Wilson Burn FST 99S

We hebben er lang op moeten wachten, maar de Wilson Burn FST racketlijn komt er dan eindelijk aan! Deze nieuwe racketlijn van Wilson biedt de beste combinatie van snelheid en controle. De Wilson Burn FST 99S die we vandaag reviewen biedt hiernaast ook nog extra (gecontroleerde) spinpotentie door het 18/17 bespanpatroon.

Wilson Burn FST 99S full

Merk: Wilson
Model: Burn FST 99S
Bladmaat: 99 sq/inch
Gewicht: 299 gr
Balans: 30.5 cm
Bespanpatroon: 18/17
Lengte: 27 inch
RA: 72

Wilson Burn FST 99S beam and specs

De Wilson Burn FST lijn is gemaakt voor de Baseliner. De toevoeging FST staat voor Fast Speed Technology. Een nieuwe 8-hoekige framebouw met minder luchtweerstand voor snellere swings zou hiervoor moeten zorgen. High performance carbon fiber zorgt voor stijvere shafts en dus meer power. Met de X2 Ergo handle is de vorm van het handvat aan te passen. Dit is ideaal voor de moderne speler met een dubbelhandige backhand. Het uithangbord voor deze lijn is, mits hersteld van zijn polsblessure, de Argentijnse hardhitter Juan Martin del Potro.

Wilson Burn FST 99S headsize

Is de Burn FST serie een aanvulling op de huidige/reguliere Burn lijn?
Nee, dat is de Wilson Burn FST lijn niet! De Wilson Burn FST lijn heeft duidelijk een andere bouw en feel, waardoor je je kunt afvragen waarom Wilson de naam Burn aan deze ‘Fast Speed Technology’ frames heeft verbonden. Ja, er zit net als in de reguliere Burn lijn power in de Burn FST serie, maar deze is veel beter controleerbaar. De serie is meer controle georiënteerd, gemaakt voor spelers die zelf voldoende balsnelheid genereren door een grote swing, biedt iets meer flex en is wat meer vergevingsgezind.

Wilson Burn FST 99S string pattern

Hoe speelt deze Wilson Burn FST 99S?
De Wilson Burn FST 99S is een zeer wendbaar, snel racket door de achthoekige aerodynamische framebouw in combinatie met een zeer laag 30.5 balanspunt. Het racket heeft de toevoeging S wat staat voor de Wilson Spin Effect Technology. Door een iets meer open bespanpatroon kan de bal makkelijk ‘gepakt’ worden in de snaren voor extra balrotatie en dus spin en slice. Net als in de Pro Staff 97S is dit wel een compacter, controle georiënteerd bespanpatroon, niet zo open als het 16/15 bespanpatroon van bijvoorbeeld de Juice 100S, welke meer power en trampoline-effect geeft.

Wilson Burn FST 99S Smart Sensor Ready

De Wilson Burn FST 99S is een racket met meer balgevoel dan de naam (Burn) zou doen suggeren. Het frame is iets meer low-powered, waardoor je zelf de snelheid in de bal zult moeten leggen. Als je hier de goede techniek en swing voor hebt, biedt de Burn FST 99S veel precisie en sturing, maar toch ook goede spin en power. Kortom: dit racket is uitstekend in balans!

Koop de Wilson Burn FST 99S nu in onze webshop!

1 REACTIE

  1. Verschillen burn 100s en de fst99

    Hoewel ze beide 18 lengte snaren hebben valt dat bij de 100s niet direct op. Iets opener bespan patroon waardoor dit racket meer spin en power genereert. Kies je voor meer controle en heb je van nature al een snelle swing komt de fst99 meer bij jou tot zijn recht. Ook voor de dubbel speler kan ik dit racket aanraden vanwege de grote controle bij de volleys.
    Beide rackets liggen goed in de hand met balanspunt rond het midden.

Geef een reactie