Wilson Clash en Blade Roland Garros

Voor de komende 5 jaar heeft Wilson een partnership afgesloten met Roland Garros. Vanaf 2020 is Wilson de official supplier van zowel Roland Garros als van de Franse tennisbond. Dit resulteert in een aantal fraaie limited edition producten, waaronder de Wilson Clash 100 Roland Garros en de Wilson Blade 98 16×19 V7.0 Roland Garros. Ook is er o.a. een speciale tassenlijn ontwikkeld.

De succesvolle (en uitgebreid door ons geteste) Wilson Clash 100 komt dus in een limited edition uitvoering. Dit geldt ook voor één van onze favoriete rackets van dit moment: de Wilson Blade 98 16×19 V7.0. De voorraad van deze rackets is beperkt, dus wees er snel bij!

Specificaties Wilson Clash 100 Roland Garros

Merk: Wilson
Model: Clash 100 Roland Garros
Bladmaat: 100 sq/inch
Gewicht: 295 gr
Balans: 31.0 cm
Bespanpatroon: 16×19
Lengte: 27 inch
RA: 55
Beam: 24.5 mm

De Clash 100 RG Limited Edition is nu verkrijgbaar in onze webshop, inclusief gratis bespanning naar keuze!

Speeleigenschappen

De Wilson Clash 100 Roland Garros is onlangs uitgebreid getest door Mike. Hier vind je het volledige testrapport. Wat dit racket zo uniek maakt is het uitmuntende gevoel en comfort, typisch voor een racket met een lage RA-waarde. Dit gaat normaliter ten koste van de stabiliteit en komt in dan in een low-powered package. NIET BIJ DE CLASH 100! Dit racket combineert het beste van beide rackettypes. Enerzijds krijg je dus heel veel touch, waanzinnige demping en een langere dwelltime voor uitstekende connectie met de bal én spinpotentie.

Anderzijds krijg je de power en stabiliteit die een stijf racket traditioneel gezien biedt. Dit komt door een geheel nieuw productieproces met ‘Free Flex’ en ‘Stable Smart’ technologie. De lage balans maakt dit racket daarbij ook zeer wendbaar en snel. Door het grandioze comfort en het lage balanspunt is de Clash 100 Roland Garros zeker ook een aanrader voor spelers met armklachten!

Specificaties Wilson Blade 98 16×19 V7.0 Roland Garros

Merk: Wilson
Model: Blade 98 16×19 V7.0 Roland Garros
Bladmaat: 98 sq/inch
Gewicht: 305 gr
Balans: 32.0 cm
Bespanpatroon: 16×19
Lengte: 27 inch
RA: 62
Beam: 21 mm constant

De Blade 98 16×19 V7.0 RG Limited Edition is nu verkrijgbaar in onze webshop, inclusief gratis snaar naar keuze!

Technologie

De vernieuwde Blade 98 16×19 maakt voor een deel gebruik van de succesvolle technologie van de Clash serie. Feel Flex gebruikt Carbon mapping om het racket meer torsiestijfheid te geven, maar ook voor meer flex van het racket. Dit geeft het racket vooral meer connectie met de bal, maar voegt ook extra comfort toe zonder in te leveren op het directe speelgevoel van de Blade! Een andere vernieuwing zit ‘m in de grip. De top van de handgreep loopt meer taps toe dan zijn voorganger. Spelers met een dubbelhandige backhand kunnen zo makkelijker hun 2e hand plaatsen.

Speeleigenschappen

De Blade 98 16×19 V7.0 Roland Garros Limited Edition biedt een fijne blend van controle met voldoende punching power. Wel zul je zelf een goede volle swing moeten hebben, want het blijft controle over power bij dit racket. Er zijn bij deze update van de Blade nog maar twee 98 sq/inch versies, deze en de 18×20 variant. Deze 16×19 versie biedt logischerwijs meer spin. De Feel Flex technologie zorgt voor fractioneel meer ‘ball pocketing’ waardoor de rotatie er nog wat makkelijker afkomt. Doordat het balanspunt van 32.5 naar 32.0 is gegaan is het racket nog iets wendbaarder geworden, wat met name aan het net te merken is. Het racket is snel en makkelijk in positie te krijgen. Het comfort is ook verbeterd. Deze update met Feel Flex zorgt voor een mooie lage RA-waarde van 62. Dit geeft het racket een touch zoals niet eerder het geval was bij een Blade. Je hebt meer connectie met de bal en touchvolleys of dropshots zijn met veel gevoel en precisie weg te leggen! Al met al een sterke update van de Blade 98 16×19! Nu tijdelijk verkrijgbaar in Limited Edition Roland Garros kleurstelling. Lees hier onze volledige review van de Blade 98 16×19 V7.0.

Ook vind je een aantal van de Limited Edition Roland Garros tassen bij ons op de webshop.

Geef een reactie