Wilson Blade V7.0

De nieuwe Wilson Blade V7.0 racketfamilie is gearriveerd. De nieuwe Blade combineert de bekende controle met extra connectie, ballpocketing en comfort!

Technologie Wilson Blade V7.0

De Blade serie heeft een paar aanpassingen ondergaan. De belangrijkste zijn de implementatie van een deel van de succesvolle Clash technologie en een aanpassing aan de grip. De vernieuwde Blade serie maakt zogezegd voor een deel gebruik van de succesvolle technologie van de Clash serie. Feel Flex gebruikt Carbon mapping om het racket meer torsiestijfheid te geven, maar ook voor meer flex van het racket. Dit geeft het racket vooral meer connectie met de bal, maar voegt ook extra comfort toe zonder in te leveren op het directe speelgevoel van de Blade! Een andere vernieuwing zit ‘m in de grip. De top van de handgreep loopt meer taps toe dan zijn voorganger. Spelers met een dubbelhandige backhand kunnen zo makkelijker hun 2e hand plaatsen.

De verschillende Blade V7.0 modellen zijn nu in onze webshop verkrijgbaar, inclusief gratis snaar naar keuze!

Speeleigenschappen

Dit resulteert in meer connectie en gevoel met de bal. Het speelgevoel van de vorige Blade met CV (Countervail) werd door sommigen als een beetje ‘muted’ ofwel gedempt ervaren. Met deze nieuwe Blade voelt het alsof je de bal wat langer op je snarenbed vasthebt, alvorens deze los te laten. Dit geeft meer gevoel met de bal, maar ook de ballpocketing (het pakken/grippen van de bal) gaat iets makkelijker. Het eerste zorgt voor extra comfort en feedback, het tweede voor makkelijkere toegang tot spin. Dit alles zonder de roots van de Blade te verloochenen als controlegereedschap! De eerste reacties zijn zeer positief. Onze reviews van de Blade 98 16×19 V7.0, de 18×20 en de nieuwe 100L versie volgen binnenkort!

Modellen en specificaties Wilson Blade V7.0

Hieronder een overzicht van de 5 nieuwe Blade modellen met specificaties. Ook zullen er een 25 en 26 inch junior model worden gevoerd.

De Blade 98 16×19 V7.0 werkt evenals de 18×20 versie met een mooie lage RA-waarde van 62. Het balanspunt bij deze rackets is ook met een half punt omlaag gegaan. Zie hier voor alle info een speeleigenschappen van de Blade 98 16×19 en de 18×20 versie.

De Blade 100L vervangt de Blade 98L en heeft een iets breder profiel en groter racketblad gekregen. Dit zorgt voor een meer toegankelijk instapmodel met iets meer gratis power en spin. Dit racket heeft een RA-waarde van 69.

De Blade 104 heeft ook een fractioneel lagere balans gekregen met 32.0 vs 32.5. Dit geldt niet voor de Serena Williams (SW) Autograph versie. Dit verlengde 28 inch racket blijft bij dezelfde 33.0 balans.

Tests

Binnenkort volgen uitgebreide reviews van de Blade 98 16×19, de 18×20 versie en de 100L. Gezien onze buitengewone plezierige ervaringen met de Clash serie zijn wij benieuwd hoe de nieuwe Blade met Clash technologie zich staande houdt! Wordt vervolgt…

De verschillende Blade V7.0 modellen zijn nu in onze webshop verkrijgbaar, inclusief gratis snaar naar keuze!

Geef een reactie