Power:
De nieuwe Wilson Pro Staff 97 biedt iets meer power dan zijn voorganger. Door het iets hogere swinggewicht (swingweight 324 gram) en de relatief lage balans kun je veel rackethead speed creëren waardoor je zware ballen kunt slaan. Persoonlijk vind ik het een goede ontwikkeling dat het swingweight iets is opgeschroefd. Hierdoor kunnen spelers met een soepele techniek het racket het werk laten doen.

Controle:
De Wilson Pro Staff 97 2016 speelt op iedere plek van de baan stabiel. Waarbij ik geneigd ben deze nieuwe versie als iets stabieler te betitelen zeker als je veel gebruik maakt van je slice backhand.

wilson-pro-staff-97-2016-trap

Comfort/Armvriendelijkheid:
De Wilson Pro Staff 97 voelt comfortabel aan en gaf mij geen armproblemen.

Overall indruk:
De nieuwe versie van de Wilson Pro Staff 97 is niet alleen qua uiterlijk verfijnder geworden maar ook qua speeleigenschappen. De verschillen met zijn zeer geslaagde voorganger zijn subtiel maar wel merkbaar. Zo is het swingweight van het frame iets omhoog gegaan van 320 naar 324 gram. De overige specificaties zijn volledig gelijk gebleven. Door de iets hogere swingweight voelt het racket iets levendiger aan dan zijn voorganger en komt het speelgevoel iets dichter bij zijn zwaardere broer de Wilson Pro Staff RF 97 Autograph. Net als zijn voorganger is de nieuwe Wilson Pro Staff 97 een heerlijk allround frame met klassieke speeleigenschappen in een modern box beam frame. Het racket presteert zowel vanaf de baseline als aan het net. Waarbij deze Wilson Pro Staff 97 2016 vooral schittert aan het net met super strakke volleys en ongekend balgevoel.

Geef een reactie