Wilson Custom rackets: ontwerp je eigen racket

Vanaf nu biedt Wilson de mogelijkheid om je eigen racket te ontwerpen! Met Wilson Custom rackets kun je van de Pro Staff, Burn of Blade serie qua cosmetics je eigen, gepersonaliseerde racket samenstellen.

Wilson Custom rackets: wat houdt het in?

Wilson biedt vanaf nu de mogelijkheid om je eigen racket, qua uiterlijk, vorm te geven. Je kunt kiezen uit 2 Pro Staff, 2 Burn en 3 Blade modellen. Let wel: je kunt dus alleen je eigen racket vormgeven qua uiterlijk! Het is niet mogelijk om specificaties van het racket (als in gewicht, balans, bladmaat, bespanpatroon, swingweight etc.) aan te passen. Wel zijn er talrijke opties om je favoriete Wilson racket dus een persoonlijk tintje te geven.

Allereerst kun je de kleur van het frame kiezen. Daarbij kun je ook kiezen of je het racket mat, glanzend, velvet of frozen wilt qua afwerking. Hetzelfde geldt voor de kleuren op 3 en 9 uur in het blad. Ook kun je de kleuren van de bumper en de tubingranden kiezen en die van het Wilson logo. Voor de kleur van de racketfamilie kun je uit 3 kleuren kiezen. Vervolgens kun je het afmaken met (uiteraard) de juiste gripmaat, een witte of zwarte grip en je eigen tekst/naam in het frame. Het is niet mogelijk om een soort grip te kiezen helaas.

Wilson Custom rackets: met welke rackets kan dit?

Het nieuwe Wilson Custom rackets programma is alleen mogelijk via wilson.com en kan met de volgende rackets. Bij de Wilson Pro Staff RF97 Autograph is het alleen mogelijk om je naam in het frame te laten zetten. Bij de Pro Staff 97, Burn 100 CV, Burn 100S CV, Blade 98 18/20 CV, Blade 98 16/19 CV en Blade 98S CV is het hele scala aan ‘custom’ opties mogelijk. Het custom maken van je racket kost gemiddeld zo’n 50 dollar extra.

Zelf hopen wij dat Wilson en mogelijk ook andere racketmerken in de toekomst ook de mogelijkheid bieden om je racket qua specs op maat te laten maken. Dit is nu voorbehouden aan met name prof – en contractspelers. In ieder geval is dit Wilson Custom rackets programma een leuke eerste aanzet tot rackets ‘op maat’!

3 REACTIES

  1. Kan je beter een Angell nemen, kan je alles aanpassen. Alleen het uiterlijk dan niet. Maar ze spelen ongeëvenaard! En in 1 keer van mn schouderblessure en arm klachten af!

  2. Net even gekeken bij Wilson op de site. Men biedt deze customization in negen landen behalve Nederland.
    Voorbeeld: Pro Staff 97 RF Aut. In de USA kost deze customized $249,- In Duitsland (dichtstbijzijnde Europese land) is de prijs €350,-

    Dus ten eerste kan je in NL die rackets al niet bestellen, en ten tweede al zou het kunnen dan zou je (hoogstwaarschijnlijk) net als in Duitsland €100,- meer kwijt zijn dan de standaard-versie zonder customization.
    Conclusie: leuk idee, slecht uitgewerkt!

Geef een reactie