Wilson Clash 98 V2 getest

De nieuwe Clash V2 racketfamilie is uit en Mike heeft alvast de Wilson Clash 98 V2 getest! Lees hier zijn uitgebreide review.

Getest racket/specificaties:

Merk: Wilson
Model: Clash 98 V2
Bladmaat: 98 sq/inch
Gewicht: 310 gr
Balans: 30.6 cm
Bespanpatroon: 16×20
Lengte: 27 inch
Beam: 24 mm
RA: 60
Swingweight: 327
Bespanning: Diadem Pro X 17 op 23/22 kg

De Wilson Clash 98 V2 is nu verkrijgbaar in onze webshop, inclusief gratis bespanning naar keuze.

Tester:

Naam: Mike
Speelsterkte: 4/4
Type speler: wat klassiekere speler, vlakke groundstrokes, genereert zelf niet heel veel spin. In het verleden schouderproblemen gehad.
Rackethistorie speler: o.a. Head Ti Fire, Babolat Pure Drive, Prince EXO3 Rebel Team, Wilson Steam 100 BLX2, Head Graphene Radical MP, Prince Textreme Warrior 107, Diadem Elevate FS 98, Tecnifibre T-Fight RS 300 en Wilson Blade 98 16×19 V7. Andere favoriete rackets: Head Graphene 360+ Speed MP en de Babolat Pure Strike 100.

Intro:

Zelf keek ik erg uit naar deze playtest. De Clash V1 was toch wel een soort van game-changer in racketland. Een racketfamilie totaal gewijd aan power én comfort. De Clash 100, 100 Pro en in mindere mate de 100L waren de bestsellers. De 98 was altijd een soort van buitenbeentje: meestal niet stabiel genoeg voor de wedstrijdspeler, maar wel een frame met veel gebruiksgemak, comfort en degelijke power, zonder hierbij uit de bocht te vliegen wat met de 100 sq/inch versies weleens het geval was. Nu dus tijd voor de 2e versie van de Clash 98. Is het Wilson gelukt om dit racket iets meer controle en stabiliteit te geven?

Testscores Wilson Clash 98 V2:

Power: 8.5
Controle: 7.5
Spin: 8
Comfort: 9
Wendbaarheid/snelheid: 8
Touch: 7.5

Technologie:

Voor de Clash V2 gebruikt Wilson de Braid 45 technologie zoals deze ook bij de laatste Pro Staff en Blade series is toegepast. Deze technologie bevindt zich in de hoop (de top) van het racketblad. Hierbij zijn de carbonfibers in een hoek van 45 graden ‘gevlochten’ voor meer stabiliteit hoger in het blad en voor meer ballpocketing/connectie met de bal. Dit is eigenlijk de belangrijkste technische update van de Clash V2. Deze Clash 98 V2 krijgt naast een chique nieuwe paintjob een 16×20 bespanpatroon. Eén breedtesnaar extra dus voor meer controle en consistentie en een minder ‘loopy’ balbaan. Laten we kijken of dit in de praktijk ook een verschil maakt.

Voor deze playtest hebben we de Clash V1 ook meegenomen voor een zo eerlijk mogelijk vergelijk.

Baseline:

Bij mijn groundstrokes valt direct het zachte comfortabele, ’typische Clash speelgevoel’ op. Het racket is zeer vergevingsgezind en comfortabel. Ik krijg makkelijk lengte in mijn slagen. Doordat het racket zo flexibel is, gript het de bal ook als het ware in het blad voor makkelijke toegang tot spin en slice. De spinpotentie is wel keurig dus. De Clash 98 V2 is door de lage balans ook heel snel in positie te brengen. Dus ook al je wat te laat bent, kom je er met dit racket nog wel enigszins mee weg door én de lage RA (flex) waardoor het racket niet meteen klappen op de arm geeft, maar dus ook door het lage balanspunt.

Dan de controle. Verwacht van de Clash 98 V2 niet de controle en stabiliteit van een Blade of een Pro Staff. Dat is appels met peren vergelijken. Waar een Blade en Pro Staff super solide zijn onder druk, is deze Clash 98 V2 dat iets minder. Toch is de stabiliteit hoger in de blad wel verbeterd. Met de V1 had je nog wel eens rare afzwaaiers omdat het frame zo mega flexibel is. Bovenin het blad voelt deze V2 robuuster en stabieler wat een goede zaak is. Het 16×20 bespanpatroon zorgt voor een iets hogere snaardichtheid, wat met name in de sweetspot te zien en te merken is. Dit geeft het racket mijns inziens een iets betere sturing over de bal. Ook krijg je niet zo’n enorm hoge balbaan bij spinballen. Alles net iets meer gecontroleerd dus.

Service:

Het serveren gaat makkelijk met de Wilson Clash 98 V2. De ballen komen er eigenlijk allemaal wel met een prima snelheid vanaf en ook kick (niet mijn sterkste punt) en slice services waren goed te doen. Zelf vind ik het robuuste gevoel van bijvoorbeeld de Blade 98 16×19 V8 of de Head Boom Pro iets prettiger, maar dat is persoonlijke voorkeur. Het is makkelijk serveren met deze 2e versie van de Clash 98 in ieder geval.

Net:

Hier mis ik toch wel net een beetje stabiliteit eerlijk gezegd. Ballen op gevoel zijn makkelijk weg te leggen (stopvolleys etc.), maar bij hard inkomende ballen merk je wel dat het racket vrij flexibel is. Smashes zijn dan wel weer heel makkelijk weg te leggen.

Power/controle Wilson Clash 98 V2:

Het is nog steeds power over controle bij de Clash 98, alhoewel minder dan bij versie 1. De extra breedtesnaar zorgt voor een iets compacter snarenbed in de sweetspot, waardoor de ballen er wat consistenter afkomen wel. Zoals eerder gezegd biedt dit racket niet de controle van een Blade of Pro Staff, maar is deze wel verbeterd op dit gebied. De dosis gratis power die je bij dit racket krijgt is erg prettig. Je krijgt makkelijk leven en vaart in de bal en dat allemaal net iets gecontroleerder dan bij de 1e versie die toch wat wiebelig voelde zo nu en dan.

Comfort/armvriendelijkheid:

Super! De Clash is en blijft één van de meest armvriendelijke racketlijnen op de markt en zo ook deze Clash 98 V2! Dus ben je gevoelig op de arm/schouder/elleboog, dan is dit racket een dikke aanrader. Trade-off is dan dat je mogelijk iets inlevert op controle, maar het comfort is waanzinnig.

De Wilson Clash 98 V2 is nu verkrijgbaar in onze webshop, inclusief gratis bespanning naar keuze.

Wilson Clash 98 V2 onderaan de streep:

Deze tweede versie van de Clash 98 is wat mij betreft zeker een verbetering. Wat blijft is het bekende zachte en super comfortabele Clash speelgevoel, maar met iets meer controle en stabiliteit. Verwacht van dit racket niet ‘opeens’ een rock-solid speelgevoel, maar wel is de extra controle en stabiliteit merkbaar. Absoluut een aanrader voor spelers met armklachten!

Geef een reactie