Wilson Blade 98 18/20 CV getest!

De nieuwe Wilson Blade racketfamilie voor 2017 is er al! Wij hebben de Wilson Blade 98 18/20 CV vast voor je getest. Ook deze versie van de bekende Blade blijft bij een geweldige mix van controle en power, maar voelt net iets comfortabeler door de nieuwe Countervail technologie. Lees verder…

wilson-blade-98-1820-cv-full-test

Getest racket:
Merk: Wilson
Model: Blade 98 18/20 CV
Bladmaat: 98 sq/inch
Gewicht: 304 gr
Balans: 32.5 cm
Bespanpatroon: 18/20
Lengte: 27 inch
RA: 65
Bespanning: Diadem Solstice Power 17 op 22/21 kg

Tester:
Naam: Mike
Speelsterkte: 4/4
Type speler: wat klassiekere speler, vlakke groundstrokes, genereert zelf weinig spin. Tot voor kort schouderproblemen gehad
Rackethistorie speler: Head Ti Fire, Babolat Pure Drive, Prince EXO3 Rebel Team, Wilson Steam 100 BLX2, Head Graphene Radical MP en de Prince Textreme Warrior 107.

Vernieuwingen en technologie: 
Voor 2017 zijn er een paar vernieuwingen in dit racket. Allereerst voelt deze nieuwe Wilson Blade 98 18/20 CV anders in de hand en dan heb ik het nog niet over hoe het racket slaat. Het racket is matzwart en heeft een iets meer ‘grippy’ structuur dan zijn voorganger die gewoon een gladde toplaag had. Dit geeft het racket een erg chique look and feel. De felgroene kleuraccenten op 3 en 9 uur in het blad geven het racket de bekende Blade uitstraling. Bij alle performance rackets zal Wilson de kenmerkende kleuren van die racketlijn op 3 en 9 uur in blad zichtbaar maken. Het ‘laser-engraved’ Blade logo op de zijkant van het frame maakt het helemaal af. Voor zover de looks van het racket.

wilson-blade-98-1820-cv-countervail-logo

De Wilson Blade 98 18/20 CV komt uit de eerste racketfamilie met Countervail technologie. Volgend jaar zal dit materiaal ook in de nieuwe Burn serie gebruikt gaan worden. Countervail is een materiaal dat oorspronkelijk uit de ruimtevaartindustrie komt. Bianchi heeft het materiaal onlangs ook succesvol toegepast in racefietsen. De toevoeging van een laagje Countervail in de frame-opbouw zorgt voor minder schokbelasting op het lichaam, waardoor het lichaam minder snel vermoeid raakt. Dit zonder concessies te doen aan (in dit geval) de performance als in stabiliteit, controle en power van een tennisracket.

Baseline:
De Wilson Blade 98 18/20 CV speelt net als zijn voorgangers als een zonnetje vanaf de baseline. Het racket is ongelooflijk solide, meer solide dan je van een racket van 304 gram zou verwachten. Harde ballen kun je met controle (en gevoel!) prima pareren. Hiernaast heeft het racket zelf ook voldoende ‘punch’ om flink uit te halen. Wat ik persoonlijk erg fijn vind aan dit racket is dat wanneer je het racket het werk laat doen en dus goed op techniek speelt, je altijd controle over de bal behoudt. Dit wanneer je zelf flink versnelt, maar ook wanneer je tegenstander dit doet.

Eén van mijn andere favoriete rackets van dit moment is de Babolat Pure Strike 16/19 2017. Dit racket werkt met vergelijkbare specificaties (98 sq/inch blad, 305 gram, 32.0 balans), alleen met een 16/19 bespanpatroon. Dit racket biedt meer spin vanaf de baseline en heeft door de iets bredere framebouw in het blad, alsmede de iets hogere RA-waarde (stijfheid) van 67 iets meer power. Deze nieuwe Blade 98 18/20 CV biedt iets meer controle en touch.

wilson-blade-98-1820-cv-logo-side

De spinpotentie is okay. Met mijn relatief vlakke slagen zou ik echter wel een klein beetje extra spin vanuit het frame kunnen gebruiken. Wat dat betreft zou de 16/19 uitvoering van dit racket dus beter bij mijn spel passen. Dit compacte 18/20 bespanpatroon geeft wel weer extra controle. En de snarenvreters onder ons zullen de extra duurzaamheid van dit bespanpatroon zeker waarderen.

