Wilson Clash 100 Tour getest

De Wilson Clash 100 Tour getest door Stephan. Dit racket biedt stevige power, fijne touch en zeer goed comfort. Lees hier zijn uitgebreide review!

Wilson Clash 100 Tour

De laatste maanden heb ik de “Clash koorts”. Sinds het prototype van de Wilson Clash uit is gebracht om te testen ben ik er continue mee bezig. Nu zowel de Clash 100 als de Clash 100 Tour in zijn echte kleuren beschikbaar zijn, wordt het tijd voor een review. Als rackettester ben ik tegelijkertijd nieuwsgierig en sceptisch als er wordt gesproken over een “revolutionair” racket. Met mijn voorkeur voor de wat zwaardere en controle georiënteerde frames kreeg ik bij de specificaties van de Clash 100 en de Clash 100 Tour niet meteen het idee dat het een perfect match is voor mijn speelstijl. Wat de Clash serie anders maakt dan andere soortgelijke rackets is dat de frames veel meer “headlight” zijn en vooral veel flexibeler met een flex rating in de 50! Dat laatste gegeven wakkerde mijn “Clash koorts” aan en deed mijn temperatuur stijgen. Zou Wilson er in geslaagd zijn de twee werelden samen te brengen? Ik heb beide frames door de test gehaald. En mijn spoiler is: JA Wilson is er in geslaagd echt iets nieuws neer te zetten!

De Wilson Clash 100 Tour is nu verkrijgbaar in onze webshop, inclusief gratis snaar naar keuze!

De specificaties

Racket: Wilson Clash 100 Tour
Bladgrootte: 100 in²
Lengte: 27 inch / 68.58cm
Gewicht (onbespannen): 310 gram
Balans: 30.6 cm
Stijfheid: 55 RA (!)
Dikte frame: 24.5mm / 24.5mm / 24.5mm
Bespanpatroon: 16×19

Vanaf de baseline

Wat maakt de Clash serie nu zo onderscheidend? Power en spinpotentie maar dan verpakt in een veel flexibeler en armvriendelijker frame dan de Babolat Aero’s of Head Extreme’s. Ook het aparte design van de hals van het frame is nieuw. Wilson heeft duidelijk z’n best gedaan om echt een nieuw racket te maken. Met nieuwe technologie genaamd Freeflex and Stablesmart. De Wilson Clash 100 Tour voelt inderdaad een stuk stabieler dan je zou verwachten van een 100 sq/inch blad met een vrij dik frame. Op de baan voelt het racket meteen lekker “flexie” zonder ongecontroleerd te worden. Ik merk wel als ik voor volle vlakke slagen ga dat je moet oppassen dat ze niet te lang gaan. Maar als je voldoende spin aan de dag legt, slaat de Clash Tour heerlijk met een verbluffende combinatie van power en controle. Op de één of andere manier voel je dat het frame stabieler wordt als je sneller en harder slaat vergelijkbaar met het Graphene van Head.

Voor mijn spinslagen is het prettig dat ik ruim voldoende lengte krijg. Dat is waar mijn slagen nog weleens tekort schieten. Net als met zijn lichtere broertje heb ik met de Clash Tour totaal geen moeite om zware spinballen tegen de lijnen aan te leggen. Dat maakt dit racket heerlijk comfortabel en het kost weinig inspanning om lengte in je slagen te krijgen. De Clash Tour heeft een iets ander speelgevoel dan de gewone Clash. Het verschil is uiteraard het gewicht 295 gram versus 310. Maar ik denk ook dat de Clash Tour iets stijver aanvoelt en door het extra gewicht heb je dan echt veel power. Soms te veel power voor mijn speelstijl. Nu ben ik gewend om met meer controle georiënteerde frames te spelen waardoor het al snel als te veel power voelt. Ik denk dat spelers die bijvoorbeeld met een Babolat Pure Aero (Tour) of een Head Extreme MP of Pro spelen blij verrast zullen zijn met de speeleigenschappen van zowel de Clash 100 als de Clash 100 Tour.

Zowel met mijn backhand als met mijn forehand kan ik vanaf de baseline heerlijk doorslaan. De impact van de ballen voelt goed zonder vervelend te worden voor je arm. Dus de Clash serie is zeker ook geschikt voor mensen met armproblemen. Vooral mijn slices gaan opvallend strak tegen de lijnen. Mijn ervaring met andere 100 sq/inch frames is vaak dat slices de neiging hebben om te gaan vliegen dat is met de Clash Tour zeker niet het geval.

Aan het net

De Clash Tour is met recht een combinatie van twee werelden. Persoonlijk vindt ik de ‘gewone’ Clash 100 qua speelgevoel net iets lekkerder spelen ondanks het lagere gewicht. Misschien vooral omdat ik minder power nodig heb. Mijn lichte voorkeur zou dus uitgaan naar een Clash met wat extra gewicht op 3 en 9 uur en een Wilson leren grip. Aan het net volleert de Clash Tour echt heerlijk. Opvallend is vooral de wendbaarheid van het racket. In mijn laatste dubbel heb ik ongekend veel volleys heerlijk weggelegd en vooral ook de reactie volleys. Je weet wel die ballen die op je afgevuurd worden waar je nog net bij kunt. Die ballen kreeg ik wonder boven wonder heel vaak goed terug! Dus ook aan het net is de Wilson Clash Tour een schot in de roos. Touch volleys waren iets minder dan met mijn huidige frame de Yonex EZONE DR98 310. De Clash Tour geeft mij op alle plekken van de baan net iets meer power zonder de controle te verliezen.

De Service

Ook voor de service geldt dat ik veel power heb met de Wilson Clash 100 Tour. Niet zoveel als toen ik voor het eerst met de Babolat Pure Aero Tour serveerde. Maar wel degelijk meer power dan met mijn Yonex EZONE DR98. Ondanks die grote hoeveelheid power blijft het controleerbaar. Daar blijf ik me over verbazen. Daar waar ik in het verleden afhaakte bij de Babolat Pure Aero en de Head Extreme rackets vanwege de soms oncontroleerbare hoeveelheid power, heb ik dat met zowel de Wilson Clash en de Wilson Clash Tour totaal niet. Ook de slice service en de kick service blijven mooi in de box en springen lekker weg. Ik heb serieus moeite om dit racket en dan vooral de gewone Clash weg te leggen.

Conclusie

Als rackettester ben ik zeer blij dat Wilson de gok heeft gewaagd om echt iets echt nieuws te ontwikkelen en voor de gewone consument beschikbaar te maken. En ik kan met volle overtuiging zeggen dat de Wilson Clash en de Clash Tour absoluut revolutionair zijn. Ik ken geen ander racket (en ik loop al een tijdje mee) die dezelfde speeleigenschappen heeft als de Clash serie. Kortom dikke duim omhoog voor Wilson. Persoonlijk kan ik niet wachten tot de Wilson Clash 98 uitkomt. In de tussentijd kon ik de verleiding deze keer niet weerstaan en heb ik een Wilson Clash besteld om te customizen naar mijn favoriete specs. Dus ik kan eigenlijk iedereen aanraden de Clash serie te testen. Of je nu gewend bent om met rackets uit het controle spectrum te spelen of meer met de modernere spin en power georiënteerde frames, voor iedereen geldt dat de Clash serie nieuwe tennis “dimensies” gaat openen. Die je in mijn optiek geproefd moet hebben. Het zal een compleet nieuw gevoel geven en wie weet wordt je verleid om over te stappen. 

De Wilson Clash 100 Tour is nu verkrijgbaar in onze webshop, inclusief gratis snaar naar keuze!

2 REACTIES

Geef een reactie