Wilson Clash 2019!

In februari 2019 komt Wilson met een volledig nieuwe racketfamilie: de Clash. Mijnracket.nl speler Mike is één van de gelukkigen om de Wilson Clash 2019 als eerste te testen. Alvast een tipje van de sluier: deze rackets zijn met recht revolutionair te noemen!

De Wilson Clash 100 en Clash 100 Tour zijn nu verkrijgbaar in onze webshop inclusief gratis bespanning naar keuze!

Wilson Clash Prototype

15 februari 2019 komt de Wilson Clash serie uit! Over de specs is nog maar weinig bekend, maar ik heb het voorrecht om van dit nieuwe racket alvast de prototype ‘dazzle’ uitvoering te testen. Deze uitvoering moet, net als bij nieuwe releases in de auto-industrie, de technologie en specificaties ‘verhullen’. 1 februari 2019 wordt de definitieve opmaak van deze rackets (evenals de specificaties) bekend gemaakt.

Power vs Controle: de klassieke struggle

We weten van oudsher niet anders in de wereld van tennisrackets: bij de keuze van een tennisracket kies je óf voor power óf voor controle. Ga je voor power dan kom je haast automatisch bij een stijf racket uit. Hoe stijver het frame, hoe directer de ballen van je blad afkomen. Op controle lever je dan logischerwijs flink in. Door deze hoge stijfheid kunnen deze rackets vrij pittig zijn voor de arm, zeker bij off-center hits.

Kies je voor controle en gevoel, dan kies je in de regel voor een racket met een lagere RA-waarde, voor ultieme connectie met de bal, langere dwelltime en optimale controle en sturing. Maar dan krijg je dus wel een low-powered racket in handen.

Ik weet dat het nogal een uitspraak is, maar na mijn eerste 5 uur spel met deze Wilson Clash durf ik te zeggen dat de Clash de power van een klassiek powerracket als de Babolat Pure Drive 2018 combineert met het comfort en de touch van een ras controleracket als de Prince Textreme Phantom 100. De eerste heeft een RA-waarde van 71, de tweede 56. WOW dus! Een zeer uitgebreid testrapport volgt overigens in januari 2019.

Specificaties Wilson Clash

Wat als eerst opvalt aan dit prototype is de eigenaardige vorm van het hartstuk van het racket. Daarnaast heeft het frame een relatief breed profiel, zoals je normaal bij bijvoorbeeld een Wilson Ultra 100 CV ziet.

Nu is er over de specificaties van de nieuwe Wilson Clash rackets nog vrij weinig bekend, maar ik heb dit racket doorgemeten op onze nieuwe Head 3-in-1 machine. Hiermee is gewicht, balans en swingweight te meten. Alleen de RA-waarde is hiermee niet te meten, maar van wat we begrepen hebben, zit deze rond de 55! Hierbij in overzicht de specificaties van dit prototype van de Wilson Clash:

Merk: Wilson
Model: Clash ‘Prototype’
Bladmaat: 100 sq/inch
Gewicht: 295 gr
Balans: 31.0 cm
Bespanpatroon: 16×19
Lengte: 27 inch
RA: 55
Beam: ca. 25 mm

Bovenstaande specificaties zijn niet per sé de uiteindelijke specificaties. Dit zijn de specs zoals doorgemeten bij dit prototype. Bovendien zullen er meerdere Clash modellen uitkomen met verschillende specs. Dat is nog even handig om te weten dus!

Opvallend is, naast de lage RA-waarde (stijfheid/flex) het lage balanspunt. Dit resulteert in een racket met een (bespannen) swingweight van rond de 300. Dit maakt het racket heel snel en ‘whippy’. Het comfort is waanzinnig voor een racket met zoveel power! Hetzelfde geldt voor de touch en connectie met de bal, waardoor ook de spinpotentie dik in orde is.

De Wilson Clash 100 en Clash 100 Tour zijn nu verkrijgbaar in onze webshop inclusief gratis bespanning naar keuze!

Wilson Clash review

Nog heel even geduld: begin januari volgt een zeer uitgebreide review van deze Wilson Clash hier op mijnracket.nl. Hou ons en onze social media kanalen dus in de gaten!

Geef een reactie