Service:
Hierin verschilt de Wilson Blade 98 18/20 CV flink van mijn huidige Prince Textreme Warrior 107. Laatstgenoemde heb ik gekozen voor met name extra comfort voor mijn schouder bij het serveren. Bij het serveren merk je duidelijk dat de nieuwe Blade een echt controle racket is. Bij slagen vanaf de baseline kom ik daar absoluut mee weg, bij het serveren wat minder. Ik moest zelf duidelijk wat meer doen om snelheid in mijn services te krijgen. Hierdoor is te merken dat het racket net wat pittiger op mijn schouder is. Dit heeft dus eerder met mijzelf te maken, dan met de nieuwe nieuwe Blade 98 18/20 CV. De trillingsdemping is namelijk dik in orde, alleen kostte het me dus teveel moeite om snelheid in mijn service te krijgen. Wat serveren betreft biedt de Babolat Pure Strike 16/19 2017 wat extra gratis power.

Slice services vanaf rechts naar buiten gingen erg prettig. De kickservices kostten me ook wat meer moeite. Dus je hebt zelf wel de nodige spierballen nodig om dit racket rond te krijgen!

Net:
In één woord: heerlijk! Het racket voelde heerlijk solide aan het net. Ik kon de volleys wegleggen waar ik wilde en er zit absoluut voldoende touch in dit racket voor stopvolleys. Ik had deze goede prestaties aan het net zelf niet verwacht, gezien het ‘midden’ balanspunt 32.5 cm bij dit racket.

Power/controle:
Voor een controle georiënteerd frame heeft de Wilson Blade 98 18/20 CV een lekkere ‘punch’ vanaf de baseline. Je kunt absoluut rake klappen uitdelen met dit racket. Maar het mooie aan dit racket is dat je altijd wel het gevoel en de controle over de bal houdt. Je zult dus niet snel overhitten met dit racket. Dit maakt het ideaal gereedschap voor de bighitters dus! Zoals eerder al vermeld is ook het balgevoel dik in orde. Misschien zorgt de toevoeging van het meer dempende Countervail materiaal voor de extra touch. In ieder geval, het zit zeker in dit racket.

wilson-blade-98-1820-cv-full-side

Comfort/armvriendelijkheid:
T.o.v. de vorige BLX uitvoeringen van dit racket heeft deze nieuwe Wilson Blade 98 18/20 CV zeker meer comfort. Het racket voelt iets meer dempend aan. Ikzelf vind dat erg fijn, alhoewel ik weet dat sommige spelers zweren bij een meer directe feedback van het racket, zodat ze eigenlijk altijd weten waar ze de bal in hun blad raken. Nogmaals voor mijzelf werkte dit super. Het serveren blijft bij mij gewoon een aandachtspunt, gezien mijn gevoelige schouder. Dit neemt dus niet weg dat dit racket er qua comfort zeker op vooruit is gegaan.

Algemene indruk:
Een geweldige update! De Wilson Blade 98 18/20 CV is een heerlijk racket boordevol controle met een scherp randje. Het biedt namelijk ook ruim voldoende slagkracht vanaf de baseline. Hiernaast vind ik de touch en feel van dit racket (nog los van de strakke looks) een verademing om mee te spelen. Wat mij betreft is dit racket samen met de Babolat Pure Strike 16/19 2017 kanshebber voor racket van het jaar!

De Wilson Blade 98 18/20 CV is nu verkrijgbaar in onze webshop! De Wilson Blade 98 18/20 2015 uitvoering is nu extra voordelig beschikbaar.

Geef een reactie