Wilson Burn FST 95

Onze Argentijnse reus en hardhitter Juan Martin del Potro is terug, met een nieuw racket welteverstaan. Dit is de Wilson Burn FST 95!

Wilson Burn FST 95 full 2

Merk: Wilson
Model: Burn FST 95
Bladmaat: 95 sq/inch
Gewicht: 320 gr
Balans: 32.0 cm
Bespanpatroon: 16/19
Lengte: 27 inch
RA: 71

De Wilson Burn FST lijn is gemaakt voor baseliners. De toevoeging FST staat voor Fast Speed Technology. Een nieuwe 8-hoekige framebouw met minder luchtweerstand voor snellere swings zou hiervoor moeten zorgen. High performance carbon fiber zorgt voor stijvere shafts en dus meer power. Met de X2 Ergo handle is de vorm van het handvat aan te passen. Dit is ideaal voor de moderne speler met een dubbelhandige backhand. De Wilson Burn FST serie biedt rackets die duidelijk meer controle georiënteerd zijn dan de reguliere Burn rackets, allemaal in een smal, aerodynamisch jasje.

Wilson Burn FST FST

Van alledrie de nieuwe Burn FST rackets is de Wilson Burn FST 95 het meest controle georiënteerd. Het racket is voor spelers met een volle, grote swing die met harde groundstrokes het spel willen dicteren. Het racket biedt ruim voldoende controle en stabiliteit om deze eigen power, maar ook de power die toch ruimschoots aanwezig is in dit frame in goede banen te leiden. Enigszins opvallend aan de Wilson Burn FST 95 is dat het hoogste balanspunt heeft (32.0 cm) van de 3 Burn FST frames, terwijl het wel het zwaarste racket uit de serie is. Bij de zwaardere rackets ligt het balanspunt vaak wat lager om zo’n zwaarder racket toch nog makkelijk ‘rond te kunnen krijgen’. Dit 32.0 cm balanspunt i.c.m. de 320 gram van het racket zelf geven de Wilson Burn FST 95 veel massa om door de bal te swingen (swingweight) goed voor harde klappen vanaf de baseline dus. Het 16/19 bespanpatroon biedt prima spinpotentie als aanvullende controle op de mooie slanke framebouw die voor extra balgevoel zorgt.

Wilson Burn FST 95 throat side

De Wilson Burn FST 95 biedt een verrassend comfortabel en dempend speelgevoel voor een racket in dit genre en voelt veel minder stijf dan de hoge RA waarde (stijfheid) van 71 zou doen vermoeden. Dit racket heeft een beetje de power van de Blade 98 met de controle van oude Six.One 95 van 332 gram. Al met al is de Wilson Burn FST 95 een bijzondere mix van controle, power en spin voor spelers die zelf voldoende snelheid uit hun swing kunnen genereren.

2 REACTIES

    • Ik zag het inderdaad tijdens Indian Wells deze week dat het een frame betreft met PWS systeem, scherp! Dan zal het gewoon zijn oude vertrouwde K Six One 95 zijn waar hij nooit vanaf kon stappen met een Burn FST spuitlaag. Maar voor welke prof wordt er niet gecustomized natuurlijk…!?

Geef een reactie