Wilson Blade 98 16×19 V9 getest

De nieuwe Wilson Blade 98 16×19 V9 getest door Mike. Deze nieuwe versie van de Blade biedt iets meer power en een upgrade in stabiliteit. Dit is alles met behoud van het bekende Blade speelgevoel!

Specificaties Wilson Blade 98 16×19 V9:

Merk: Wilson
Model: Blade 98 16×19 V9
Bladmaat: 98 sq/inch
Gewicht: 305 gr
Balans: 32.0 cm
Bespanpatroon: 16×19
Lengte: 27 inch
RA: ca. 62
Beam: 21 mm
Swingweight: 323.5 (onze demo)
Bespanning: Diadem Pro X 16L op 23/22 kg

De nieuwe Blade 98 16×19 V9 is nu verkrijgbaar in onze webshop, inclusief gratis bespanning naar keuze!

Intro:

Nog voor de release heb ik de nieuwe Blade 98 16×19 V9 mogen testen. Ik heb alle laatste versies van deze 98 16×19 uitvoering in het recente verleden getest met de V7 als favoriet. Ik was dus erg benieuwd naar deze update. Wilson beloofde een ‘sharper Blade’ en ik moet zeggen: dat is gelukt…!

Voor deze update van de Blade 98 16×19 heeft Wilson een aantal aanpassingen gedaan. Zo is de RA (stijfheid) iets opgeschroefd. Deze kwam op 61 bij de vorige versie en gaat nu richting de mid-60. De kwaliteitscontrole zou ook opgeschroefd moeten zijn. De rackets zouden qua specs (gewicht, balans en swingweight) dichter op elkaar moeten zitten. Altijd fijn als je als wedstrijdspeler meerdere rackets nodig hebt natuurlijk. Onze demo is in ieder geval keurig on spec, dus dat is veelbelovend. Stablefeel technologie zou voor meer stabiliteit moeten zorgen en de vernieuwde bumpers (te herkennen aan de 2 groene grommets op 10 en 2 uur) zijn super makkelijk te verwisselen/afneembaar. Dit is erg handig voor het tunen/matchen van rackets, maar ook ook voor het t.z.t. vervangen van de bumper zelf.

Baseline:

Vanaf de baseline is het genieten geblazen met deze nieuwe Blade 98 16×19 V9! Je kunt heerlijk (gecontroleerd) rake klappen uitdelen en het frame voelt super solide. Je krijgt er precies uit wat je erin stopt, dus je zult wel zelf moeten leveren qua slag/techniek. Het racket voelt iets directer dan z’n voorganger, zonder te stijf te zijn. Ik heb dit racket in de hal getest (op tapijt) en de ballen komen echt super direct van het racket af. Ook als je onder druk gezet wordt en hoeken moet maken, verlies je niet snel de sturing over de bal. De V7 en V8 hadden misschien iets meer touch/een zachter speelgevoel, maar presteerden wel iets minder onder druk dan deze V9. Dus dat is wel echt erg fijn!

De spinpotentie is degelijk – gecontroleerde spin zou ik zeggen. Wat me verder opviel is dat het racket iets meer plow-through biedt (massa in de bal). Dit merkte ik al snel bij bijvoorbeeld het aansnijden van mijn slice backhand. Deze V9 heeft ook een hogere swingweight dan de V8. Zelf zit ik bij mijn rackets qua swingweight het liefst rond de 325: dan is het racket voldoende wendbaar, maar dan heb je wel voldoende massa achter de bal. Wat dat betreft werkte onze demo van de Blade 98 16×19 V9 met een swingweight van 323.5 erg prettig voor mij. Een geweldig wapen vanaf de baseline al met al!

Service:

Ik weet niet of het aan de snelle binnenbaan lag, maar ik had het gevoel dat mijn service met V9 toch echt beter doorkwam dan met zijn voorgangers. Ik ben niet bepaald een servicekanon en ik heb in het (recente) verleden helaas met schouderklachten te maken gehad, maar met deze Blade V9 was dat geen enkel probleem. Ik ben wel benieuwd hoe mijn services er straks buiten op het gravel vanaf komen en dan met name de kickservice. Slice services vanaf rechts naar buiten gingen in de snelle Fablohal in Haarlem in ieder geval als een raket.

Net:

Aan het net voelt de Blade 98 16×19 V9 super solide en betrouwbaar. Dit racket laat zich niet snel wegdrukken. Wel vond ik de V7 en V8 versies net wat meer touch hebben voor volleys op gevoel zoals stopvolleys. Maar steady en betrouwbaar aan het net dus, maar absoluut ook wendbaar genoeg.

Power/controle Wilson Blade 98 16×19 V9:

Deze versie (de 98 sq/inch 16×19 variant) van de Blade heeft altijd al een sterke mix van power en controle gehad en dat is bij de V9 gelukkig niet anders. De controle van het racket is superfijn, met name ook als het wat harder gaat. Dan staat dit racket echt z’n mannetje. Qua power is deze Blade iets opgeschroefd en dat komt dan voor mijn gevoel met name door de kleine verhoging van de RA/stijfheid. De uitstekende mix van power en controle maakt de Blade zo enorm populair en daar borduurt deze nieuwe versie met succes op voort.

Comfort/armvriendelijkheid:

Omdat het racket zo enorm stabiel is, krijg je ook geen vervelende trillingen door naar de arm. Let wel: dit blijft een pittig racket voor de gevorderde speler die zelf genoeg kracht heeft en/of zijn of haar techniek goed op orde heeft. De sweetspot blijft relatief fijn/compact bij deze versie en bij de 18×20 variant die we later zullen reviewen. Maar omdat het racket zo enorm solide aanvoelt, is het comfort meer dan degelijk te noemen. Alleen is het racket dus net wat feller dan zijn voorganger. 7.5/10 qua comfort zou ik zeggen.

Wilson Blade 98 16×19 V9 onderaan de streep:

Ik had het nog niet benoemd, want ik dacht ik ga jullie eerst over de speeleigenschappen informeren, maar de nieuwe Blade V9 ziet er echt geweldig uit! Het racket speelt dus iets directer dan zijn voorgangers, zonder té stijf aan te voelen. De sturing (of directional control) vind ik zelf duidelijk verbeterd en het racket heeft een voller speelgevoel door de iets hogere swingweight. De vertrouwde en ijzersterke mix van power en controle is gebleven. Alles bij elkaar maakt dit een sterke update van een toch al uitstekend racket.

De nieuwe Blade 98 16×19 V9 is nu verkrijgbaar in onze webshop, inclusief gratis bespanning naar keuze!

Geef een reactie