Wilson Blade 98 UL: de lichtste Blade ooit!

Onlangs heeft Wilson de nieuwe Blade serie flink onder handen genomen. Aan de Blade racketfamilie is nu ook de lichtste Blade ooit toegevoegd: dit is de Wilson Blade 98 UL!

wilson-blade-98-ul-full-twt

Merk: Wilson
Model: Blade 98 UL
Bladmaat: 98 sq/inch
Gewicht: 265 gr
Balans: 33.5 cm
Bespanpatroon: 16/19
Lengte: 27 inch
RA: volgt

Oktober 2016 is de nieuwe Wilson Blade racketfamilie gelanceerd. In de topframes maakt Wilson gebruik van het nieuwe Countervail materiaal voor minder schokbelasting en impact voor arm en lichaam. Hiernaast zijn alle nieuwe Blades voorzien van een matzwarte afwerking met extra textuur. Dit geeft de rackets een heel prettige feel in de hand! Deze Wilson Blade 98 UL maakt weliswaar geen gebruik van de (dure) Countervail technologie, wel heeft dit racket dezelfde matzwarte uitstraling. Ook heeft het dezelfde framebouw als zijn zwaardere broertjes.

wilson-blade-98-ul-full-front-2

Feitelijk voor het eerst biedt Wilson in de Blade serie een volledig aanbod van rackets in alle gewichtsklassen. Door deze opbouw kunnen spelers ook binnen deze racketfamilie doorgroeien als ze fijn met een Blade spelen. Deze Wilson Blade 98 UL is de lichtste Blade ooit, maar heeft wel de mooie slanke beam waar de Blade serie bekend om staat. Dit zorgt voor een zeer uitdagend racket, ondanks het lichte gewicht. Hiermee is de Wilson Blade 98 UL een dikke aanrader voor de betere jeugd die goed zijn slag wil blijven ontwikkelen. Ook de speler die een controle georiënteerd racket zoekt in een lichte uitvoering zal aan deze Blade 98 UL fijn gereedschap hebben.

wilson-blade-98-ul-throat

De Wilson Blade 98 UL  staat dus voor goede balcontrole en directe feedback, alles wat een goede jeugdspeler nodig heeft om door te kunnen groeien. Het relatief kleine 98 sq/inch racketblad i.c.m. de mooie slanke bouw van het racket zorgen ervoor dat je gedwongen wordt om goed je slag te blijven afmaken. Hier krijg je echter veel balgevoel en controle voor terug. Het racket is even-balance, waardoor deze makkelijk te manoeuvreren is, maar wel genoeg stootkracht heeft vanaf de baseline. De rijke matzwarte afwerking met de felgroene kleuraccenten en het ‘laser-engraved’ Blade logo maken de Wilson Blade 98 UL een echte eyecather op de baan!

Dit racket is nu verkrijgbaar in onze webshop vanaf gripmaat 0!

Geef een reactie