Wilson Burn 100 CV getest

De hagelnieuwe Wilson Burn 100 CV getest door team mijnracket.nl speler Mike. Dit racket combineert stevige power vanaf de baseline met goede spinpotentie en een stabiel speelgevoel! Het toegevoegde Countervail materiaal zorgt voor minder impact op en vermoeidheid voor het lichaam.

Getest racket:
Merk: Wilson
Model: Burn 100 CV
Bladmaat: 100 sq/inch
Gewicht: 300 gr
Balans: 32.0 cm
Bespanpatroon: 16/19
Lengte: 27 inch
RA: 69
Bespanning: Diadem Elite XT 17 op 23/22 kg

Tester:
Naam: Mike
Speelsterkte: 4/4
Type speler: wat klassiekere speler, vlakke groundstrokes, genereert zelf weinig spin. Tot voor kort schouderproblemen gehad
Rackethistorie speler: Head Ti Fire, Babolat Pure Drive, Prince EXO3 Rebel Team, Wilson Steam 100 BLX2, Head Graphene Radical MP en de Prince Textreme Warrior 107. Sinds kort ook de Babolat Pure Strike 16/19 2017 in gebruik.

Vernieuwingen en technologie:
De Wilson Burn 100 CV is de opvolger van de Burn 100. CV in de nieuwe versie staat voor het toegevoegde Countervail materiaal. Dit materiaal is onlangs geïntroduceerd in de nieuwe Blade serie, maar wordt nu dus ook toegepast in de nieuwe Burn racketfamilie. Countervail zorgt voor een extra stukje schokdemping en daardoor ook voor minder vermoeidheid voor het lichaam.

Volgens het Wilson PlayerID systeem is dit racket ideaal voor de baseliner. De X2 Ergo grip is bovenaan de greep speciaal voor de spelers met een dubbelhandige backhand iets verdikt. Dit betreft niet de grip zelf maar de schalen onder de grip. Deze schalen zijn te customizen op wilson.com/x2ergo.

Let er bij het bespannen van de Wilson Burn 100 CV op dat tubing 10 vanaf het hart van het racket een dubbele tubing is. Hier gaat zowel een lengte – als breedtesnaar doorheen.

Baseline:
Vanaf de baseline speelt de Wilson Burn 100 CV zeer makkelijk. Het racket biedt een flinke dosis power en is heel makkelijk te ‘swingen’. Met name met mijn backhand kon ik makkelijker dan normaal over de bal kammen en daardoor gecontroleerd versnellen. Een ander aspect dat me vrijwel direct opviel, is dat het racket ook aan stabiliteit heeft gewonnen. Zodoende is de flinke dosis power redelijk goed te controleren. De Babolat Pure Aero is een racket wat ook in dit genre valt. De Pure Aero biedt vergelijkbare power en extra spinpotentie, waar deze Burn 100 CV een iets stabieler speelgevoel biedt. Het racket biedt een iets comfortabeler speelgevoel dan zijn voorganger, mogelijk door de toevoeging van het Countervail materiaal. Het blijft echter een behoorlijk stijf frame, dus je zult geen armklachten moeten hebben om fijn met dit racket te spelen.

Service:
Bij het serveren merkte ik inderdaad dat deze Wilson Burn 100 CV een stijf frame is. Er zit ook bij het serveren genoeg power en versnelling in dit racket, alleen was het racket ietwat pittig voor mijn gevoelige schouder. De grip op de bal voor slice – en kickservices is lekker en voegt ook een stukje extra marge en controle toe.

Net:
De Wilson Burn 100 CV is volgens het Wilson PlayerID een racket voor de Baseliner. Het klopt inderdaad dat dit racket met name vanaf de baseline uitstekend tot zijn recht komt. Toch presteert het racket ook aan het net prima en duidelijk beter dan zijn voorganger, de Burn 100. Het lagere balanspunt en swingweight zorgen voor prima wendbaarheid aan het net en voor een relatief snelle feel voor een ’typisch baselineracket’.

Power/controle:
Power genoeg in deze Wilson Burn 100 CV! Alleen je hebt dus wel zelf wat body nodig om dit pittige racket te spelen. Het racket heeft daarnaast absoluut aan controle gewonnen door de extra stabiliteit.

Comfort/armvriendelijkheid:
De Wilson Burn 100 CV is zogezegd geen racket voor iemand die gevoelig op de arm of schouder is. De toevoeging van Countervail zorgt weliswaar voor een stukje extra comfort en trillingsdemping t.o.v. zijn voorganger, toch blijft dit een relatief stijf racket. In de RA-waarde (stijfheid) van 69 is dit terug te zien. Dit is anderzijds ook meteen de kracht van het racket: een karrenvracht aan power in een racket met een solide feel.

Algemene indruk:
Deze nieuwe Wilson Burn 100 (CV) is er absoluut op vooruit gegaan! Het racket blijft bij flinke power en goede spinpotentie, maar heeft aan stabiliteit en wendbaarheid gewonnen. De toevoeging van Countervail zorgt voor een klein stukje extra comfort. Het blijft echter een pittig racket waar je zelf de nodige spierballen voor moet hebben. Maar heb je deze? Dan is het racket met name vanaf de baseline indrukwekkend!

De nieuwe Wilson Burn 100 CV is nu al verkrijgbaar in onze webshop!

Geef een reactie